Miért nem marad lapos a fasírt? (tudásbázis)
Köszönöm lányok aranyosak voltatok:-)
Azt hiszem a tiéd a megoldás kulcsa.:-)))
A fasírt, ha nagyon húsos akkor biztos hogy össze ugrik! Én ha úgy akarom ne legyen labda akkor teszek bele sok kenyeret, kevés tojást,(félkiló hús, 2-3- szelet kenyér héj nélkül, 1 tojás) ellapítom nagyra vékonyra, és úgy is marad ha meg sül is, a kenyereset nem szabad túl sütni!)
Így még nem sütöttem,de biztosan nagyon finom.
Nagymamam reszelt krumplit meg kenyeret is tett a fasirtba, meggombocgatta, lisztbe forgatta, majd ket tenyere koze tette es osszenyomta egy picit.Igy laposabbak lettek.
én nem szeretem a lapos a fasírtot
Szegény nagyi nem tehet róla:-)
klónoztassa a nagyit és vegye feleségül őt :)
ha más a formája, az íze is más lesz?
Hát nem tudom,időnként olyanokat főzök,amit még megkóstolni sem tudok.Képzeld el a káposztás tésztát rettenetes édesen,és jól megszórva borssal...,rettenetes:-)
Még pár év,és senkiét nem akarja megenni,csak amit Te főztél!:)
Kitartás!:))))))))
Már késő,szegény már régen meghalt,de nem hagyja nyugodni,állandóan őt emlegeti...,hogy ezt is,azt is úgy csinálta,na meg a rétese...:-)))
Akkor mond meg Neki,hogy süttessen az öreganyjával!
Mér nem tanulta el tőle!:DDD
Ha fagyasztottat csinálok,fagyosan teszem bele,és az rögtön lehűti az olajat.Nem kapja meg azt a kérget,tud terjeszkedni,ahogy enged ki a hőtől.
De lehet,teljesen más az oka,én meg itt okoskodok megint!:D
Szóval nincs fasírt?:DD
Azzal nincs gond...elfogy:-)))A párom reklamálja állandóan,hogy "az öreganyámé olyan formás, lapos volt":-)))Az amit írsz, viszont tényleg lehet, meg feltételezem annyi hús sincs benne,mint amit itthon készítünk.
Azt figyeltem meg,ha a lefagyasztott fasírtomat sütöm ki,akkor laposabb marad.
Lehet,a hirtelen sütéstől kérget kap a külseje,és a belső,még sületlen részek,csak felfelé tudnak terjeszkedni.Ha olajsütőben csinálják,talán egyenletesen kapja a hőt mindenütt!
Legközelebb szurkáld meg az oldalát,hátha segít!Vagy nagyon lapítsd el a tenyeredben.
Én szeretem a gömbölyűt is!
Küld el nyugodtan!:)
Azt is próbáltam,tudod mikor beletettem az olajba,megnyomkodtam...,akkor meg letapadt:
Nekem is mindig osszeugrik pedig en sok kenyerrel csinalom...Talan azt meg megprobalhatod,hogy sutes kozben idonkent megnyomkodod.
Kenyeret tettem bele én is,szerintem eleget.Már nagyon sokféleképpen próbáltam.
Szerintem ha elegendő zsemle van benne nem fog összeugrani, egyébként a vendéglőben zsemle helyett kenyeret használnak.
Nagyon szeretnék olyan lapos fasírozottat sütni,mint a vendéglőkben,de mindig összeugrik.Szerintetek mi a titka?
Miért nem marad lapos a fasírt?
További ajánlott fórumok: