Miért kell a gombát abárolni? (tudásbázis)
9. smudlaagi54 (válaszként erre: 8. - Gyöngyi)
2008. júl. 31. 20:04
Ehhez csak csatlakozni tudok,de az erdei gombát ne próbáld ki nyersen egyiket sem,főleg ne olyat ami nincs bevizsgálva.Én a rántott gombához sem szoktam megabálni a gombát.Viszont német adón láttam,hogy lisztes vízben mosták meg a csiperkegombát,és ez nekem teljesen új volt.
8. gyöngyi
2008. júl. 31. 16:54
Vannak olyan gombák, amiket legalább 20 percig párolni kell, különben gyomorpanaszokat okozhatnak. Ez főleg az erdei gombákra vonatkozik, pl. a tölcsérgombák. Van olyan amelyik után 24 óráig nem szabad alkoholt inni!!(tintagombák)
7. be52089f0e
2008. júl. 31. 16:48
Nem lehet, hogy azért kell előfőzni, hogy könyebben emészthető legyen?
6. d@nu
2008. júl. 31. 16:42
Van 1-2 gombafaj, amit ajánlanak előfőzni, gondolom a könnyebb felhasználás miatt, pl. keményebb a húsa és ezzel lerövidítik az elkészítés idejét (ez persze mókás, mert az előfőzéssel csak megnő az idő) - szóval pl. a méretesebb laskaszeletet anyum mindig előfőzte rántáshoz, mert nem töltött annyi időt az olajban, amialatt megpuhult volna. Plusz állítólag vannak nyersen mérgező gombák is, ezeket is elő kell főzni - na én egy ilyet főzve sem kóstolnék meg. :P
5. 3e0ba54fb8
2008. júl. 31. 16:20
Semelyiket. Persze ha már nem egészen friss, akkor jobb lehúzni a héját, mert nem kellemes, akkor már nem ropogós.
4. 8565183eb5 (válaszként erre: 3. - 3e0ba54fb8)
2008. júl. 31. 16:19
Erdei gombát sem?
3. 3e0ba54fb8
2008. júl. 31. 16:18
Én nem szoktam. Sőt nyersen is szoktuk enni salátákban.
Szerintem azért, mert könnyebben lejön a héja? Bár én hámozni sem szoktam, csak jó alaposan megmosni.
2. Amanda1984
2008. júl. 31. 16:14
Forrásban lévő vízben 2percig főzni aztán leszűrni? Miért nem lehet csak simán megpárolni?
1. Amanda1984
2008. júl. 31. 16:13
Miért kell a gombát abárolni?
További ajánlott fórumok:
- A rák okozhat ekcémát, gombát?
- Azt olvastam, hogy a gombát nem szabad hámozni. Ti szoktátok?
- Sokkal szívesebben mennék holnap gombát keresni az erdőbe,...
- A gombát hogy kell megtisztítani?
- Kaptam kombucha gombát, de csak a felső átlátszó réteget! Mit kell vele csinálni, hogy a sárga rész is kialakuljon, hogyan kell használni?
- Kefírgombát pontosan hogyan kell lefagyasztani, ha tárolni szeretném?