Miért nem akar semmit sem (zsemlén kívül) enni a 10 éves fiam? (tudásbázis)
Az én lányom 18 éves, már évek óta csak édességeken él. Most elkezdett hizni, és megvan ilyedve, még kevesebbet eszik mint eddig, de a szokásain nem tud változtatni.
Már én is kezdek aggodni,nem használ sem a szép szó , sem az erőszak.
Az én fiam is ilyen idősen kezdte a válogatást, ahogy múltak a hónapok, egyre kevesebb féle ételt evett meg. Ma már 20 éves, kb. 8-9 féle főtt kaját képes magába gyűrni, de azokból töménytelen mennyiséget.
Mindent megpróbáltunk vele, szép rábeszélést, erőltetve kóstolást, zsarolást, jutalmazást, semmi nem használt.
Úgyhogy csak fel a fejjel, lesz ez még rosszabb is!
Na , hol tartotok, hogy eszik a fiad, zsemlén kívül ohajt-e már mást is? Nagyon átélem a gondod
Én leírtam neked a mi régi esetünket és tudom mennyire kínoztam amgam miatta. Nagyon remélem neked sem lesz több mint egy régi rossz emlék később. Írhatnál, ha nem tolakodó a kérdés!
Nekem a középső (6) ilyen, de ha közösen eszünk akkor rendesen burkol. Egyébként nagy mondása, hogy "Én az olyan sonkát szeretem amiben nincs hús". Vacsorára pl. májkrémes kenyér sajttal, egy gyerek joghurt, és egy alma, + egy kemény tojás. Sajnos rossz szokássá vált este a tv előtt enni. Ahogy elkezdődik a film, ő rögtön vacsorázik. De eszik legalább.
Ha levegőn van, és sokat futkorászik az segít a legtöbbet, és a közös kajolások.
Szia,
az én fiam is csak azt eszi meg ami a fogára való,
és akkor amikor neki tetszik.Persze ez utóbbit igyekszem szabályozni:-)
További ajánlott fórumok:
- Édesanyám PET-CT eredményét ma kapta meg, de a gyógyszeren kivül nem lehet értelmezni rajta semmit, aspiratioja valami ilyesmi?
- 8 hónapos kisfiam nem eszik anyatejen kívül semmit.
- A 8hónapos fiam nem akar semmit enni az anyatejen kivül! Mit csináljak?!
- Kisfiam nem hajlandó elfogadni tápszeren kívül semmit!!
- Szerintetek le van maradva a kisfiam, ha 7, 5 hónaposan a forgáson kívül nem csinál semmit?
- Kisfiam 7 hónapos múlt, és nem hajlandó elfogadni semmit a tejen kívül.