Miért lett ilyen?Lehet, hogy depressziós? (beszélgetés)
Persze! A depresszió pedig sima hiszti...
A konkrét esetet, persze nem tudjuk felmérni, mivel nem vagyunk orvosok, de igenis figyelmet érdemel.
Ezt azért talán csak elmondaná a testvérének, ha jóban vannak/voltak...
Persze ettől még simán lehet!
Nem kell orvosi esetnek lennie, szerintem a fórumnyitó sem ezt feltételezte. Épp elég változás, ha egy előtte nyitott és vidám lány egyszercsak bezárkózik és szótlan, szomorú lesz.
Ha nem érzi úgy, hogy törődnek vele, csak még mélyebbre süllyed, és végül a depresszív tünetekből igenis kialakulhat a depresszió!!!
Amúgymeg, a depresszió nem egy vírus, ami csak 18+ éveseket fertőz!!!
Gyerekek!
Ne húzzuk már rá egy 12 éves gyerekere is, hogy depressziós. Mostanság nagyon könnyen dobálóznak ezzel!
Eszem megáll, komolyan!!
Azért is kérdeztem rá, hogy otthon laksz-e, mert ha igen, nehezebb nem észrevenned, ha otthon van gáz.
Nem lehet, hogy hallott valamit, amit nem kellett volna? Mittomén szüleid veszekedése, vagy épp csak egy komolyabb, mélyebb beszélgetés. Esetleg valamelyik szülőtök olyat tett/mondott, amit nem tud feldolgozni?
Értem ezalatt a következőt:
A tinikorban jön rá az ember arra, hogy a szülei nem tökéletesek, igenis vannak hibáik, nem lehet vakon bízni az értékrendjükben, azaz lehet bízni, csakhogy ők is emberek és hibáznak. Szar dolog ezzel szembesülni...
Tippem szerint, ha tényleg ez a szitu most, elég nagy lelki pofont kaphatott valamelyikőjük viselkedéséből fakadóan.
És itt bármi lehet a kiváltó ok. Én nem feltételezek semmit, csak általánosságban: rájött, hogy valamelyik szülőtök flörtöl valakivel, neadj'ég megcsalja, vagy valamelyik kicsit többet ivott, mint kellett volna és durva dolgokat mondott akár a másikról, akár róla...
Ismétlem, nem feltételezem, hogy bármelyik is valóság lenne, mert egyáltalán nem ismerlek titeket, csak próbálok tippeket adni, hátha beugrik valami és közelebb jutsz a megoldáshoz...
Hmm...
Valami nagyon bántja.
Nem lehet, hogy valami családi dolog van benne? Még otthon laksz?
Szerintem mindenképp meg kéne törnöd a jeget.
Igazából te ismered. Vidd el valahová, amit szeret csinálni, de ne tömegbe - szóval majális kizárva. :)
És próbálj beszélgetni vele. De semmiképp se támadd le egy "mi van veled mostanában, olyan depi vagy" típusú mondattal. Én elég depis tini voltam (volt is rá komoly okom, de ez más tészta), és tutira nem mondtam semmit, ha ilyet kérdeztek.
Mittomén, kezdj el mesélni valamit, ami az ő életében is probláma lehet, mint pl. pasi, suli, ilyesmik. És próbáld belevonni - jelzem, nem lesz egyszerű menet...
Nem tudod megoldani esetleg, hogy 1-2 napig nagyon sokat legyetek kettesben? Lehet, hogy csak beszélgetne, de nem is igazán tudja, hogy kezdje el... Vagy attól fél, hogy nem fogják megérteni.
Egyébként milyen volt a kapcsolatotok?
További ajánlott fórumok:
- Lehet tenni valamit a szülés utáni depresszió elkerülésének érdekében?
- Hogyan lehet egy depressziós embert optimistává "alakítani"?
- Hogyan lehet túlélni a hétköznapokat egy depressziós, pesszimista ember mellett?
- A rengeteg egyedüllétől lehetek depressziós?
- Mit lehet tenni egy olyan depressziós felnőttel, aki nem kér segítséget?
- Mivel lehet túllendíteni magad a reggeli depressziós hangulaton?