Miért hatástalan az arckrémek többsége? (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Miért hatástalan az arckrémek többsége?
A kakaóvajat a nők évszázadok óta használják szerte a világon. A kakaóvaj gazdag bőrpuhító összetevőkben és bizony a baba termékek tartalmazzák ezt az összetevőt.
Szóval nincs min felháborodni. Egyálatalán.
Ahogy Te is, én is, úgy mások is rádöbbenhetnek az igazságra.
A haszon reményében mindenre képesek, ezért is kell minden adandó alkalmat kihasználni, hogy felvilágosítsuk az embereket....
Dicséretes a kitartásod, de sajnos a reklámok mindennél észérvnél erősebbek.
És ami a legnagyobb csapda: a kozmetikumok, mosószerek, öblítők, tus- habfürdők, samponok, tisztítószerek káros hatásai nem azonnal jelentkeznek, hanem hosszú évek alatt, igaz, akkor már halmozódva, összeadódva. És az egyes ember számára kideríthetetlen, mitől lett hirtelen allergiás, vagy mitől ment tönkre a környezete. :(
Én mindent megteszek, amit csak lehet, bár tényleg van, hogy sokszor csak valami csodabogárnak néznek.
Volt, hogy ajánlottam a mosópor helyett a mosószódát, mosódiót, háziszappant.
Mondom: egészségre, környezetre nem káros, mint a bolti mosószerek, öblítők, és sokkal olcsóbb is.
Erre a válasz: Én nem akarok ilyen olcsó termékeket használni, mert az biztos, hogy nem lehet jó.
Hát, nem könnyű.
A reklámoknak megvan a butító hatásuk.
AZÉRT NEM ADOM FEL!
Mondom, írom úton-útfélen a kozmetikumok, mosószerek, öblítők, tus- habfürdők, samponok, tisztítószerek káros hatását egészségünkre és környezetünkre, előbb-utóbb csak rájönnek, hogy nem beszélek hülyeségeket...
Kár, hogy amit írtál kevesekhez jut el.
Ugyanakkor nem értem a rengeteg kenceficét használó nőket: ők nem látják a különbséget az arcuk és a nyakuk közt? Ez a legárulkodóbb jel. Hiszen mindenki főleg az arcával foglalkozik, arról elfelejtkeznek, hogy a "folytatás" lebuktatja őket.
Bizony, ez így van. Én jó ötvenes vagyok, emlékszem, hogy mikor gyerek voltam, az idős néniknek nem volt tiszta ránc az arcuk. Hajuk is annyi volt, amennyit ma még egy húsz éves is megirigyelne.
Nézzetek be egy fodrászüzletbe. 40-es, 50-es asszonyok, a fodrász azt sem tudja, hogy készítsen frizurát a pár szál hajból, ami még van nekik. Persze, ebből sem tanulnak, továbbra is festetik, daueroltatják a hajukat.
A helyzet ugyanez a kozmetikumokkal is. Ismerek olyan nénit (nyolcvanon túl van már), akinek sima a bőre, egy két mimikai ránc, de ez még kedvesebbé teszi a szép arcát. Sokat látok viszont, akinek mint a szántóföld, szó szerint, fáradt, petyhüdt, barázdált az arca, a nyaka, gondolom máshol is, ahol a ruha takarja. Mégis alig várják az A.o. kozmetikumokat, hogy vigye nekik a tanácsadónő. "Mert nekem csak ez használ", mondják, dehogy mosakodnának, fürödnének háziszappannal, "hiszen az csak tönkretenné a bőrömet". Csak azt nem akarják látni, hogy már tönkre van téve a hosszú évek alatt rákent mindenféle kenceficével.
Igen, igaz, hogy jó árat fizetnek azért, hogy tönkretegyék a bőrüket, ami aztán más problémát, betegséget is okoz.
Bőrünk csak egy van, és figyeljük csak meg, hogy ahol nem krémeztük agyon évek hosszú sora alatt, ott sokkal egészségesebb, szebb, mint az arcunkon, kezünkön. Biztos, az időjárás is oka persze, pl. a hátunk, hasunk, fenekünk szinte mindig védve van a hideg ellen, de a kenceficék is sokat nyomnak a latban, hogy hol használtuk/használjuk, hol nem (vagy sokkal kevesebbet).
Sajnos éppen az a baj, hogy ránctalanítanak ezek a krémek. Egy ideig. A mélyebb rétegekből felszívják a nedvességet, kifeszítik a felszínt, hurrá, eltűntek a ráncok. Pár év múlva viszont, mintha felszántották volna az ember bőrét.
Én olívaolajjal kevert kávézaccot használok arc-, és testradírnak, már ettől finom és bársonyos a bőröm. Csak shea-, vagy mangóvaj alapú krémeket használok, amit magam keverek az utóbbi időben. Ha lusta vagyok, Ilcsi vagy Dr. Hauschka termékeket veszek. De mindig van itthon szőlőmagolaj, jojobaolaj, az is megteszi arckrém helyett.
Én azt nem szeretem, amikor húszon éves nővel
hirdetnek ránctalanitó krémet, ezért hiteltelen
a kozmetikai ipar.
Nagyjából tudom, hogy mi van az ételben, amit eszem. Kert, állattartás, főzés, sütés otthon. Gyümölcs, zöldségféle nyáron a kertben, télen a pincében. Savanyúság, lekvár eltéve. Télen piacon vásárolt savanyú káposzta, fekete retek, nagyon egészséges.
Tudom, hogy mi van a házi készítésű szappanomban.
Tudom, hogy karsztvizet iszom. Ásványvizet, üdítőt szinte soha. Saját magam gyűjtötte gyógynövényekből, valamint fagyasztott földiszederből,kökényből, csipkebogyóból áztatott teákat iszom.
Tudom, hogy nem használok mosóport, öblítőt, sampont, tus- vagy habfürdőt, mindenre külön tisztítószert.
Tudom, hogy magam készítem a "mosószerem", ecettel, illóolajjal öblítek, a tisztálkodás elszappanosított olajokból: olíva-, shea-, körömvirág, napraforgó stb. (végül is a lényeg, hogy finomítatlan legyen) stb. készült, 100 -os illóolajjal illatosított szappannal megoldva, a hajam vagy házi készítésű hajmosó szappannal, vagy szintén saját készítésű tojássamponnal mosom (megjegyzem: elég 2 hetente mosni, mióta nem használok sampont, az öblítés, mivel barna a hajam saját készítésű almaecet, a szőkék citromlevet használjanak inkább).
Van egy saját készítésű tisztítóm, amivel a szőnyegen és a kárpiton kívül mindent lehet tisztítani, ezt is én kísérleteztem ki, az összetétele olyan, hogy akár meg is ihatnám. A konyhában, fürdőben, a lefolyók tisztításában, ablakok, ajtók, tűzhely, hűtő tisztításában verhetetlen, minden bolti termék csak "köszönhet neki". Ráadásul párszáz forintból megvan egy havi adag.
Szőnyeg- és kárpittisztításra egy hasonló tisztítóm van, ebből természetesen sokkal kevesebbet készítek, mert nem használom olyan sűrűn, mint az előzőt.
Tudom, hogy arc- és testápolónak finomítatlan olajokat, sheavajat, kakaóvajat, szőlőmagolajat stb. használok.
Tudom, hogy nem festetem a hajam évek óta, mert a hajfestékek - a reklámok hiába állítják az ellenkezőjét - nagyon ártalmasak az egészségünkre. Hennával festem a hajam, nem Hennafestékkel, hanem magával a Henna gyógynövény porával. A hajam szép fényes, nem hullik, és nő, mintha húznák...
Így is tudom, hogy van, amit nem tudok (egyenlőre) kivédeni, de ha csak kicsit is kevésbé mérgezzük magunkat és a környezetünket, már azzal is sokat használunk magunknak és környezetünknek.
Én egyáltalán nem használok krémeket. Nincs szükségem rá. Ha iszol elég vizet, akkor nem lesz száraz a bőröd. Ha cukormentes és finomított élelmiszer mentes étrendet tartasz, akkor pedig még egy pattanás sincs.
Kozmetikushoz évente egyszer járok. Mindig megjegyzik, hgoy olyan a bőröm, mintha nemrég jártam volna nála, annyira tiszta. Szinte alig van amit tisztítson rajta.
Igaz, hogy kézi készítésű szappannal mosom, de az sem szárítja ki.:)
Szia:)
Hát..igen..ez valóban így van..:) De ha valaki kakaóvajas terméket szeretne használni, akkor miért nem színtiszta kakaóvajat ken magára?:):)
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tud főzni a mai fiatalok többsége?
- Miért van az, hogy ha valaki jobban néz ki az átlagnál, akkor a nők többsége rögtön lek..vázza?
- Az emberek többsége miért fél a szellemektől? Állítólag nem bántanak senkit, igaz ez?
- Miért bolondul meg a magyar ember többsége, ha egy napot nem lesz nyitva bolt?
- Vajon miért nem hiszi el az emberek többsége, hogy vannak boldog emberek? Hogy valaki valóban elégedett az életével?
- A nők nagy többsége miért nem haléktalan?