Mik a koronavírus tünetei? (beszélgetés)
amerikaban hetfon mar probaltak egy uj vakcinat vkin.es tobb Orszag is ezen faradozik,hogy kitalaljanak ra injekciot.
Hasonlóan, az én gyerekeimnél is ritka a láz. Akkor sem magas, és kialudható.
(Viszont már 37 foknál pocsék a közérzete, mint másnak, ha magas láza van.)
Az is ritka, hogy ezt egy orvos elismerje, egyetlen orvos írta fel a lányom kartonjára.
Gyermekkoromban előfordulhatott, de emlékeim szerint nekem sem volt soha lázam. Olyan volt, hogy kellemetlen közérzet, fáradtság. Az alvás mindig átsegített ezeken.
Olaszországban mintha csökkenne a megbetegedések száma, de még nem merik kimondani, hogy elérték volna a járvány csúcsát.
Én remélem, hogy a nyár végére vége lesz.
Hogy lassuljon a megbetegedések száma.
A probléma még mindig az, hogy tömegesen lesznek betegek az emberek egyszerre, ezt nem tudja az egészségügy ellatni.
A mai hírek szerint talán őszre lehet olyna oltást kifejleszteni, amivel védekezni lehet a vírus ellen. Ebben az évben akkor együtt érzünk egymással? Csak akkor minek a 15 napos, meg hónapos bezárás, vagy különítés, stb. A vírus nem nézi a naptárat, hogy lejárt az ideje.
nalunk barkit tesztelnek ha akarja az illeto es ingyen./nem otthon elek igaz/.
Tudomásom szerint nem csinálnak kérésre tesztet csak orvosi beutalásra,szóval így elég nehéz . Ha valaki beteg lesz,mire kap beutalót tesztelésre addigra megfertőzi a körülötte lévőket.
Ráadásul mindig több a fertőzöttek valódi száma mint a teszttel igazolt.
Dehogynem, a koronavírus egy gyűjtő név, több alfaja létezik évtizedek óta.
Sokan megússzák.
Még Olaszországban is nagyobb egyelőre a gyógyultak, mint a halottak száma, legalábbis a Johns Hopkins által gyűjtött adatok szerint, március 17-én reggel 8.30-kor. Itt a grafikon:
(Zöld = gyógyultak, sárga a még betegek, piros a halottak aránya, a fertőzötteket alapul véve.)
[link]
Áááá, akkor még nem volt koronavírus...
Nincs. Vannak tünetmentes hordozók és vannak enyhe túnetekkel is sokan, sőt a többség.
Ha annyival megúsznánk jó lenne:)
Kár, hogy nem lettél tesztelve. De attól még lehettél.
Én 3 hétig voltam beteg novemberben.
Szerintem se.
Múlt januárban lázas voltam, fájt a mellkasom, száraz köhögésem volt és nehezen kaptam levegőt. 2 hétig voltam itthon.
Antibiotikumot szedtem.
Nem lehet egyértelműen megkülönböztetni az influenzától és a megfázástól. Csak tesztelés után. Egy lényeges különbség van a vuhani statisztikák szerint (kb 55000 eset), hogy szinte soha nem járt orrfolyással a betegség lefutása. De ez sem általános szabály mert lehet mellette megfázva is a páciens. Szóval laikusként nem tudja senki diagnosztizálni magát és nincs is értelme.
Kicsit nem értem benne a száraz köhögést és a váladékképződést, de nem kell nekem mindent érteni.
Köszönöm, hogy hoztad!
Szerintem csak tünetek alapján nem lehet diagnosztizálni.
Olvasgattam róla, mert a lányomnak napok óta hol láza, hol hőemelkedése van. A fejfájást, és a mellkasi fájdalmat említik még.
Ezekkel a tünetekkel én már múlt januárban koronás voltam...
Itt vannak a leggyakoribb tünetek :
[link]
Egyik percről a másikra rosszul lettem. Nem vagyok tesztelve, de pont ott, ahol vannak beegek beteg, és én pénzzel, pultban is dolgoztam, véletlenül lázas lettem. Talán csak spanyol nátha....
Nekem az életben nem volt lázam.
Jól tudod, a lappangási idő 14-21 nap is lehet.
Nem beszélve azokról, akiknél csak a teszt állapította meg a fertőzöttséget, tünet nincs.
Persze attól még fertőz.
Egyik ismerősöm 38 fokos lázzal,gyengség érzettel felhívta a háziorvosát,aki teljesen biztos volt benne,hogy nem korona. Úgyhogy írt fel neki pár gyógyszert és ennyi..tehát nem tudom,hogy vagy az orvos vette félvállról,vagy valóban nem elegendő a tünet a korona vírus gyanújához.
Ja, és a láz sem feltétlenül magas.
Úgy tudom, az első napok tünetmentesek, de már ez idő alatt is fertőző vagy.
További ajánlott fórumok: