Mik a trombózis jelei? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok.Most hétfőn volt műtétem,másnap már jöhettem is haza.Kaptam injekciót trombózis ellen és magamnak is kellett volna adnom,de nem nagyon éreztem jól magam tőle és a menszeszem sem akart abba maradni,ma azt mondta a doki hogy ha mozgok eleget akkor nem is kell.Ezért ma már nem adtam be.
Mi az az elég mozgás?Ha még egy órát sem fekszem nyugton az jó ugye?Ki be kelek az ágyból,pakolászok.Akkor nem kell a szuri ugye?
A bal lábam picit fura,fájdogál,de nem hiszem.....
Nos, elmentél orvoshoz...ez jó.
Szerintem nem egészen nyugtatott meg a válasza. Most akkor ágynyugalom, az érintett lábad polcold fel.
Holnap keresd fel a háziorvosod, vagy a műtétet végző orvost...figyeld a lábad, tapasztalsz-e változást.
Az én rögöm combhajlatban volt, a háziorvosom megmérte a lábaim körfogatát, de nem talált eltérést. Azt mondta, sétáljak haza. Utána kijött hozzánk, hogy nem hagyja nyugodni a dolog, és beküldött dopplerre. Ott is alig találták meg a rögöt, de utána 10 napig nem is hagytak felkelni az ágyból, és tolták befele a heparint.
Mondjuk, mindenkinek más. Anyukámnak csak 2 napot kellett feküdni.
Menj ügyeletre, az a biztos.
nincs eltérés és nem is melegebb.
Kb 18-20órát feküdtem,aztán felkeltettek és járkáltam.
Van eltérés(körfogati) a két lábszárad között? Nem melegebb a fájdalmas láb?
Mennyire voltál a műtét után passzív?
Még 24órát sem feküdtem folyamatosan,mert csütörtökön fél9kor vittek el a műtőbe és pénteken hajnali 6kor már kirángattak az ágyból...
Előtte egyébként mozogtam igen,jártam tornázni meg konditerembe.Nem tudom h hajlamos vagyok e rá,de aggódom.Tegnap reggelre virradóra kezdett el fájni.
A trombózis tünetei
Sajnos a trombózis nem jelentkezik olyan tünetekkel, melyek jó előre megjósolnák a bajt, de néhány figyelmeztető jelet észrevehetsz, ha tudatosan figyeled tested jelzéseit. A jelek minden esetben attól függnek, hogy mely testrészt és milyen típusú eret érint a szűkület. Például:
Az alsóvégtag verőérszűkülete esetén: hosszabb járás után a lábszárban fájdalom jelentkezik. ahogy a szűkület terjed, a fájdalom egyre nagyobb, és mind rövidebb ideig tartó igénybevételt követően tapasztalható.
A szív ereinek szűkülete esetén: fizikai igénybevétel esetén mellkasi fájdalom tapasztalható, mely pihenésre alábbhagy. Ahogy a szűkület terjed, a fájdalom fokozódik, és mind kisebb aktivitás hatására tapasztalható.
A lábszár visszértágulata esetén: kicsiny bőrelváltozás, amely a lábujjak közti gombásodás formájában is jelentkezhet, jellemzően alig okoz panaszt, a fizikai megerőltetés mégis okozhat trombózist.
hát...szólj be a háziorvosodnak, hogy kéne egy UH...
meg egyél aspirint, biztos, ami biztos