Miért eshet szét a fasírt sütés közben? (tudásbázis)
Megemlítettem a löncshúst, illetve most néztem vissza, te is avval csináltad.
Ja azt ki felejtettem. Miután késsel a hús és a doboz szélét köbevágod, hogy elváljon, kinyomod a tetejével, amit nem szedsz le. Így könnyű szeletelni.
Sokszor csináltak a napközibe ilyenből rántott szeletet. Nem tudom mi volt a neve.. lisz tojás przli, és mehet a olajba sülni.
Finom így is..
Ahogy írtátok a kolónyi húshoz 4 tojást is lehet tenni.
Löncshúsból? Darált disznó húsból csináld.
És ne legyen túl nedves.
En kenyer/zsemlemorzsa helyett krumplit reszelek bele.
Tegyel bele +1 tojast, akkor jobban ossze fogja fogni.
Műanyag doboz? az általába 40 - 50 dkg os..
Vagy löncs hús? Az nekem is szétesett. :-(
Azt úgy jó fasírtnak, hogy kinyitod mindkét felét, késsel körbe " vágod " hogy a széle ne ragadjon oda. Szeleteled közel 1 cm, és lehet panírozni.. Így jobban egybe marad.
sztem is tojáshiány az oka.
1 egész tojás nem biztos, h elég! Nem mindegy a tojás mérete se, és a fasírt mennyisége se!
És még a nyers reszelt krumli, vagy egy nagyon kevés lisz, az is köt...
1 kilónyi húshoz 2 tojs elmegy, egy kisebb krumpli, egy - két evőkanálnyi liszt..
( hú de rég csináltam... )
Szia!
Több oka is lehet
1:valóban kevés a tojás
2:zsírosabb volt a hús
3:amikor nem jól van kinyomva a zsemléből, vagy kenyérből a víz.
További ajánlott fórumok:
- Létezik olyan házi bejgli ami nem reped szét sütés közben?
- Mit készítsek darált húsból? Chilis babon, spagettin és fasírton kívül...
- Rántott sajthoz melyik sajtfélét ajánlanátok, ami nem folyik szét sütés közben?
- Miért ragad le a fasírt sütéskor?
- Lesz baja a fasírtnak, ha sütés előtt pár órát áll?
- Életem első fasírt sütése. ) Mit, hogyan?