Miért változik? (beszélgetés)
Az én gyerekeim fel-felkeltek éjszakánként, még 1 éves koruk után is. Hajaj.
Én úgy számolom, legkisebb fiam kb. 8 éves korában már talán én is végigalszok egy éjszakát.
A gyerekkel nincsen semmi baj, majd lesz foga. Valószínű az éjjeli több kelés is a megkezdődött fogzás miatt van. Nekem a fiam lassan 9 hónapos, 1 hónapig növesztette az első 2 metszőjét alul, egy tragédia volt. Olyan 7-8 alkalommal keltünk egy este, egy egész hónapig. Most van egy kis pihi, de már rendesen rettegek a következő etaptól.😆
Jelenleg egy normális estén egyszer, vagy kétszer kel, általában csak szopizni.
Amúgy az én párom is hasonló kaliber, ő mondjuk nem kiabál a gyerekkel csak morog. Meg a megnyugtatás abból áll neki, hogy: Bubukaaa, hagyd már abba! 😆
Amúgy ő is imádja a fiát, de legfőképpen akkor mikor mosolygós, tiszta és friss a pelusa. A büdös, hisztis, beszart gyerek általában az én fiam csak.😀
Szerintem azért egy férfinak teljesen más az apává válás, mint egy nőnek anyává. Nekünk ott van az a 9 hónap. Már érzed akkor, hogy minden tök más, ahogy mozog benned, figyeled minden kis reakcióját, mi már akkor valamennyire ismerjük a gyereket mikor megszületik. Ehez képest, hiába fogja fel a férfi, hogy nem csak azt az utolsó fánkot nem kellett volna magadba tömni, nem azért kerekedsz. És hiába simizi meg esze tv nézés közben a hasad, és magyaráz neki, akkor sem fogja fel igazán. Utána meg megszületik ez a kis csoda, aki valljuk be sokszor rém idegesítő, és felfordul a férfi élete. Valahogy azt látja a világ ugyan az maradt, eljár dolgozni, poénkodik a munkatársakkal, elvan. Aztán haza ér, és ott van a kis visító csomag, aki miatt azért őszintén, egy kicsit trónfosztott lett. Már nem ő a te figyelmed középpontja. Szerintem nekik nehezebb. Pont azért, mert máshogy vagyunk kódolva. Majd ahogy nő a gyerek egyre jobb lesz. Nem kell aggódni, lesznek ő még nagy barátok🙂
Kisfiam 100% tàpszeres 5 hòs koràtòl. Most 21.5 hòs, hùzòs èjszakàink vannak sokszor. Nyugodt èjszakàink az első pàr hònapban volt.
Minden baba màs.
Most versenyezni kell? Kinek a gyerekének bújt ki hamarabb a foga, kezdett el mászni, járni?
Egy bizonytalan anyát így kell még jobban elbizonytalanítani. A babák nem olvasnak szakkönyveket, így néha eltérnek a szabályzattól.
" hogy valami van", bocs, törlődött.
Még szokom a laptopot.
Nem azt mondom, hogy van a, hanem hogy szokatlan.
Te meg nem is Filcike vagy, hanem Cáfolka. 😃
Enyémnek se volt...és akkor mi van?
Most a kiscsajnak meg már mind kint van egy ideje...
Ez se nagykönyv szerint megy😏
Az enyémek 2 hónaposnál idősebbek voltak, mire tuti átaludták az éjszakát, de mindenképp 1 éves alatt.
Hogy a kérdező babájának nincs foga 1 évesen, azért az szokatlan.
A baba előtt nem voltak dührohamai?
Ha nem, akkor lehet, hogy mégsem tudja a kicsit elfogadni. Ne mondd minden nap, hogy miben rossz, viszont tényleg meg kell szüntetni ezt a hozzáállását a gyerekhez, mert még a végén fizikailag is bántani fogja. Nyugodtan át tudjátok beszélni, hogy mi bántja? A legjobb az lenne, ha ő maga megfogalmazná, hogy mi a gondja.
Én férjem is vállalt plusz melót,de az miért jó,hogy apuka nem ismeri a gyereket vagy épp fordítva?7hónapos volt a kicsi,mikor megkértem,ne csinálja ezt tovább,mert rámegyünk,a gyerek se "ismeri"..
Következő hónap 1-től nem ment maszekba,sőt a kollégák napi melóba vitelét és hozatalát is leadta . Azóta buszozik mindenki,ám olyan kapcsolat alakult ki apa fia között azóta,hogy öröm őket nézni :)
Két táposom van,2hónapos koruktól ők is aludtak éjszaka..
Kisfiam 15 hónapig szopizott,mégis kb fél éve nem ébred éjszaka,3lesz. :)
"És még át sem alussza az éjszakát?
Egy éveskék azért nem sírnak fel rendszeresen minden éjszaka többször "
19 hónapos lesz a kislányom,és még ő is kel éjszaka...
Többször...nem sír,csak cicit kér :)
Nincs előírva,hogy 2 hónapos kortól át kell aludja az éjszakát.
Kérdésre:
Valóban nektek kéne kicuccolni,hogy apa tudjon pihenni.
A felelősség érzetnek már régen ki kellett volna alakulnia!
Az,hogy a gyerekkel nem tud mit kezdeni,hihetetlen...add át neki az esti fürdetést,aztán bizd rá a kicsit,ülj be a kádba..hidd el meglesznek.
Igy lettetek egy család,idomulni kell a babához,össze kell szokni,de mindaddig mig azt érzed amit leírtál,lehetetlen küldetés.
Fáradt? Te nem?
Te kapsz dührohamot? Pedig egész nap te vagy a picivel.
Ez a reggeltől estig dolgozik, másodállás, nem azért van, hogy ne legyen otthon és voltaképpen "menekül"?
Furcsa nekem ez a dühroham a sírás miatt. Jobban tenné ha hozzászokna, mert nem csak a picik sírnak, és a hiszticunami még sehol sincs. Akkor mi lesz??
A mi babánk is a hálónkban aludt (még most is 😂) de a férjem észre sem vette ha ordított. Aludt mint a tej.
Az meg hogy ébred éjjel? Még mi felnőttek is felriadunk 1x-1x.
Az én gyerekem 4 éves koráig 4x-5x felébredt éjjel.
Nekem az jön le, hogy szereti a gyereket és téged is, tudtok együtt bulizni és van is igényetek rá.
Egy pici baba bizony sír. Úgy tudja kifejezni magát. Én azt nem értem, hogy miért borul ki ezen? Ő is sírt ennyi idősen. Apa lett és még nagyon az elején vagytok. Ne kapjon dührohamot mert ez egyikőtöknek sem jó.
Azt írod, egy éve született a kisfiatok.
Nincs még egy foga sem kint?
Ha kiesik a cumi, nem tudja saját maga visszatenni a szájába? És még át sem alussza az éjszakát?
Egy éveskék azért nem sírnak fel rendszeresen minden éjszaka többször is.
A párod nyilván holtfáradt.
Szokatlan még neki ez a felelősség. Igyekszik mindent megadni nektek, de az, hogy napi szinten ott a baba és emlékezteti a felelősségére még nem szokta meg.
Majd belejön.:)
További ajánlott fórumok:
- Miért változik meg a Nő esküvő után?
- Szerintetek miért változik meg egy férfi házasság után? És miért változik meg egy nő?
- Hogy változik a hason lévő tetoválás a terhesség alatt?
- A Skype partnerei száma miért változik, ha nem használja?
- Főtáv számlán mit takar a szorzó tényező? És miért változik hónapról hónapra?
- A Skype partnerek száma miért változik?