A 8hónapos fiam nem akar semmit enni az anyatejen kivül! Mit csináljak?! (beszélgetés)
Szia!
Örülj neki, hogy van tejcsid! Amíg minden hónapban gyarapodik egy kicsit addig nincs baj. Nekem ezt a védőnőm mondta, és szerintem is igaza van.A kisfiam egy hónapja eszik gyümölcspürét és most kezdtük el a "főzelékeket" adni neki, de szinte minden evés után ugyan annyit szopizik, mint eddig. Mi a hipp gyümipüréket vesszük, amiket 4 hónapos kortól lehet adni.Először csak 1-2 pici falatot evett, most már megeszik egy nagy üveggel. Kínáld neki tízóraira és uzsonnára, egy félét 2-3 napig. Próbáld úgy is, hogy fejjél egy kis tejcsit és abba keverj pici gyümölcspürét, nálunk bevált. Próbálgatni kell mi ízlik neki!
Én is úgy gondolom,hogy túlságosan féltettem.
8 hónapig csak szopott,és alig mertem utána adni neki bármit,jó mondjuk ez a Védőnőm hibája aki a kezembe nyomott egy táblázatot és az alapján etettem a gyereket,na nem kell mondanom hogy ami a tiltólistán volt most azt eszi csak meg.
Unokanővéremmel együtt szültünk ő mindent adott neki,és úgyan úgy sokáig bírta szoptatni.
Sokat harcoltam a családtagjaimmal akik csak az ízeket akarták kóstoltatni a gyerekemmel,de én nem hagytam.
Hát én is másképp csinálnám most már.
Nekem nőni nő a gyerek igaz lassan,de hízni nem nagyon,holnap viszem védőnőhöz,hát meglátjuk mit mond.
Sziasztok! Látom megoszlanak a vélemények.Én csak a mi esetünket szeretném elmondani.Az egyik "pici"unokám 8 hónapos volt és csak szopott.Egyik reggel nem fogadta el a cicit,és mível nem ismerte sem a cumisüveget,sem a kanalat,így kórházba került,hogy ki ne száradjon.
Ezt követően soha többé nem szopizott,és csak nagyon lassan fogadott el minden újat.
Az oka azóta sem derült ki.Hallottatok a szopási sztrájkról?Ezt mondták a kórházban.
Majd fog!
Az enyém már egy éves koráig nem akart enni, aztán néha-néha. Most jutottunk el oda, kb 3 hónapja, hogy szépen eszik minden étkezésnél.
Ha hízik, fejlődik, akkor nincs gond.
Nekem a kisebbik lányom 1 éves korig szinte csak szopizott, és 2 éves korig megmaradt a napi 4 szoptatás.
Most 4éves, mindent eszik és nem válogatós!
Most a kisfiam 9,5 hónapos, és ő is igencsak anyatejpárti...a gyümölcsöket úgyahogy eszi, de a főzelékeket nem fogadja el.
Ha van elég tejed, ne aggódj, aza legjobb a babádnak! És a védőnőt meg tényleg tojd le magasról :-))))
Próbáld édeskésebb gyümölcsökkel, hátha az jobban megy neki. Egyébként nekem 1 éves, napi 4 alkalommal szopizik. Alig adok kiegészítést és így is pont elégedett vagyok a súlyával. Végülis nem hizlalni akarok. :)
Szerintem a lényeg, hogy folyadékbevitele legyen, a többi meg majd jön magától. Kamasz korában tuti bepótolja amit most nem eszik meg. :D
Az én fiam ugyanaz. Most 11 hos de meg mindig szinte csak szopizik. Ez van, megtomni nem tudom es nem is akarom. Boldog, kiegyensulyozott es mosolygos, ez a lenyeg. Amig szepen gyarapszik, nincs gond!!!
A vedonok megjegyzeseit-miszerint ez nem normalis dolog-engedd el a fuled melett:-)
Tényleg örülj neki! Hány anyukának nincs teje, pedig a legjobb amit ehet :))
Gyönyörű a picikéd :DDD
Nem akarlak elkeseríteni,de én 2 évig szoptattam és mellette alig evett a lányom,most 2,5 éves és az étrendje borzalmas,alig eszik valamit.És ha eszi is az :tejbedara,leves,monte,turórudi,kakaó,virsli,sajtos,párizsi.konzerv kukorica,keksz,
Semmi gyümölcs,szenvedünk is a székletével.
Úgyhogy azt tanácsolom hogy azért próbálgasd és légy türelmes,én hamar feladtam,már nem is főzők,úgyse enné meg.Már alig várom az ovit,ott azért evett már párszor pl:kelkáposzta főzeléket,de itthon már nem ette meg.
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- A babám nem fogad el semmit, csak cicit, de már rég kellene mást is innia, ennie, mit csináljak?
- Aláírásgyűjtés ellenem, pedig nem tettem semmit. Mit csináljak?
- 8 hónapos kisfiam nem eszik anyatejen kívül semmit.
- Már alig van tejcsim, de a 8hónapos kisfiam nem akarja elfogadni a tápszert! Mit csináljak?
- Tegnap szólt az óvónő, hogy a fiam, napok óta szó szerint semmit nem eszik az oviban. Otthon semmi változás. Mit csináljak?