Mi a trükk, hogy sütéskor a darált hús ne álljon össze nagyobb darabokba? (tudásbázis)
Én két lapos fakanállal forgatom-nyomkodom, addig, amíg a kis morzsák minden oldalról ki nem fehérednek, utána már nem állnak össze.
És forró zsiradékba kell tenni, hogy rögtön elkezdjen pirulni, ne a levét engedje csak.
Nem tudom hol darálod a húst. Boltban vagy otthon, én boltban, és direkt szólok, hogy nagyon apróra darálja, mert volt, hogy nagyobb darabokra darálta a húst, na nekem azok szoktak főzés közben nagy golyókká válni. Én sem szeretem. Szóval a lényeg, kérdd meg a hentest, hogy ha lehet akkor apróra darálja neked, így fix, hogy nem ugrik össze és olyan jó kis szószod lesz. A napokban csináltam én is, jó kis apró lett, nem kellett különösen hozzányúlnom, fakanállal "tépkedni" :)
Ez a trükk.
Ezzel én is kísérleteztem egy ideig.
Kezdd el sütni, aztán úgy félidőtől folyamatosan villával nyomogasd szét a húst. Nekem ez az egy praktika vált be.
Tök ciki megkérdezni, mert már ezer éve főzök :D De tegnap épp spagetti szószt készítettem és mérgelődtem a hús miatt, hogy megint összeáll és gondoltam megkérdezem. Hátha nem téptek apró cafatokra érte. :)
Tehát nektek mi a trükkötök, hogy apró darabokban legyen a darált hús a szószban? Túl magas hőfokon sütöm? Vagy mi lehet a baj?
További ajánlott fórumok:
- Egyel nagyobb helyiértékű szám
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Igaz hogy amelyik férfinak nagy az orra annak nagyobb a ...-ja is?
- A fiam fejbőre hámlik nagy darabokban, a helyén piros folt marad és viszket. Mi ez?
- Miért ragad le a fasírt sütéskor?
- Miért nem tudom egyben eltávolítani az üvegmatrica képet csak darabokban?