Miért használnak az emberek egyre kevesebb dezodort? (beszélgetés)
Nem tudom, hogy valóban így van-e ez. Mindenesetre igényes ember dezodorként illatmenteset használ, nem önti a ruháira literszám a műszagú műöblítőt, nem szaglik a haja sem valami mű illattól, a testápolója sem szaglik kilométerekre.
A parfüm vagy parfümként funkcionáló illatanyagok azok, melyek illatozásra valók, más kérdés, hogy abból sem kell annyi, hogy messziről érezni lehessen.
És milyen boldog lennék, ha képesek lennének a testükhöz illő illatokat választani ...!
Persze, hogy nem ismered, gondolom. akkor még nem éltél. :)
Az illat nagyon érzékeny dolog. Nem mindegy mi mivel keveredik, sőt az sem, milyen hangulatában, hol éri az embert.
Sose felejtem el: jött egy nő a villanyórát leolvasni, hogy micsoda cucc volt rajta! Eszméletlenül jól áll neki a Calvin Klein One. Délután volt, s állította, reggel rakott fel egy kicsit. El lehet ezt hinni?
Egy másik hivatalos személyen Avon Luck volt, szintén lenyűgözően.
Lehet, hogy ha a két nő elcserélné a parfümöt, brutális eredmény jönne ki. :)
Szag, szag. Igaz, nem mindegy, hol, mi. :)
Arra a parfümre magam találtam rá, miután a barátom annyira unszolt, hogy használjak valamit. Végigszagoltam egy egész drogériát, s azt választottam. Pár hónap múlva döbbenten láttam, hogy a vízcsapból is annak a reklámja folyik: „Helyetted beszél”. :D (Exclamation)
Nem feltétlenül a mű illattal van a baj. (Bár igaz: nekem inkább bárki végtermékének a szaga+szellőztetés, mint bármilyen WC illatosító. :D)
Régen, az akkori párom kedvéért használtam egy bizonyos parfümöt. Annyira „jól állt” (pedig igazán nem locsoltam magamra), hogy volt rá példa, hogy a cipőüzletben az eladó (engedélyem után) körém csődítette a kolléganőit, hogy „gyertek, szagoljátok meg a kedves vevőt”! S elkérték a parfüm nevét. :)
Szakításunk után az utódomat (pontosabban azt, akivel csalt, s emiatt meg kellett váljak tőle) meglepte a pacák egy ugyanolyan parfümmel. Aztán csavargatta a fejét, hogy nem azt érezte, ami annyira tetszett neki rajtam. Én meg csak röhögtem. :D
Nem mindegy, hogy ugyanaz a cucc milyen testre kerül.
Én a szappan illatú idős néniket kedveltem mindig a buszon:D legalább érezni hogy tisztalkodnak és nem forog korán reggel az ember gyomra,bizony akad jópár akin érezni h nem fürdik.
Nekem volt olyan édes parfumom amitől rosszul voltam amíg nem ettem,pár alkalom után hagytam is.Kolleganőm bírta mindig süti illata volt,vanilias cukor.
De inkabb azt viseltem el mint az olyat aki munkakezdes utan 5perccel emelte a kezét én meg majdnem hánytam..volt olyan is akin az ejszakai izzadsag szagat lehetett érezni. Nem vagyunk egyformák de en el nem tudok indulni reggel tusolas nélkül. Sztem egy gyors frissito bele kellene ferjen mindenkinek..
Én ezt nem tapasztalom.
Inkább úgy érzem, hogy nagyon is használnak mindenféle illatosítót, viszont sokat romlott az emberek ízlése e téren.
Kedvencem a szenteltvíz-illat, amit általában középkorú vagy idősebb nőkön érzek. Templomba járó öreglányok ugranak be róla, illetve mégsem,mert azokon a kedves mamikákon ez az illat is kellemesnek hatott. Amit mostanában érzek,az meg gyomorforgató.
Nem tudom mi ez, de olyan, mintha mindegyikük ugyanazt használná.
Szerintem meg pont nem. És fizikailag sem kivitelezhető úgy, hogy ne legyen utána nyoma, ami sokkal rosszabb.
Ezzel együtt az irodában nemigen szoktak nagyon büdi emberek szaladgálni, inkább a járműveken érezhető ez nyáron jobban.
Elég ciki egy elegáns irodaházban a mosdónál kenni az izzadságot a hónaljon, mert úgy rendesen megmosakodni nem lehet.
Meg egyszerűen a mai világban ez nem illik.
Mondjuk nálunk elképzelhetetlen lenne, hogy a főnökasszonyom ott félmeztelenül szerencsétlenkedik, és nyolc vízcseppel a blúzán megy be utána tárgyalásra..
Igen, ott is. Minden irodaépületben van mosdó folyóvízzel. Nem véletlenül találták ki: macskamosdás. A kézmosás mellett simán elfér egy hónaljtörlés. Mert ugye leginkább onnan szaglunk.
Annál undorítóbb nincs, mint amikor áporodott testszaggal vegyül akármilyen deo.
Szerintem nem használnak kevesebbet csak talán szolidabbakat lehet venni :) A kérdés inkább az mitől van egyre több baromi büdös ember...
Baromi büdös: több méterre orrfacsaró bűzt árasztó egyén.
8 óra után az irodában az irodaházban is?? Nagyon sok ember napi 10-12 órát nincs otthon, és nincs mosakodási lehetősége.
Sok más megoldás nincs.
Egyébként összességében nem tartom jónak, hogy a természetestől már annyira irtózunk, és csak a mű jó a világban. De ez van.
Mindig is utáltam a dezodort. Az elmúlt 40 évben jó, ha vettem hatot. :) Esküszöm a vízre és a szappanra.
Ha valaki túlzottan izzadékony, ne marhaságokra pazaroljon pénzt, energiát, hanem a kiváltó ok megszüntetésére.
Akkor még nem volt más.Nem volt akkora választék.A 80-as években nagyon szerettem a rózsaszín Exotic dezodort.Kellemes illata volt.Már ilyen sincs sehol.
Mostanság a bőség zavara vár,ha egy drogériába bekeveredik az ember,teli mindenféle drága parfümökkel.
További ajánlott fórumok:
- Szexuális segédeszközök a házasságon belül, hvagy:használtok, használnátok?vagy esetleg nem?
- Mely szemránckrémek használnak?
- Milyen fegyelmezési módokat használnak az iskolákban?
- Több köhögéscsillapítót is próbáltunk és nem használnak, mit tegyek hogy elmúljon 3 évesem köhögés?
- A pesszimista emberek sokkal kevesebbet csalódnak, mint mások
- Tudja-e valaki, illetve hol lehet utánanézni, hogy az emberek kb mikortól használnak vezetéknevet?