Miért ragad le a fasírt sütéskor? (tudásbázis)
22. MelisUK (válaszként erre: 4. - Cikicakk)
2010. jún. 9. 17:47
A zsemlemorzsa valóban fontos, anélkül nem is fasírt a fasírt. Nem tudom miben sütöd, de olajsütőben pl esélye sincs, hogy leragadjon. Vagy ha mégsem abban sütöd, akkor használj több olajat, hogy még véletlenül se érhessen le az edény aljához.
21. eleveneszter
2010. jún. 9. 15:15
hát azt jó lenne tudni, szerintem az olaj minőségével van baj ..nálam
20. 787341455e
2009. jan. 5. 11:38
Függ attól, milyen serpenyőben sütöd (teflon), megforgattad zsemlemorzsában?
Vagy ha túl száraz a hús.Szerintem ezek miatt..
19. méregkeverő
2009. jan. 5. 06:04
lehet , hogy nem elég forró az olaj
18. ea9bff1b44
2009. jan. 4. 09:36
Lehet, hogy túl sok benne a nedvesség.Próbálj picivel több zsemlemorzsát tenni bele.
17. h.editke
2009. jan. 4. 09:05
Lehet hogy több olajat kellene tenned a serpenyőbe.
16. d9d8721118
2008. okt. 11. 16:15
Nem tudom. Én Tefal-os serpenyőbe sütöm. Annyira jó a bevonata, hogy még soha nem ragadt oda semmi, pedig próbáltam :) De egyszerűen ki lehet törölni belőle papírtörlővel.
15. 10d89b51ea
2008. okt. 11. 14:57
nem szabad leragadnia ha a fasirt masszába is teszel egy kis zsemlemorzsát.
14. judit0625
2008. okt. 11. 14:42
Én is olajban sütöm, sőt még tojást sem teszek bele és mégsem ragad le. Bő zsiradék -akár olaj, akár zsir- és lehetőleg jó teflonos edény. Szerintem ennyi. Ha meg a 3. adagod ragad le, abban szerintem közrejátszik az is, hogy addigra már ott van az edényed alján az előző adagokról lehullott zsemlemorzsa is.
13. Cszsuka
2008. okt. 11. 14:31
Biztos olajban sütöd. Zsírban nem ragad.
12. supin (válaszként erre: 10. - 9778ca1817)
2008. máj. 1. 11:07
Én is ezt irnám. De a fokhagyma is okoz leragadást.
11. fe6fe7671f (válaszként erre: 4. - Cikicakk)
2008. ápr. 30. 22:40
Jól rányomkodod a zsemlemorzsát? Lehet, hogy csak megforgatod benne. Jól nyomkodd rá, legyen lapos.
10. 9778ca1817
2008. ápr. 30. 22:21
"doma"-val értek egyet, a fasírt állagán, és minőségén van a hangsúly.
Túl forró olaj nem jó, közepesen erős lángon kell sütni és óvatosan fordítani.
9. Magdi8
2008. ápr. 30. 22:19
Ha vizesnek találod a húst, a kész fasírtba, mielőtt formázod szórj bele zsemlemorzsát.
8. Magdi8
2008. ápr. 30. 22:17
Nem lehet, hogy kevés olajban sütöd? Egyébként én is zsemlemorzsába forgatom.
7. 533bb4d1fe
2008. jan. 24. 09:20
Esetleg nem csavartad ki jól a zsömlét,és vizes a hús.vagy kevés benne a tojás.
6. DOMA
2008. jan. 19. 16:07
Szerintem fontos, a tojások száma is. Ne spórolj vele. kb.35-40 dkg húshoz én 2 tojást simán belerakok, az egybe tartja a fasírtot. Amikor csak 1-gyel készítettem enyém megrepedt, és megfordításkor leragadt.
5. 'szti
2008. jan. 18. 20:38
én teflonban és bő olajban sütöm, még eddig sose ragadt le
4. cikicakk
2008. jan. 18. 20:28
Én forró olajban,zsemlemorzsával szoktam csinálni,de nekem így is leragad.Igaz nem az első adag,hanem a 3.
3. 9ac093e955
2008. jan. 18. 20:21
Beleforgathatod zsemlemorzsába is úgy is nagyon finom és nem ragad le.
2. izadana_79
2008. jan. 18. 20:16
Amikor megformazod a fasirtgombocokat, akkor forgasd bele lisztbe es forro legyen az olaj amiben meg akarod sutni...akkor nem ragad le!
1. 353b38245a
2008. jan. 18. 20:10
Miért ragad le a fasírt sütéskor?
További ajánlott fórumok:
- Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz?
- Miért ragad rá a papírkapszlira a muffin?
- Mit készítsek darált húsból? Chilis babon, spagettin és fasírton kívül...
- Miért eshet szét a fasírt sütés közben?
- Miért nem marad lapos a fasírt?
- Mi a trükk, hogy sütéskor a darált hús ne álljon össze nagyobb darabokba?