Miért nem szeretik sokan a húsvétot? (beszélgetős fórum)
Én a húsvétot csak azért nem szeretem, mert egész nap készenlétben kell lenni az embernek, várni, hogy jön-e még valaki. Nálunk legalább is így van évek óta, az eleje hamar jön, igyekezni kell felkelni, hogy minden rendbe legyen, kész legyen a terített asztal, mire az első locsoló megérkezik. Amikor minden rendben van, haptákba állni, s várni, ki jön még, mikor jön már, s a végén, fellélegzünk, hogy na, végre már nem jön senki.
Gondolom, akihoz sok locsoló érkezik, ezzel mindenki így van, aki másképp vélekedik, elismerésem annak!
Gratulálok a szép nagy családodhoz!
Kellemes ünnepeket kívánok nektek, így előre is.
Ezért is olyan szép!
Kár, hogy elrontottuk, mert mi voltunk a hibásak.
akarom mondani, aki pénzt adott a húsvéti tojás mellé.
mert egy rusnya büdös ünnep, tele részeg emberrel és csak pénzt kunyiznak már 3 éves büdös kölkök is.
én bezárt kapuval várom őket.
ott rohadjon meg mind...tőlem nem kap semmit...
azert mert a husvetrol...egybol a husvethetfo jut eszembe jonnek a budos olcso kolnikkel...es nap vegere budosebb vagyok mint egy borz....mert utalom a reszeg locsolokat...meg nem szeretek a semmirol fecsegni...ossze vissza...mar kb 3 eve mindig elmegyek itthonrol...engem nem erdekel...
amugy is vALlasos unnep..es nam vagyok vallasos...:)
Szerintem azért nem, mert elanyagiasodott (sok családban szinte már követelik a gyerekek a pénzt! - tehát nem a tojásgyűjtögetésről szól!) és ráadásul el is durvult (sok helyen jéghideg időben kirángatják a lányokat és zsupsz, egy nagy adag vödör víz a nyakukba!). Kíváncsi lennék, mit szólnának a fiuk fordított helyzetben?
Ráadásul nemegyszer olyanok árasztják el a bejáratot, akiket nem is ismerünk és szintén csak a pénzre meg ingyen piára hajtanak, úgy, hogy már eleve kapatosan jönnek... hát, ezektől aztán brrr!
A húsvét a keresztények legfontosabb ünnepe, de a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, melyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak. A Biblia szerint Jézus – nagypénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Helyettes áldozatával megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. Az eredetileg zsidó ünnep (héberül pészah) az egyiptomi fogságból való szabadulás ünnepe volt. A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, melynek elemei a feltámadás, az újjászületés.
Bocsánat, nem kioktatásnak szántam de ezt ünnepeljük húsvétkor.
Ezt a szép hagyományt már teljesen elrontottuk!
Húsvétkor és a többi ünnepen is a pénz kerül előtérbe,sajnos!
A húsvét önmagában teljesen közömbös.
A locsolkodást nem szeretem.
Mi húsvétkor pontosan ezért zárkózunk be vagy utazunk el.
-Az összes környékbeli kiskölyök idetalál ilyenkor - aki máskor nem is köszön - egy kis pénz reményében. Tojást ne adj mert jobb esetben fintorognak, rosszabb esetben a ház falán köt ki.
-A kicsik is csak a kinder-nek örülnek.
-A lányokkal szemben igazságtalanság hogy a fiútestvér pénzt kap ők meg büdös kölnit.
-Mindenféle alkeszok is beesnek ilyenkor elvárva hogy tovább itasd őket. (És sokszor autóval, gyerekkel vannak!)
-Mosolyogva kell tűrnöd hogy midenféle büdös pacsulikat locsoljanak a hajadra, ruhádra.
Sorolhatnám még, de a lényeg hogy gyerekkorom óta nem szeretem a húsvétot. És vallásos sem vagyok, hogy azért jelentene valamit.
tudjatok, hogy a husvet regi zsido unnep volt? 1513 ban amikor a zsidok kijottek Egyiptombbol Isten azt mondta hogy ez lessz az ok nemzeti unnepuk nissan honap 15 en Senki mas nem volt szabad, hogy megtartsa a husvetot.
Azonkivul a nyuszi meg a tojas pogany szimbolusa volt a termekenysegnek. Mi koze mindennek Jezus halalahoz es feltamadasaval. ?Aki akar irhat valaszt.
sajnos tényleg a pénzről szól, de ma már minden. Amikor a keresztfiam még kicsi volt 2-3 éves annyira tudott örülni egy szelet csokinak is. Nagyon aranyos volt mindenre azt mondta, hogy "pont erre vágyott"...:) és ezt nem tanították neki. Most - pedig még mindig "csak" 9 éves - már a mobiltelefont is természetesnek vette és nem ajándéknak. Jézusom mit kell neki vennem majd ha 17éves lesz? kocsit? lakást?
És hogy tudja húzni a száját, ha kevesli a pénzt húsvétkor...
A pitralon kölni miatt.
No meg a csodás versek:-)
Ződ erdőbe jártam,
új ötezrest láttam,
ha nem acc belőlle,
b.szok jönni jövőre.
Nyee:-)
Amiről ma szól:alkohol
pénzbeszedés
pukkanásig enni...
1.minden kisgyereknek a pénz forog a szeme előtt.S ez szerintem a szülők hibája.
2.A lányok annyira nem szeretik a sok,sok kölnit!
További ajánlott fórumok:
- Miért nem szeretik sokan a Tescot?
- Miért szeretik kevésbé, és nézik le a kövéreket?
- Szerintetek a férfiak miért olyan önzőek, hogy szeretik a nőket hülyére venni?
- Miért nem szeretik a legtöbb helyen a nem felszínes, mély érzésű embereket?
- Miért él vissza egy pasi azzal, ha túlságosan szeretik? (megromló kapcsolat)
- Sokan nem szeretik a telet, én imádom azt az évszakot is.