Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Melegfelvonulás betiltása - politikamentesen! fórum

Melegfelvonulás betiltása - politikamentesen! (beszélgetés)

1 2
31. Amaunet (válaszként erre: 29. - Timycat)
ma 15:50

Pontosan.

És ha ezt megteszik, akkor ott vagyunk ahol Kína.

30. 55Judit (válaszként erre: 29. - Timycat)
ma 15:42
Ezt szolidabban, intelligensebben is lehetne csinálni, hogy elérje a célját. Mert a mostani formájában a felvulás inkább fokozza az ellenszenvet irántuk.
29. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:37

Ha a Pridera gondolsz az már nem kizárólag az LMBTQ közösségről szól, hanem az elfogadásról, szolidaritásról bárki iránt. Olvasd el a küldetésüket.

Még sosem voltam/vonultam Prideon, de ha betiltják akkor idén megyek. Ez nem a melegek elleni uszításról szól hanem a véleménynyilvánítás szabadságáról és a gyülekezési jogról.

28. Channa* (válaszként erre: 27. - 55Judit)
ma 15:35

Igen, pont miattuk.

És egyet is értek ezzel

27. 55Judit (válaszként erre: 25. - Channa*)
ma 15:31
Az hát. Szerintem pont az ilyenek miatt tiltják be a felvonulást, mert ez a viselkedés minden határon túlmegy.
26. Channa* (válaszként erre: 24. - L.luiselotte)
ma 15:29
Az a baj, hogy nem viccesek, azaz nevetni nem tudok rajtunk. Gusztustalanok.
25. Channa* (válaszként erre: 23. - 55Judit)

Érdekes, hogy esetemben a normális melegekkel nincs bajom, annak ellenére, hogy az ilyen felvonuláson az aberráltakkal van. Nem mondom azt, hogy minden meleg ilyen.

Szerintem az, ahogy ők ott viselkednek, nem normális. Sosem fogadja el őket senki, ha ezt teszik. És kiszúrnak a többiekkel, akik valóban többen vannak, mint a ilyenek.

Mi a fenéért kell egy meleg férfinak tanga bugyiba és melltartóban, rúdtáncolni egy kamionon, hosszú női parókában, nagyon erős sminkkel?

Amikor ilyet látok, akkor arra gondolok, hogy ezek tényleg azt hiszik, hogy ilyen egy nő? Azaz attól nő a nő, hogy rázza a meztelen fenekét, agyon sminkelve több ezer ember előtt? Hát ez beteg!

Vonuljanak , a többiek meg jót nevetnek szórakoznak rajtuk. Sajnalnam. ha elmaradna ez a látványosság.
23. 55Judit (válaszként erre: 20. - Channa*)
ma 15:16

Én minden feltűnési viszketegséget szankcionálnék, nem csak ezt. Ne akarja egyik se elhitetni hogy megbotránkoztató viselkedéssel tömegesen felvonulva tudják csak elfogadtatni magukat. Így biztos nem.

A magyar szeret általánosítani. A hőzöngő magamutogatók miatt az intelligens melegekre is rossz szemmel néznek sokan.

22. globus
ma 15:09
Lehetne visszafogottabb. Jelen formájában nem lesz teljes tolerancia. Majd normálisnak tekintik őket, ha normálisan viselkednek.
21. 80ASIQ (válaszként erre: 19. - Bnedora)
ma 15:07
Hát, ha a hergelés a cél (szerintem az) akkor javaslatomat valóban nem fogják megfogadni.
ma 14:57

Nagyon egyetértek ezzel.

Miért vonulnak fel? Miért kell a feltűnés?

Ráadásul teszik ezt olyan megjelenéssel, ami miatt sokan, sehogy sem fogadják el őket.

Az elsőn kint voltam, bár nem tudtam, hogy ez meleg felvonulás, csak közben jöttem rá.

Furák voltak a kamionokon vonagló alulöltözött nőnek kinézni akaró férfiak (ebből jöttem rá, hogy hova keveredtem, ugyan is akkor Budapest búcsúnak hirdették meg). Hát gusztustalan volt.

Ha úgy tennék, hogy ne legyen gyomorforgató, akkor nem lenne ekkora az ellenszenv, de így...

19. bnedora (válaszként erre: 18. - 80ASIQ)
ma 14:45
Ez nem annyira látványos.
18. 80ASIQ
ma 14:42

Mivel ez sok embert irritál, ezért én javasolnám, hogy gyülekezzenek egy félreeső helyen vagy valahol zártkörű rendezvényképpen. Egy stadionban például.

Szerintem ez a felvonulás nem visz közelebb ahhoz, hogy elfogadja őket az, aki eddig nem fogadta el. Pont ellenkezőleg.

ma 14:39
Vonuljanak csak, joguk van
ma 13:40
No, erről ennyit...
ma 13:40
Engem nem zavar, ha valaki valamiben különbözik tőlem. Ettől nem érzem magam fenyegetve. Nem érzem úgy, hogy ha másoknak "megengedem", hogy olyanok legyenek, amilyenek, azzal azt kockáztatom, hogy rám is rám akarják kényszeríteni azt. Sokan elvileg csak a magamutogatás miatt ellenzik a Prideot. Nos, ha egyszerűen csak el lennének fogadva a melegek, akkor nem kellene mutogatniuk magukat.
14. Regin_a (válaszként erre: 8. - Semleges)
ma 13:21

ne ott alakuljon ki közlekedési dugó, lezárások és kelljen kerülnöm ahol sietnék és haladnék..."

Igy voltam én is a városi futó és kerékpárversenyekkel

ma 12:34
A Pride ellen valamint a melegek biszexek stb ellen semmi kivetnivalom. Rengeteg ilyen ismerősöm van, sőt, Steiner Kristofot személyesen is ismerem és csodálatos ember csodálatos lélekkel. Nekem azzal van bajom hogy pár társuk már sokszor elveti a sulykot vonulaskor és szó szerint kivetkozve magukból polgarpukkasztoan viselkednek. Oké, táncoljanak, legyen jókedvuk stb de túlzásba ne essenek. A másik. Betiltották tizen éve a Budapest parádét. Rengeteg külföldi jött, sok pénzt hagytak itt, jó volt a hangulat és senki nem bántott senkit .
12. Alnisa
ma 12:22
Engem nem zavarnak. Nem tiltanám be. Nem is értek vele egyet.
11. 55Judit (válaszként erre: 8. - Semleges)
ma 12:20
Szerintem ha nem feltűnősködnének, senkinek nem lenne velük semmi baja.
10. tien (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 12:17

Azokat tiltanám be ,akik a betiltását kérik.

Most ők .

ma 12:07
Engem nem zavarnak, bár nem is láttam egyszer sem. Nem is érdekel. Szerintem aki akarja, nézze, aki akar, vonuljon. Aki nem szeretné látni, simán el tudja kerülni. Aki meg azért megy oda, hogy ezzel direkt felidegelje magát, az megérdemli az agyfszt.
ma 11:58
Nem vagyok érintett. De ne ott alakuljon ki közlekedési dugó, lezárások és kelljen kerülnöm ahol sietnék és haladnék csak mert ők melegek. Intézzék el ezt otthon a 4 fal között. Senkire nem tartozik.
7. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 11:55

Nem érint, nem zavar.

Egy demokratikus jogállamban a gyülekezési és véleménynyilvánítási szabadság alapján, a betiltás nem lenne jogszerű.

Ha egyesek nem értenek egyet a Pride üzenetével, joguk van nem részt venni rajta, vagy ellenvéleményt nyilvánítani,de ez nem indok arra, hogy betiltsák.

Az állam csak akkor avatkozhat be, ha a rendezvény valóban veszélyezteti a közbiztonságot.

Tehát, lehetnek eltérő vélemények arról, hogy mennyire hasznos egy melegfelvonulás, a betiltás indokolatlan és jogilag is aggályos lenne.

6. bnedora (válaszként erre: 5. - K-né Zsóka)
ma 11:48
Azért vonulnak, hogy elismerjék őket. Demonstráció az egyenlő jogokért és az egyenlő bánásmódért, hogy senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés nemi identitása, szexuális irányultsága, vagy éppen bármilyen más különbözősége miatt.
ma 11:41
Nem érdekel, bár soha nem értettem a miértjét. Én sem vonulok fel, csak mert hetero vagyok. De ha nekik jó volt, nekem mindegy volt.
ma 11:37
Nem érdekel.
3. MIrtillke (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 11:36

Nem vagyok érintett, így hidegen hagy. Gondolom Te igen, ha fórumot nyitottál.

Amúgy szerintem valamilyen szinten egy ilyen döntés emberi jogokat sért.

ma 11:34
Felőlem vonulhatnak.
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook