Miért keményedik meg a zöldborsó főzés után? (tudásbázis)
2020. máj. 17. 18:33
Köszönöm, igazatok van. Tényleg túl sokáig főztem. Közben a neten is megtaláltam egy helyen, hogy a borsó egy darabig puhul, aztán keményedik.
3. Bless the child (válaszként erre: 2. - Lávli*)
2020. máj. 17. 18:06
En is így tudom, mamám mondta még ezt
2. Lávli*
2020. máj. 17. 17:44
A volt sógornőm járt mindig így. Anyám azt mondta, hogy azért, mert túlfőzte.
2020. máj. 17. 14:44
Ha levest vagy főzeléket készítek zöldborsóval, miután megfőtt finom roppanós, belül puha a borsó, de ahogy áll 1-2 órát, megkeményedik.
Mit rontok el?
További ajánlott fórumok:
- A 37.hetet töltöm, kb 20percenként keményedik a hasam.Este arra ébredtem h úgy fáj a hasam, mint amikor megjön.Ez lehet a szülés előjele?
- Nem keményedik meg a habtejszín, hiába verem, ez mitől lehet?
- 27 hetesen görcsöl és keményedik a hasam! Doki szerint megrövidült a méhszáj! Hasonló tapasztalatok?
- Finom zöldborsófőzelék, de hogyan?
- Fagyasztott zöldborsóból hogyan lehet finom zöldborsólevest ill. főzeléket készíteni?
- Mennyi a főzési ideje a friss zöldborsónak?