Miért nincs igény asztalosra manapság? (beszélgetés)
Nézd, konkrétumokat senki nem tud Rólatok, így csak tippeket tudunk adni, ami vagy bejön vagy nem! De megsértődni a legkönnyebb!
Az én exem napi 5 órát utazott (oa-vissza összesen), hogy munkába járjon.
óhh az sajnos ténylg nagyon messze van,kááár
:(
Nem is azért csinálják őket úgy (olyan anyagból, technikával, megoldásokkal) hogy 30 évig tartsanak!
Az nem bolt a gyártónak, ha az emberek egy életre vesznek bútort.
Az a jó nekik, ha 5-10 évente lecserélik azt.
Bizony így van:(
Szerencsére a férjem ért a kárpitos munkához.
Sajna már csak kisebb munkákat tud elvégezni-fotelek,székek.
Jelenleg,az anyámtól örökölt franciaágyon alszom,ami közel 30 éves.
Kárpitosoknál az a gond, hogy nem éri meg a régit megcsináltatni, mert sokkal drágább, mint ha újat veszel! A minőség már más kérdés, hogy milyen lesz, de mégis!
Drága az anyag, és drága a munkadíj is sajnos! Pedig én is áthúzattam volna inkább a régi fotelomat, minthogy újat vegyek.
Konyhabútort nekem is készíttetni kell.
Egyrészt,mert a konyhámban négy ajtó van,nincsenek sarkok.Ahhoz meg nincs elegendő hely,hogy szigetet iktassak be.
Már csak a lóvé hiányzik:DDD
De hiszen a XV.ker. lakótelep! Annyi ember, és annyi lakás van ott, hogy hihetetlen! Szerintem csak az a gond, hogy nem hirdetitek valahol magatokat! Pl. helyi újság!!!
Pont erről beszéltem, hogy a lakótelepi konyhákba való megfelelő konyhabútort nem nagyon találsz az üzletekben!
Mellette van Újpest, szintén lakótelep! Szerintem nem lehetetlen!
Nos,én nem találkoztam itt a fővárosban kárpitossal,illetve lehet,hogy vannak,de a fiatalok már nem tudják azt a technikát,amit az őseink.
A férjem,aki már idős,kb 15 éve csinált egy franciaágyat,egy hónapig dolgozott rajta.
Áruházban,tíz éve láttam egy megfelelő ágyat ,ami a férjem szerint is vagy 100 évig jó-cirka 700 ezer volt. Viszont a kovácsoltvas ágykeret ,megfelelő betéttel már szóba jöhet.
Most akkor a kárpitosok tűntek el, vagy a kereslet?
(Egyébként felénk van kárpitos, nem is egy)
Ágyat pedig még az IK.A-ban is tudsz venni olyat, ami akár 100 évig is jó lesz. Vagy pl. egy kovácsoltvas ágykeret, és egy minőségi (nem TE.CO-s, vagy INTER.PAR-os) ágybetét.
Az ilyen párosítás kiszolgál téged akkor is, ha 100 évig élsz is.
Szerintem pl. konyhabútor készítésre van igény a lakótelepeken. A szabvány, kapható bútorok többnyire nem jók vagy méretben v. az elképzeléseknek. Jobb lehet a helykihasználás egy beépített konyhabútor esetében. Nálunk mindenki csináltatta. Én pl. amikor konyhabútort kerestem, mindegyiknek kicsi volt a mélysége, belefért volna 1-1 pohár. :)
A környezetemben is többen asztalossal csináltattak egy-egy dolgot.
Szerintem is hirdessétek több fórumon magatokat, és ha legalább egy embernél már jól dolgozik, utána tovább fogják ajánlani.
Asztalosra még csak-csak szükség van.
No de,hova lettek a kárpitosok?Kérdem én:OO
Hát nincsenek,legalábbis én utoljára egy 76 éves bácsival találkoztam,aki már nem vállal nagyobb munkákat.
Rengeteg meló,sok pénz,hiába a minőségi,időtálló munka,ma nincs rá kereslet.
Tucatáruk,ócskaságok,gyakran cserélve-ez a mai kereskedelem.
Régóta szeretnék egy olyan ágyat,ami ötven évig kiszolgál. Ez már csak álom marad.:(
Ha jó minőségű bútorra vágysz, vegyél akkor, amikor már összegyűlik a pénzed rá.
Vagy vegyél használt holland bútort. Ezt töredék áron meg tudod venni (a pozdorjából készült bútor árának kb. feléért, legfeljebb 2/3-áért)
Ott aztán kereshetsz IGAZI, fából készült, örök darabokat!
További ajánlott fórumok:
- Nincs diplomám. Ez ciki manapság?
- Távfűtés és gáz támogatás igénynél a tulajdonos igényelheti, nem baj, ha nincs oda bejelentve lakcímileg, vajon?
- 1 éve nincs munkám és babát várok.Lehet valamit igényelni az államtol?
- Miért nehéz Budapesten találni egy olyan helyet ahol lehet tornázni? Nincs rá igény?
- Lakossági folyószámlához nincs meg a bankkártyám, igényelhetek újat?
- Mennyibe kerül igényelni manapság az útlevelet és mennyi idő alatt postázzák ki?