Miért lop egy kisgyerek? Tudja mit csinál? Hogyan kezelhető? (tudásbázis)
ez nem nekem szólt :))
nem én tettem fel a kérdést :)
Viszont ezzel meg nem tudsz mit tenni.Ez viszont gyerekfüggő hogy éli meg azt hogy más gyereknek megvan mindene, a tiednek meg nincs
És még csodálkoznak amikor azt mondom hogy egy gyerekhez nem csak szeretet kell.Hát a mai világban nagy a versengés.
És tényleg tudom mert én is nagyon keveset keresek, és az ember sincs úgy megfizetve ahogy kéne, tudom azt hogy mi az hogy nem telik.
De ez már megint csak vérmérséklet kérdése hogy egy gyerek hogy dolgozza fel
3 éves öccse és 6 hós húga van.
Imádja a legkisebbet, nagyon jól megértik egymást.
Fiú létére dajkálós típus. Fürdetné, pelenkázná. Tényleg imádja.
Az öccsével nem jön ki.
Én csak tapasztalatból mondom,hogy egy fiúnak csak addig van könnyű dolga amig ovis.
Az ember csak akkor tudja meg amikor már a gyerek iskolás lesz.
Mert az oviba figyelek rá (még ha az nem is olyan figyelem amit a szülő "elvár")
De figyelnek rá.Míg az iskolában egyik napról a másikra kell felnőni, önállósodni,és a tanár még a cipőjét sem köti be még ha elsős akkor sem.
És ha a szülő nem készíti fel eléggé a gyereket ebben a világban megsínyli.
Ez van
Sokat beszélgetünk otthon, csak mi ketten. Esténként főleg, mikor a testvérei alszanak. Egyenlőre elmondja, mi az ami bántja. Nem rossz természetű, nem bánt másokat, segítőkész, okos gyerek. Fontosnak tartom a szeretetet, a lételemnünk...
A gyerek feltőltődik egy simítástól is, mégis azt látja, hogy sok gyerek szerint azt szeretik igazán, akinek jobb, vagy drágább játékot, ruhát vesznek.
Pontosan ezek miatt nincs ilyen a mi ovinkba, hogy bármelyik nap bármennyi játékot vihetnek otthonról. A mi ovinkban bölcsen pénteken lehet vinni 1 az-az 1 db játékot. Ez a játékos nap. S így nincs is akkora versengés.
S én is állítom,hogy igen is van felelőssége és tenni valója az óvónőnek, mert ezek szerint a te gyereked is problémás gyerek.
Nagyitól mióta csen el dolgokat? Nem féltékeny a tesóra?
Sajnos ezzel ma már én is egyetértek.
Hiába magyarázná a társának, hogy gyere szeressük egymást, ne verekedjünk.
Kinézik, kiszemelik a fiúk a gyengébbeket (mint a állatvilágban) és támadják, bántják.
Elmondom neki, hogy ne kezdje a verekedést, de ha bántják, védje meg magát. Sajnos ilyen a világunk...
Ahogy többet írsz magatokra, egyre több dolog kiderül, ami bizony okozhatja a kisfiadnál ezt a viselkedést...Lehet tényleg csak egy kis menekülés, jó érzés neki, hogy a zsebében van a kedvenc játéka, megnyugtatja, pótol valamit...
Remélem, hogy az egyéb problémák megoldódnak akkor ez a dolog is rendbe jön;)
Én sem kezelném GYÓGYSZERREL. Ahogy már írtam is.
Pszichológushoz nem ezért jártunk, hanem a volt férjem és az új felesége végett. Az új feleség nem tudta megemészteni, hogy voltam/vagyok és a gyereknek folyamatosan tömte a fejét mindennel. Engem szólt le és nagyon csúnya szavakkal illetett. A gyerek nem tudta feldolgozni.
Bocs, nem olvastam végig, csak az 1. oldalt!
Látom, sokan írják, hogy tanítsd meg, hogyan védheti meg magát - nekem ez eszembe se jutott volna! Sose tanítottam ilyesmire a gyermekeimet, és - mint kiderült - jól tettem. :)
A szeretet tényleg borzasztó fontos! Próbálj meg időt szakítani arra, hogy beszélgessetek - és olyankor CSAK rá figyelj! Meséltesd pl., hogy mi történt az oviban, stb. Ha elmond olyan dolgokat, amiről nem szívesen beszél(bántották, vagy rosszat tett), már nyert ügyed van. :) Idővel meg fog nyílni. Ha viszont megint előfordul a "lopás"(azért tettem idézőjelbe, mert nem akar rosszat tenni, nem érti még, mit jelent ez), határozottan mondd el neki, hogy ezt nem szabad, ez rossz! Ha röviden, egyértelműen fogalmazol, megétri, megtanulja - és megérti, hogy ez fontos!(A gyerekek nem szeretik a hosszú, bonyolult megfogalmazásokat - ezt én is a sajátjaimon tanultam meg :) )
Sok sikert! És szeresd nagyon - bár tudom, ezt nem kell írnom. :)
A két dolgot nem lehet összehasonlítani.
Mi alapítványi oviba járunk.Én is elmondhatom hogy hiper szuper, DE! vannak szabályok.
pl.:
Nincs játék bevitel!!
fél 9-ig mindenkinek be kell érnie.Aki nem ér be nem vehet részt a foglálkozáson.
Ez mind csak a gyerekek érdekében, és nem ellenük.
Igazából neked kell eldöntened hogy vetsz véget a dolgoknak, ott az oviban ráméred-e az előtte álló büntetést, vagy inkább észérvekkel próbálsz hatni.
Szerintem hallottál ilyet olyat is,csak kérdés hogy döntesz
Sajnos ilyen esettel már én is találkoztam...De a szülő sem érti meg, hogy a probléma, akkor a csemetéje hogy értse meg:(
(A gyógyszert nem én írtam;))
Igen de ha egy gyerek mindig megszokja hogy megvédik(szülő óvónő) az iskolában rosszabb lesz.
Neki kell a sarkára állni és nem hagyni magát.
De ez már ahogy olvasom késő
ok. Látom nem egy malomban őrlünk.
Szerintem igenis az óvoda feladata, hogy megtalálta az arany középutat.
Tudom, nagycsoportban már iskola előkészítőznek;), nálunk is, de van idő játékra. Mert óvoda elsősorban erről kell hogy szóljon.
Ha meg úgy érzed, hogy túl sok a kötöttség, akkor beszélj más szülőkkel, és mondjátok el!
Nálunk is van rengeteg külön foglalkozás, kirándulás, de játékra, közös játékra mindig jut idő.
Rendet tartani tart, de a szülőnek otthon kell foglalkozni a gyerekkel és erre külön-külön is felhívja a figyelmet, hogy kivel mi a probléma!
De nem várható el az óvónőtől, hogy mindent ő oldjon meg, azt is, amit a szülőnek kellene. Szerintem.
Én nem okolom az óvónőt, mert látom mi zajlik sokszor.
Nincs idő játékra nagycsoportban...rengeteg foglalkozás (néptánc, sakk, judo, balett, torna, angol), feladatok könyvből stb...
Szerintem egyszerűen nincs ideje játszani azzal a játékkal, amit eltesz a szekrényébe.
Ha nincs feladat, foglalkozás, akkor mennek színházba, kiállításra, vagy csak úgy valamerre.
További ajánlott fórumok:
- Mit csinál most éppen a kisgyereked? :)
- Apa nélkül nevelek 2 kisgyereket, hogyan és meddig lehet ezt csinálni hogy ne sérüljenek a gyerekek?
- Melegben mit csináltok kisgyerekkel?
- Mi volt annak a sorozatnak a címe, amiben babákkal és kisgyerekekkel csináltak pszichológiai kísérleteket?
- Volt valaki kisgyerekkel MRI vizsgálaton? Hol csinálták, hogy zajlott?
- Mit lehet csinálni egy babával és egy kisgyerekkel Őrbottyánban?