Miért kell ugyanúgy fizetnünk? (beszélgetés)
Ha jol ertem, csotores volt tavaly ilyenkor is, de az megoldodott.
Most ujra volt, a tulaj sporolt a szerelon, igy 1 honapja huzodik a javitas.
Addig (szerintem a tulaj fele valo kommunikalas nelkul) mashol aludtak, de hivatalosan nem koltoztek ki.
Ezert nem szeretne most fizeti.
U.i. : vegul nem szakitottak
na figyelj,
a lányom is albérletben lakik,
bármi van,ha elromlik valami,vagy történik valami,
első,hogy felhivja a tulajt,hiszen övé a lakás,
neki tartoztok felelősséggel,az állagmegóvás miatt,
ha csőtörés miatt kellett kiköltözni,már akkor megkellett volna beszélni,hogy most hogy legyen,
mivel abban a hónapban nem használtátok a lakást,reális lenne,ha nem kellene fizetni,
de ezt a tulajjal kell megbeszélni,
itt is azt kellett volna,
Itt nem az a kérdés, hogy ki viselje a javítás költségeit, hanem hogy jár-e a bérleti díj, ha önhibájukon kívül nem tudják használni a lakást?
Mivel a bérleti díj a lakás használatának ellenértéke, ha nem lehetséges ott lakni, akkor bérleti díj sem jár.
Természetesen csak akkor, ha valóban nem lehet ott lskni és nem a bérlő okozta.
Más a lakáshitel, mint a bérlés, nem összehasonlítható.
Szóval ha kötök veled egx bérleti szerződést, aztán szétvetem a lakást nem tudsz benne lakni, akkor te mégis fizeted a bérleti díjat? Oké, hova küldjem a szerződést?
1, nézzétek meg, mi van a szerződésben erre vonatkozóan, ha van egyáltalán szerződésetek
2, ha továbbra is ott akartok lakni, azért annyira nagyon nem ugrálnék, mert a jelen ingatlanpiaci helyzetben kb fél perc helyettetek új bérlőt találni, míg nektek nem biztos, hogy fél perc új albérletet találni
3, beszéljetek a tulajjal, és állapodjatok meg, ha hajlik errefelé, hogy nem tudtátok használni a lakást, ezért mondjuk engedje el a félhavi díjat
www.lakaskultura.hu › hirek kit-terhel-javitas-koltsege-egy-alberletben
2019. jan. 31.
A lakashitelt is jell fizetni attól még,mert csőtörés miatt nem tud az ingatlanban lakni átmenetileg.
Egyébként a bérleti szerződésben ezek benne kellene legyenek,ha még nincsenek,akkor még kell kérdezni egy erre szakosodott jogászt és nem pedig a hoxan fórumot kiírni.
Atyagatya!
Bérelsz egy lakást,nem vagy ott,akkor is ki kell fizetni 2 okból..
1,nem tudja másnak kiadni,mert te vagy a bérlő...
2,a csőtörésben elfolyt víz ha vízóra után van,benneteket terhel,mert te vagy a bérlő.
Egyébként ha nem vagy ott,és tudsz róla,a tulajnak lehetett volna jelezni ezt a problémát,talán már megoldotta volna?!
Végre. 2x kérdeztem már.
Akkor a párodnak kell fizetni. Te meg rendezed vele, ahogy tudod.
hát akkor intézzék el egymás közt,
ennyi,
További ajánlott fórumok:
- Lakás bérlése: Kell fizetnünk, vagy nem?
- Új albérletbe költözünk hó végén. A lakás tulaja már kéri a rezsi díját, pedig még be sem költöztünk. Mikor kell rezsit fizetnünk?
- Külföldön lévő rokonomnak, szeretnék sms-t küldeni. Ugyanúgy elküldhetem, mintha a másik városba lenne? Vagy kell-e valami hívószám pluszba?
- Tavaly vettünk egy lakást, igénybe vettük a szocpolt...ha most elválunk férjemmel, vissza kell fizetnünk?
- Ilyen esetben vissza kell fizetnünk a babaváró összegét?
- Mennyi illetéket kell fizetnünk?