Mikor és hogy nézik 2.-ik terhesség alatti cukrot, ha az elsővel cukros voltam? (tudásbázis kérdés)
Én a kislányommal voltam cukros. Amikor utoljára voltam cukorrendelésen azt mondta a doki, a következő terhességnél már a 12. héten menjek terheléses cukorvizsgálatra.
A kislányom születése után a 6 hetes vizsgálaton volt terheléses cukor is. Mindent rendben találtak.
Amikor a kisfiammal várandós lettem, senki nem emlékezett, hogy mi volt az 1. terhességemen. Én szóltam, így már a 12. héten túlestem a vizsgálaton. És annak ellenére, hogy a statisztika szerint, akinek az 1. terhesség alatt kijött, annak a többinél is úgy lesz, nekem nem lett magas az eredmény. Azóta megszületett a kisfiam, már 3 hónapos. És én is, a fiam és a lányom is teljesen egészségesek vagyunk. :)
A cukros vizsgálat nem árt a babának, ne félj!
Minden szépet és jót! :)
Én is cukros voltam az elsőnél, nekem azt mondták, hogy annak ellenére, hogy ha a terhesség után visszaállt, rögtön diétázni kell a következő terhesség elejétől fogva, úgyhogy tuti nem szabad megvárni a 24-25. hetet!
Ha van mérőd, otthon mérd meg kaja után egy órával, ha magas, menj dokihoz!!!
Bocsika.
Lemaradt, most 10 hetes vagyok.
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Az érdekelne, hogy az a cukros ital nem árt annak a csöpp babának.
Szia!
Szerintem függ attól is hogy a szülés után cukros maradtál-e. Ha nem akkor szerintem majd csak 24-25 hetesen fognak vércukorszint terhelést nézni.De azért hogy megnyugodj kérd meg a védőnénidet vagy a dokibácsidat hogy előbb is csináljanak cukorszint terhelést, mert az elsővel cukros voltál.