Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért közösítik ki az új dolgozót a munkatársai? fórum

Miért közösítik ki az új dolgozót a munkatársai? (beszélgetés)

2014. okt. 22. 06:51
Beilleszkedés kérdése.
25. d1e807c461 (válaszként erre: 1. - 5b80ba7f2a)
2014. febr. 2. 11:01
mert félnek. legjobb védekezés a támadás. megpróbálnak ők "betörni" téged, mielőtt te tennéd ezt velük.
24. Ageeca (válaszként erre: 19. - Regin_a)
2014. jan. 20. 07:46
Nem fogok azért veszekedni, meg kiabálni, hogy nekem legyen igazam. 9 éve ott van az illető, hidd el, nem az a tipusu munkahely, ahol csak úgy lehet ordibálni.... Örülök ha csend van. Azzal nem lenne jobb, ha kiadnám magamból az ideget! Szépen csendben dolgozom, és nem szólunk egymáshoz. Amikor indították ezt a fórumot, akkor velem pont megegesett a sztori, és nem küldtem el az anyjába az illetőt... Azóta vette a lapot, próbál kedvesen beszélni, de ,ár nem szólok hozzá, és tudod, jobb is..... van akivel beszélgessek, nem ő az egyetlen :)
23. a0c1361e44 (válaszként erre: 22. - 5b80ba7f2a)
2014. jan. 14. 11:37

Hol dolgozol? Valami gyárban?

Rád vicsorít? Hogyan? El nem tudom képzelni a helyzetet...

Téged nem bírnak itt? Ezt, hogy érti? Hányan dolgoztok ott?

Csak abban az esetben tudom elképzelni a helyzetet, ha mindenki primitív vagy akkor, ha a társaságban van egy aki az, vagy akkor, ha veled van gond...

2014. jan. 14. 10:24

szó szerint rámvicsorít

és egyik pedig azt mondta téged nem bírnak itt

21. ina87 (válaszként erre: 1. - 5b80ba7f2a)
2014. jan. 13. 20:48
Mert egyszerüen minden felé ez megy,az ujat mindég lehet szivatni habár nem áll jogukba,de h mit lehet tenni.nem hagyni mert akk az embert öröke b.szogatni fogják!
2014. jan. 13. 20:12

Én is úgy gondolom, hogy vannak olyanok, akikalapból szeretik szívatni a másikat. Ha az nem veszi alapot, akkor addig folytatja, amíg a másik ki nem borul. De az is igaz, hogy vannak olyan helyek, amik erősen férfiasított munkahelyek, ide ha bekerül egy nő, annak háromszorosan kell bizonyítania és akkor is nagyító alatt marad minden pici hibája.

Az biztos, hogy a falkatörvények mindenütt működnek. Az új dolgozót próbálgatják, kóstogatják, meddig mehetnek el nála. Meg kell tanulnia mindenkinek megvédenie magát. Nyitott szemmel és füllel, állandóan tettre készen kell lenni, de ami fontos, minél előbb találni kell egy olyan megbízható barátot, aki adott esetben segít megállni a talpadon. Persze ez is egyéniségfüggő. Aki szolidabb, nem tud úgy visszaválaszolni vagy csendesebb, annak egy kicsit nehezebb. Nekem évekbe telt, mire több munkahelyen csiszolódva végül valamennyire sikerült.

19. Regin_a (válaszként erre: 15. - Ageeca)
2014. jan. 13. 18:36

Másfél év!

Na , akkor kellett volna keményen elküldeni a fenébe a hisztis munkatársadat

Ki kell harcolni a helyed, nehogymár a fejedre nőjjenek!

2014. jan. 13. 18:30

Nem hinném, hogy az az ok, amit írtatok.

Mi nem vagyunk bunkók az új kollégákkal, és roppant kíváncsi vagyok, hogy a fórumindítónál ez miben mutatkozik meg.

Vannak szakaszok, az első az ismerkedés. Mit tegyek egy vad idegen emberrel. Nem igen beszélgetek vele, mert nem tudom mi érdekli, és akkor sem, ha látom, hogy ő nem is akar.

Segítség: ha van időm, akkor segítek, de pl. nálunk nem igen van idő.

Egyébként az a véleményem, hogy az új kollégának kell megtenni az első lépést a barátkozásért. Ha esetleg egy-egy kérdésemre olyan reakciót kapok, amire nem számítottam, akkor nem fogok erőlködni, ha viszont feltalálja magát, akkor úgy látom, hogy megéri.

Nincs irigykedés, mert mire is lenne. Egy komoly munkahelyre nem igen vesznek fel képzettebbet, vagy alul képzetteket, mert van egy szint, amit tudni kell. Nálunk kb. egyforma végzettségekkel rendelkezünk, így nem igen van mire féltékenykedni, attól sem félünk, hogy az újra lecserélnek minket, hiszen egy régi tudását be kell érni....

17. Ageeca
2014. jan. 13. 16:16
Nekem sem ér annyit! 3 műszak, de nem éri meg.... Annyi ideget lenyeltem már ezalatt a másfél év alatt, és még most sem fogadott el..... Ha hosszabbítanak, akkor elkérem magam valamerre, ha meg nem, akkor is nyugodt szívvel jövök el.
2014. jan. 13. 15:35

Velem szemetek voltak (kb. 10 éve volt egy multinál). Érdekes, az elején azt akarták tudni, hogy csókos vagyok-e (de nem voltam). Végzettségben és gyakorlatban mondjuk felettük voltam jóval, tehát nem értem, miért forszírozták, hogy hogyan kerültem be a céghez.

Velem azért voltak ritka szemetek, mert a h..e fejükbe vették, hogy majd miattam nem veszik vissza a gyesen lévő csoportvezetőt.

Végül pár hónap után eljöttem, nem ért nekem annyit az a pénz.

15. Ageeca
2014. jan. 13. 15:13
Másfél éve bizonyítok a társamnak akivel dolgozok..... Pénteken sírásik átkozott, mert elfelejtettem megkérdezni Tőle valamit....
14. Cucicsillag (válaszként erre: 1. - 5b80ba7f2a)
2014. jan. 13. 14:53

Az emberek tobbsegeben alapbol benne van az ismeretlentol valo felelem es nem tudjak hova tenni az uj jovevenyt.

Engem pl.megelozott a hirem (raadasul fele sem igaz pletykakat nyomattak) aztan megis sikerult eloszlatni a ketelyeket es tok szuper kollegalis viszony alakult ki, kesobb egyutt jartunk bulizni is. Szval, ha te normalisan allsz hozzajuk, elobb-utobb megunjak a bunkozast :)

2014. jan. 13. 14:46
Sajnos a legtöbb munkahelyen a "hétpróbát" ki kell ám állni, aminek van jó oldala és rossz is. Saját tapasztalat:) Valószinű ha kiállja, utána könnyebb lesz,talán jobban megbíznak benne. Előfordulhat így szeretnék "beállítani" a sorba, mert bizony előfordulnak olyan új kollegák, hogy már az első napon a magas C-vel kezdik. Erre a terápia a csakazértis túlélés:)
2014. jan. 13. 14:25
Mert b*nkó parasztok, ne foglalkozzon velük, biztos irigyek! Tégy úgy mintha nem is érdekelne!
2014. jan. 13. 14:23
Mint mások is írták elöttem, féltik a helyüket :( Ezálltal nem hogy segítik egymást hanem inkább keresztbe tesznek egymásnak :( Sajnos.
2014. jan. 13. 14:05
Szerencsére nem jellemző mindenhol, de lehet protekciósnak vélik, jobb képességűnek, esetleg maga a személy valamiért ellenszenves, de lehet, mint írták,csupán irigyek, állásukat féltők.
9. Leoborta (válaszként erre: 1. - 5b80ba7f2a)
2014. jan. 13. 13:53
Azért, mert irigyek, féltik a munkájukat, munkakörüket, betolakodónak tartják.
2014. jan. 13. 13:45

feltekenyek, nem szimpatikus, stb.

a "bunkosag" nem itt kezdodik;

az uj dolgozo mit tesz meg??

7. Chrysstina (válaszként erre: 1. - 5b80ba7f2a)
2014. jan. 13. 13:18

Mert kevés a munkahely, mindenki félti a sajátját!

Ha meg még egy ügyesebb, képzettebb kolléga érkezik, pláne. Egyszerűen bunkók, úgy, ahogy írtad!

2014. jan. 13. 13:18
Mi nem közösítjük ki az új kollegát. Hülye szokás....
2014. jan. 13. 13:17

Mert "új seprű jól seper". Mindenki félti a saját helyét, és ha az új munkaerő nem válik be, akkor a saját fontosságukat hangoztathatják...

Vagy csak simán nem szimpi az új munkaerő...

2014. jan. 13. 13:15
en szerencsere ilyennel meg nem talalkoztam. sot sokkal baratsagosabbak es segitokeszebbek voltak, mint vartam.
2014. jan. 13. 13:15
elnézést a gépelési hibákért de mindig beragad a netem
2014. jan. 13. 13:14
Bunkók!
2014. jan. 13. 13:14

miért közösítík ki az új dolgozót? ne hogy inkább seitsék hogy könnyebben beilleszkedjen,

és e a kiközösítés a munkájára is kihat

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook