Miért oldja fel a körömlakk amit rajzoltam a zsugorka fóliára? (tudásbázis)
5. bd55e3f068 (válaszként erre: 4. - Csillagv)
2012. dec. 17. 21:18
Egyáltalán nem biztos, hogy oldja.
Keresd meg, hogy a fólia gyártója milyen lakkot ajánl! Esetleg festékboltban is tudnak neked segíteni, ha megmondod, hogy milyen műanyagot akarsz lakkozni.
4. csillagv
2012. dec. 17. 20:54
Nem merem megvenni a hobbi lakkot, mert nem olcsó, és valószínű az is oldaná :( Csalódott vagyok, mert sehol nem olvastam még ezt a hibát. Ha pedig nincs lakkozva, akkor elmaszálódhat a minta. Köszönöm a válaszod:)
3. bd55e3f068
2012. dec. 17. 20:50
Nem tudom, melyik milyen anyagból készül, de a lényeg, hogy reakcióba lépnek, egyik oldja a másikat. Ez ugyanolyan folyamat, mint mikor lemosod a körömlakkot, csak lassabb.
Körömlakkból is van többféle összetételű, meg elképzelhetőnek tartom, hogy ebből a fóliából is. Próbálgathatod, hogy melyikkel nem mosódik el, de az is előfordulhat, hogy szép lassan megpuhul tőle, megváltozik a színe idővel, vagy máshogy változtatja meg a tulajdonságát.
2. csillagv
2012. dec. 17. 19:58
Sok helyen olvasom, hogy miután kiveszik a sütőből, körömlakkal kenik le, de nekem elmaszálja a mintát. Miért?
1. csillagv
2012. dec. 17. 19:57
Miért oldja fel a körömlakk amit rajzoltam a zsugorka fóliára?
További ajánlott fórumok:
- Manikűr, köröm, körömlakk kinek milyen a körme?Beszéljük ki!
- Hány körömlakkotok van és mennyi számít soknak?
- Van rajtad most körömlakk? Ha igen, milyen színű?
- Mosogatásálló körömlakkot keresek, tudnátok ajánlani?
- Még a menyaszonyi körömlakk sem kopott le de már válunk
- Gondolkoztál már azon, hogy a körömlakkokban miért csak alig a feléig ér le az ecset?