Miért közösítik ki az új dolgozót a munkatársai? (beszélgetés)
Hol dolgozol? Valami gyárban?
Rád vicsorít? Hogyan? El nem tudom képzelni a helyzetet...
Téged nem bírnak itt? Ezt, hogy érti? Hányan dolgoztok ott?
Csak abban az esetben tudom elképzelni a helyzetet, ha mindenki primitív vagy akkor, ha a társaságban van egy aki az, vagy akkor, ha veled van gond...
szó szerint rámvicsorít
és egyik pedig azt mondta téged nem bírnak itt
Én is úgy gondolom, hogy vannak olyanok, akikalapból szeretik szívatni a másikat. Ha az nem veszi alapot, akkor addig folytatja, amíg a másik ki nem borul. De az is igaz, hogy vannak olyan helyek, amik erősen férfiasított munkahelyek, ide ha bekerül egy nő, annak háromszorosan kell bizonyítania és akkor is nagyító alatt marad minden pici hibája.
Az biztos, hogy a falkatörvények mindenütt működnek. Az új dolgozót próbálgatják, kóstogatják, meddig mehetnek el nála. Meg kell tanulnia mindenkinek megvédenie magát. Nyitott szemmel és füllel, állandóan tettre készen kell lenni, de ami fontos, minél előbb találni kell egy olyan megbízható barátot, aki adott esetben segít megállni a talpadon. Persze ez is egyéniségfüggő. Aki szolidabb, nem tud úgy visszaválaszolni vagy csendesebb, annak egy kicsit nehezebb. Nekem évekbe telt, mire több munkahelyen csiszolódva végül valamennyire sikerült.
Másfél év!
Na , akkor kellett volna keményen elküldeni a fenébe a hisztis munkatársadat
Ki kell harcolni a helyed, nehogymár a fejedre nőjjenek!
Nem hinném, hogy az az ok, amit írtatok.
Mi nem vagyunk bunkók az új kollégákkal, és roppant kíváncsi vagyok, hogy a fórumindítónál ez miben mutatkozik meg.
Vannak szakaszok, az első az ismerkedés. Mit tegyek egy vad idegen emberrel. Nem igen beszélgetek vele, mert nem tudom mi érdekli, és akkor sem, ha látom, hogy ő nem is akar.
Segítség: ha van időm, akkor segítek, de pl. nálunk nem igen van idő.
Egyébként az a véleményem, hogy az új kollégának kell megtenni az első lépést a barátkozásért. Ha esetleg egy-egy kérdésemre olyan reakciót kapok, amire nem számítottam, akkor nem fogok erőlködni, ha viszont feltalálja magát, akkor úgy látom, hogy megéri.
Nincs irigykedés, mert mire is lenne. Egy komoly munkahelyre nem igen vesznek fel képzettebbet, vagy alul képzetteket, mert van egy szint, amit tudni kell. Nálunk kb. egyforma végzettségekkel rendelkezünk, így nem igen van mire féltékenykedni, attól sem félünk, hogy az újra lecserélnek minket, hiszen egy régi tudását be kell érni....
Velem szemetek voltak (kb. 10 éve volt egy multinál). Érdekes, az elején azt akarták tudni, hogy csókos vagyok-e (de nem voltam). Végzettségben és gyakorlatban mondjuk felettük voltam jóval, tehát nem értem, miért forszírozták, hogy hogyan kerültem be a céghez.
Velem azért voltak ritka szemetek, mert a h..e fejükbe vették, hogy majd miattam nem veszik vissza a gyesen lévő csoportvezetőt.
Végül pár hónap után eljöttem, nem ért nekem annyit az a pénz.
Az emberek tobbsegeben alapbol benne van az ismeretlentol valo felelem es nem tudjak hova tenni az uj jovevenyt.
Engem pl.megelozott a hirem (raadasul fele sem igaz pletykakat nyomattak) aztan megis sikerult eloszlatni a ketelyeket es tok szuper kollegalis viszony alakult ki, kesobb egyutt jartunk bulizni is. Szval, ha te normalisan allsz hozzajuk, elobb-utobb megunjak a bunkozast :)
feltekenyek, nem szimpatikus, stb.
a "bunkosag" nem itt kezdodik;
az uj dolgozo mit tesz meg??
Mert kevés a munkahely, mindenki félti a sajátját!
Ha meg még egy ügyesebb, képzettebb kolléga érkezik, pláne. Egyszerűen bunkók, úgy, ahogy írtad!
Mert "új seprű jól seper". Mindenki félti a saját helyét, és ha az új munkaerő nem válik be, akkor a saját fontosságukat hangoztathatják...
Vagy csak simán nem szimpi az új munkaerő...
miért közösítík ki az új dolgozót? ne hogy inkább seitsék hogy könnyebben beilleszkedjen,
és e a kiközösítés a munkájára is kihat
További ajánlott fórumok:
- Miért olyan nehéz munkatársakat (alkalmazottat) találni?
- Miért közösítik ki a gyerekek a visszahúzódóbb társaikat?
- Szakítás után miért állítja azt egy férfi a munkatársainak, hogy a mai napig hívogatom, holott semmilyen jelet nem adok felé?
- Ki közösitik a gyerekemet az osztálytársai mit csináljak szoljak nekik, hogy miért?
- Tegnap meghalt autóbalesetben a férjem egyik munkatársa.Képtelen vagyok elhinni.Miért visel meg ennyire?
- A Netrisknél Telefonos értékesítési munkatársként dolgozott valaki?