Mik a leggyakrabban adott keresztnevek mostanában? (beszélgetés)
Nekem a lányom Veronika és most megint lányom lesz,de sokkal nehezebb újra lánynevet választani mint akkor..
Tetszenek: Korina, Elisabet, Rebeka, Zsófia, Regina, Izabella.
2 nevet szeretnék neki is adni, eddig a befutó:Korina Rebeka
Vélemények?
Dávid, Ádám, Dániel így fejből, de ott a KSH adatbázis, megnézhetjük ;) Amúgy hülye anglománság van.
(Nekem az első nolt német, de már magyar ősömnek volt Dániel a vezetékneve, és az vették el, én meg visszavettem. (Kálvinisták/Reformátusok ott is biblia neveket vettek fel mint Erdélyben, bár ez éppen régebbről való lehet. Mert a Dániel inkább a szentföldet megjárt, nem nemesi rangú katonák jelegzetes neve lett Európa szerte.)
Alexa és Liza... :)
Szép az Életke név is, amíg kicsi, vagy ha már van párja, akkor nem kell becéznie a csajszit, mert ott a keresztneve :)
arra nem gondoltatok, hogy az ember adja a szemelyiseget a nevhez?
tok mindegy, hogy hogy hivnak valakit, ha szeretik, akkor fogjak tudni becezni. ha valakinek elbaszott neve van, akkor is karaktert ad ahhoz a nevhez, es lam a furcsa nev hirtelen szep lesz!
Lajcsika tok jo, ha jo es szeretheto az ember, akihez tarsul!
jav. ahogy,elkezdtek es hatast...
Bocs faradt vagyok... :-(
En is az olyan neveket -foleg fiuneveket- szeretem,amelyeket nem lehet becezni.
A fiam Florian,az elejen Floriztuk,de rajottunk,hogy nem szeretnenk becezni,mert ugy szep qahogy van. Amikor a szomszedok elfezdtek Florikazni,meg Floriankazni azt hittem hatasd dobok,de figyelmeztettem mindenkit,hogy mi nem becezzuk es ok se tegyek.
Szerinted az jobb,ha egy 35 eves ferfit Lajcsikaznak???
sokat hallok mostanság zalán és bulcsú nevet.
sztem mindegyik elég gáz.
bulcsút hogyan becézzük? bulcsi?! ..hát elég gáz..
zalánt " ? zalcsi? szintén gáz!
de mostanság a anyák ezeket az szar neveket adják a kölkeiknek.
adják persze, szíve joga...
de nekem ezek mellett tetszett meg a
Dominik,Benjamin es a Kevin.
További ajánlott fórumok:
- Szólác - keresztnevekből
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!
- Egy lány és fiú keresztnév. Névadás a saját ízlésed szerint, aktuális adott vezetéknévhez.
- Kettős keresztnév adás. Két-két lány és fiú keresztnév. Névadás a saját ízlésed szerint, aktuális adott vezetéknévhez.
- Olyan linket keresek ahol fel van sorolva a keresztnevek és az, hogy mondjuk tavaly hány baba kapta az adott nevet.Vki ismer ilyen linket?
- Szült valaki mostanában Székesfehérváron Dr. Imre Rubenél úgy, hogy fogadott orvosa volt. Vélemények? Ki mennyit adott neki szülés után?