Mik a tünetei a nyitott gyomorszájnak? (tudásbázis)
Sajnos nekem felnőttként alakult ki.
Sajnos szép csendes dolog.
Nekem tartós rekedtséget okozott,meg folyamatos kehelést,köhécselést.
Sokaknak csak a fül-orr-gégész veszi észre és bizony okozhat asztmát.
Ugyanis tartósan fennállva okozhat kr. bronchitist és onnan egy lépés.
Nem kell teljesen nyitottnak lenni,azt észrevetted volna kicsiként,sokat bukott volna.
Elég ha kicsit renyhe az izomzata a zárógyűrűnek és nem zár jól.
Gondoltam, hogy észrevetted volna a tüneteket, mert szerintem egyértelmű lenne, ha nem zárna rendesen a gyomor.
De ha gondolod, egy sima hasi ultrahang kiderítheti és az nem is jár fájdalommal, legalább kizárná az orvos is, ha tényleg nincs semmi baj.
Azt nem tudom mennyi idős a babád, de szokott rossz szájszaggal is járni, meg lepedékes nyelv is jelentkezhet tünetnek.
Szegénykémnek mindig savanykás szagú volt a szája, azóta meg semmit nem lehet érezni.
A reflux nálunk torokgyulladást okozott, havi szinten 2 alkalmat. Hánytunk is, szinte minden másnap. A gasztron mondták, hogy ez mind a rossz emésztés miatt van és hogy a sav kikezdte a nyelőcsövet meg a torkát.
Szerintem ha nyitott lenne a gyomorszáj, a visszaáramlott dolgokat észrevennéd és a tüneteket is.
Szia!
Nekünk nem volt teljesen nyitott a gyomorszáj, csak laza volt az izomzat. Folyamtos refluxunk volt, játék közben többször felsírt, mert fájt a torka a sok visszaáramló ételtől. Lefeszített fejjel ült sokszor. Emiatt folyton be volt dagadba a torka, nem bírt rendesen nyelni, darabosat enni. Később derült ki, hogy tejallergiás és amióta nem kap tejet, elmúltak a tünetek.
Nekünk ultrahanggal nézték meg, hogy nem zár rendesen a gyomor.
További ajánlott fórumok:
- 1 éve szinte folyamatosan fáj a gyomorszájam, mi lehet az oka?
- Ég a gyomrom, gyomorszájam
- Napok óta fáj a gyomorszájam és hányingerem van. Hogyan legyek jobban?
- Mitől lehet visszatérő erős fájdalom a gyomorszáj tájékán?
- Segítsetek! Mi lehet a bajom, ha elkezd szúrni a gyomorszájam, hányingerem lesz, görcsölök, megy a hasam?
- Gyomor, gyomorszáj fájdalom.