Segítsetek! Mi lehet a bajom, ha elkezd szúrni a gyomorszájam, hányingerem lesz, görcsölök, megy a hasam? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Valószínűleg irritábilis bél szindróma-d van. Nem akarok káromkodni, de nincs magyar neve. :)
A lényeg: valami miatt - vírus, stressz, rossz étel(cigi..), allergia, stb.. - a gyomor- és bélnyálkahártyád begyulladt. Ezért görcsöl, és csinálja a hasmenést. Egy hasi és kismedencei ultrahang + labor után sokkal konkrétabban lehet már beszélni.
Hasonló tüneteket okoz a hasnyálmirigy gyulladás is, de az rettent fáj, szinte folyamatosan - ezt igazából kevésbé tartom esélyesnek. De! Lazán lehet epekő is...
Röviden :) ennyi. Orvos vagyok, ha kell - "virtuális" - segítség, írj nyugodtan.
Eszter
Bocs nem tudtam,hogy nem lehet azonnal leírni a hozzászólást!
Szerintem feltétlenül nézesd meg Magad szakemberrel!
Gyomorhurut
Az akut gyomorhurutot általában fertőzött, romlott étel okozza. A panaszok az étel fogyasztása után 1-2 órával, vagy 1-2 napon belül jelentkeznek.
Tünetei: gyomortáji nyomás, hányinger, hányás, hasmenés, étvágytalanság, rossz közérzet, hőemelkedés, láz. Nagyon fontos gyomorhurut esetében a fo-lyamatos folyadék utánpótlás.
Az idült gyomorhurutot a legtöbbször a mértéktelen alkoholfogyasztás és do-hányzás idézi elő. Tünetei: étvágytalanság, émelygés, teltségérzet.
További ajánlott fórumok:
- Mi használ terhességi hányinger ellen?
- Furcsa hányinger hetek óta
- Lányok, van köztetek olyan, aki megúszta émelygés, hányinger nélkül a terhességet?
- Nagyon görcsölök, szorongok, mikor vezetnem kell. Sokszor azt sem tudom, merre van a jobb és a bal.Mit tehetnék?
- Ha megjön 1-3 napig csak feküdni tudok hányingerem van, gyenge vagyok és szabit kell kérnem mindig. Valakinek hasonló? Tippek?
- Napok óta fáj a gyomorszájam és hányingerem van. Hogyan legyek jobban?