Melegben mit csináltok kisgyerekkel? (beszélgetés)
én benedvesített pelussal törlöm át 5 hónapos kisfiam, ezen kívül a kiskádban licsi-locsizunk.
amúgy a befüggönyözött lakásban kuksolunk, még a tévét sem kapcsolom be, mert az is okádja a meleget (a számítógép a konyhában van). énekelgetek neki, mondókát mondok, játszunk a csörgőivel, rágókájával(a foga is kínozza). lesétálunk a fák alá, az árnyékba pár percre, hogy legyen egy kis izgalom és "friss levegő" is, madárkákat nézünk. :)
és ami a legjobb, alszunk ha belefáradunk a játékokba. :) kora este, amikor kicsit enyhül a hőség, akkor sétálunk.
ha már tud ülni, langyos vizbe pancsizzon
akár lakásba is egy lavór kád, kicsi felfújható medence- ott eljátszik és nem fog szenvedni, ha megunja kijön
aztán rájön ott nem izzad, és visszamegy
én is ezt tettem, udvaron- napernyő alatt, és lebarnultam, és nem volt melegem
ha viszont nem lakásba pancsiztatod
én bekenném citromal a kicsit, ettől nem ég le, és ha piros is lesz, másnapra barna
de szigorúan napernyővel
napra ne tedd ki
mert megég
Mindenáron bent... Hiába családi lakás... kint medence...s folyamatos öntözőrendszer megy. Mégis elviselhetetlen. Bent játék közösen, társasjáték (kisebbikemmel szerepjáték )s estére csak ki...akkor jönnek a szúnyogok... :( Szúnyogcsípést hogyan kezeltek? tudom nem ez a kiindító téma de ha már itt vagyunk...
Nem igazán szeretném befújni őket spray-vel . Bent a lakásban van elektromos..kint a fáklyás..mégis a lakásunk helyzete miatt előfordul néhány eltévedt példány... s ez okoz mostanában sok fejtörést..mert a nagyobbikom egyszerűen nem bírja elviselni..és vakarja menthetetlenül..
Szívesen veszem ha valakinek van jó ötlete...
Dettó..
mi 11 hetesek vagyunk, délelött elmentünk a plázába csörgőt és fülbevalót venni, de csak 2 órát voltunk el, most meg itthon tévézünk és a játszószőnyegen játszunk...a nappalink elég jó hűvös , az emeleti szobákhoz képest :) de kevesebbet eszik a DRÁGÁM....
KELLEMES DÉLUTÁNT MINDENKINEK !
játszóház...ha nincs vagy olcsóbb dolog akkor szimpla séta a plázákban, ott sok jó muris dolog van két éveseknek:) sok bábu, ember:) lányom szeret rohangálni szimplán és klímás:))
bár mi most nem megyünk el, inkább játék apával mert csak vasárnap nem dolgozik, aztán 5 után medence az udvaron...
szia :)
amikor ennyire meleg van és nem tudunk kimenni, teletöltöm a kádat és abban megy a pancsolás.. :))
Nálunk szerencsére a nagyiék tőlünk 5 percre laknak családi házban. Fák árnyékában van pancsoló, homokozó, hinta, csúszda.
Mi a Bükk lábánál lakunk, ilyen melegben egy kirándulás nagyon jó mert benn az erdőben 10 fokkal kevesebb van. Legutóbb még rendesen fáztam is, a gyerekre adtam is melegítőfelsőt (pedig akkor is a városban 30 fok volt). Egyébként ha van anyagi akkor strand.
Szia Tündérb.!
Nagyon megértelek...
Mi ugyan szerencsések vagyunk, mert egy hete már vidéken vagyunk a nagyszülőknél, de itt sem sokkal jobb a helyzet, a csúcshőm. itt délen ma 37 fok. :(
A lányom ma még nem nagyon engedtem ki. Ha kimegyünk, csakis árnyékba és persze pancsolás.
Amúgy mi is panelban élünk, elképzelhetetlen számomra, hogy hogyan fogjuk ott leélni gyermekkel az életünket... :S Főleg ilyen szélsőséges melegben, amire most már 4-5 éve, minden évben sor kerül. Nekünk sincs klímánk, de ha lenne is, a mi korabeli gyermekek már nem maradnak meg "egy helyben", nem tudod lekötni napi 10-12 órában a lakásban, kell nekik a nagy tér, mozgás, szabad levegő.
Szóval, engem is érdekelne, mit mondanak a többiek, de gondolom azt, hogy korán reggel induljatok még neki autóval a közeli programoknak. Csak éppen, ilyen kisgyermekkel az alvási rend betartása is külön projekt! :)
Sziasztok!
2 éves kisfiammal szerettünk volna programot kitalálni a hétvégére, de sajnos nem jött össze semmi. Ebben a melegben egyszerűen nem merek elmenni vele sehová. nagyon mozgékony, igényli is a társaságot és az új dolgokat, de szegény ebben a melegben csak szenved. Késő délután vagy kora délelőtt mentem ki vele.Van valami jó ötletetek/elfoglaltság ilyen melegben? sajnos még kocsival is nehézkes az elindulás, nincs légkondink, mire bárhová odaérnénk megőrülünk a melegtől...:(Társasházban lakunk, füves rész és játszótér nélkül:(
köszi a válaszokat előre is
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Mit csináltok, ha egy szakítás után folyamatosan síró görcsötök van?
- Mit csináltok, ha hosszabb ideig fáj a fejetek?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Mit csináltok ebben a melegben?