Miért vannak a 2 éves kisfiamnak bélgázai amitől nem tud aludni? (tudásbázis)
Fruktóz érzékeny is lehet. Pár napig adj semleges dolgokat , utána ami gyanús.
Így is ki tudod tesztelni.
Szerintetek lehet hogy azért is nem nagyon javul az étvágya, mert úgy érzi, ha jobban eszik, akkor fájni fog a hasa?
Vagy ezt csak én kombinálom?
Esetleg a fáradtság miatt nem eszik úgy?
Igazad lehet, de ha amúgy is alig eszik, nem tudom mit adjak neki, mert a joghurtot, sajtot, túrót(főleg tésztával) azt megeszi. Az étvágytalansága miatt édes tésztákat nem adhatok neki.Meg ugye a ropi,ami még bejön, de azt hiszem abban is lehet tejszármazék..
A főtt étel meg nem mindig kell neki.
A vas alacsony? Nem jo a belrendszer felszividasa.
Nezz utana a paleolit taplalkozasnak.
Kb. 2 hónapja küzd a "szelekkel" a kisfiam. Most 11-én töltötte a két évet. November elején volt egy két napos hányásos vírusa. Utána is kímélő kaján volt. Nem tudnám 100%-ig ehhez kötni, de gyanús.. A kétéves kontrollon mondtam a doktornőnek, hogy a pukik miatt nem tud éjjel aludni. Azt javasolta, hogy tartsunk probiotikumos kúrát. Mi a Normafloret szedtük (kb. 1 hétig), de nem igazán használt. Néha próbáltam neki legalább estére adni az Espumisan emulziót, de ez se jött be. Alváshoz még cicizik.
A gázok miatt nem tudja kipihenni magát, és az étvágya is nagyon gyatra, mindemellett a vascseppet is szedjük, mert alacsony a vasunk. Arra is gondoltam, hogy vmi tejérzékenysége lehet, mert emellett a lábán kijött vmi ekcémaféle megint (nyáron is volt). Ha tudtok, adjatok tanácsot mit tegyek? Esetleg ha tudnátok olyan gyerekorvost akinek ilyesmi a szakterülete Szegeden, azt is megköszönném.
Valami olyasmit eszik amitől megtermelődik!
Vagy, valamire érzékeny!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Segítsetek! Hogyan segíthetnék a kisfiamnak megszokni az ovit?!
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- 32 hónapos kisfiamnak 4 naponta van széklete, tud valaki ajánlani valamit amitől helyre áll a széklete?