Miért sietős a válás neki!? (beszélgetés)
De hogy megfordítsam:
Tudod miben kellene támogatnia?
1. Hogy első lépésben Németországban el tudj költözni a férjedtől, és kiszakítsd a gyerekeidet a 13 éve tartó mérgező légkörből.
2. Hogy elnyerje a gyerekeid bizalmát, igenis neki is illene ezért tenni.
3. Ha nem érzed magad jól Németországban, akkor segíteni kellene hazaköltözni, KÜLÖN a lányaiddal, munkát találni, hogy érzelmileg és anyagilag is helyre gyere.
4. El kellene kezdeni megismerni egymást, eljárni találkozgatni, a gyerkekkel közös programokat szervezni.
5. És ezek után lehet szó az összeköltözésről.
Egy igazi szerelmes férfi segíti a szerelmét nem pedig elvárásokat támaszt a másik felé úgy, hogy Ő annyira nem volt képes, hogy egyszer kiutazzon hozzátok, de Te azért költözz haza.
De ezt tényleg nagyon sokan elmondtuk már neked, teljesen süket fülekre talált eddig is.
Kérlek, hagyjuk ezt a szerelem dumát, főleg a Ti korotokba. És itt nem arra gondolok, hogy nem lehet szerelmes, hanem arra, hogy mivel Neki is és Neked is vannak gyerekeitek, ezért továbbra sem csak magatokra kellene gondolni. Költözz oda hozzá vidékre 1 hónap után, de nehogy önálló munkát keress, dolgozz nála. A gyerekeid nem számítanak, mert Ő nem tud nélküled élni, az Ő igényei fontosabbak, költöztesd haza a gyerekeid Németországból hozzá, akit még saját magad sem ismersz. Válj el a férjedtől (ezzel önmagával nincsen semmi baj), majd figyeld meg rövid időn belül jön az új gyűrű. És hipp-hopp úgy veszíted el a szabadságod, hogy észre sem vetted, anyagilag, jogilag és érzelmileg is magához láncol.
De tudod, én Téged nem sajnállak, Te egy felnőtt nő vagy, de hogy egy anya egy idegenhez költöztesse a gyerekeit, az egyben felháborít és elszomorít.
De ne legyen igazam.
De lehet ! De az is lehet, hogy túl sok krimit láttam...
Hazaköltözhetsz úgy is, hogy még nem élsz vele, hanem jobban megismered, pláne, mivel gyereked is van. Attól a válást beadhatod akármikor.
Ebben a történetben nem az a baj, hogy a válással türelmetlen, hanem, hogy egy 1 hónapos kapcsolatra felteszel mindent.
De szerintem ezt már az előző fórumnál sokan próbáltuk neked elmagyarázni, hoztál egy döntést, rendben van.
Ha már így döntöttél, a válás a legkevesebb.
És ez a része amit írok, már tényleg csak egy jó tanács. De nagyon-nagyon legyél figyelmes, ez a férfi már most magához akar láncolni minden szempontból, most még dönthetsz másként, később nem lesz lehetőséged. Jól gondold meg, nem csak magadért, de a gyerekeid életéért is felelős vagy.
Én őszintén nem értelek, ahogy korábban is írta valaki, nekem is olyan érzésem van, hogy Te az a hölgy vagy, aki 1 hónap után egy rossz házasságból beleugrik a teljes ismeretlenségbe egy idegennel, ráadásul a gyermekedet is kiszakítod a megszokott környezetéből.
De ha már azt furcsának tartod (amivel szerintem semmi fura nincs), hogy a "szerelmed" ezt akarja, mi lesz később? Nem ezt szeretted volna eddig is? Most megkaptad, mi a probléma?
Ha esetleg meg nem Te vagy, akkor elnézést, de nekem nagyon egybevágnak a dolgok.
Bocsi, jót akarok!
Ha te vagy, aki Németországban él és itthoni gazdasága van a pasasnak, akkor a helyedben nagyon meggondolnám, hogy mit teszek.
Attól persze add be a válókeresetet, meg minden, de a gyerekekkel még "szoktatni" kéne őket egymáshoz, úgy gondolom.
Miért sietős neki?
Mert tiszta vizet akar a pohárba, jogosan.
Ha őt választottad, akkor 100%-ig legyél is az övé. Gondold bele magad az ő helyzetébe, vele élnél, de másnak a felesége vagy? Ez milyen már.
A gyerek úgyis mindig jelen lesz az új kapcsolatodban is, ez nem érv, jól írták előttem.
A válás pedig eltarthat egy évig is, ha nem tudtok megegyezni. Ez is megviselheti az új kapcsolatodat.
Ezért nem akarja húzni az időt.
Ez a gyerekkel takarózás.....
A gyerek ott lesz 2 hónap múlva is!
A gyerek bizonyára érzi, tudja, hogy mi zajlik körülötte.
Ez csak kifogás!
A válás úgy sem zajlik le 2-3 hónap alatt! Ha most beadod is jó esély van, hogy csak szeptember, októberben lesz valami is.
Hirtelen nem tudtam mi az az ítélkezési szünet,de közben rájöttem.
Nem olyan könnyű a dolog.Van gyerekünk.
Micsoda mit jelent?
Te miért nem válaszolsz?
"Miért sietős a válás neki!? "
Azért, mert addig van remény, hogy meggondolod magad.
Mert addig nem vagy csak az övé, hanem máshoz is kapcsolódsz, ha papíron is.
Ha pedig rég kihült a házasság és van új pasi, ugyan mi tart vissza, hogy akár Júniusban beadd a válópert?
Jelezném, hogy amikor be szeretnéd adni a válást (augusztus), akkor ítélkezési szünet lesz!
További ajánlott fórumok:
- A párom nem válaszolt a neki küldött SMS-re. Ez mit jelenthet? 22F
- Nem vagyok fontos neki? Mit jelent ha azonnal válaszol az üzeneteimre, de semlegesen?
- Ha kislányom születne a Kíra nevet választanám neki! Mi a veleményetek erről?
- Érdemes az első trimeszterben vásárolni a picinek valamit? És nevet választani neki vagy ez még ráér?
- Mikor választottál szülész orvost? Sokat fizettél neki?
- Barátság extrákban vagyok egy pasival már több,mint egy éve.A pasi szó nélkül eltűnt egy hónapja.Nem válaszol,ha Írok neki.Mi lehet az oka?