Miért esik össze a tojásfehérje a máglyarakásomon miután kihűlt? (tudásbázis)
15. 18e79e1970
2013. máj. 3. 17:32
Én a tojáshabba mindig teszek egy pici sót. Keményebb a hab tőle.
14. vargapálné (válaszként erre: 1. - Minina)
2013. máj. 3. 16:43
ahány tojás annyiszor 3dk kristálycukor!NEM PORCUKOR !
hA FELKENTED A SÜTIRE VILLÁVAL KICSIT MINTÁZD MEG.nem fog összeesni.
13. salabakter (válaszként erre: 11. - Somzsuzsa)
2010. febr. 12. 11:31
Ez a cukor nagyon kevés!!!
12. 9068373f86
2010. febr. 12. 11:01
Szerintem egy kis cukorral kemenyebben maradna!Sok szerecset!Es jo etvagyat!
11. somzsuzsa
2010. febr. 12. 11:01
Félig felvert tojásfehérjéhez keverj annyiszor 2 dkg porcukrot amennyi a tojás,majd keverd addig amíg nagyon kemény hab lesz belőle
10. Maryenngirl
2010. febr. 12. 10:58
Bocs, kávés kanál!
9. Maryenngirl
2010. febr. 12. 10:57
Rengeteget csinálok máglyarakást, nekem nem esik össze szerencsére. Verd fel a fehérjét és egy kis kávás kanál ecettel verd még tovább. Ecet ízt nem lehet benne érezni egyáltalán, attól nekem kemény marad végig míg el nem fogy. (bár egy pillanat alatt elfogy):)
8. ccf45f55f2 (válaszként erre: 7. - Ccf45f55f2)
2010. febr. 12. 10:55
Már az hogy nem elég kemény a hab
7. ccf45f55f2
2010. febr. 12. 10:54
Elég keményre vered a tojásfehérje habot? Lehet hogy az a baj...
6. salabakter
2010. febr. 12. 10:54
A habfixáló por egyáltalán nem jó,szerintem nincs megsülve.Leforrázod a felvert habot a sziruppal?Mert azon is múlhat,meg azon is,hogy kevés cukorral csinálod.
5. 40163fd81d
2010. febr. 12. 10:49
Van az a habfixáló por,amit tejszínhabba kell keverni,az nem lehet jó a fehérje habba is esetleg?:))
Egy próbát megér.
4. lobo1
2010. febr. 12. 10:45
nekem is mindig összeesik.
3. Minina
2010. febr. 12. 10:44
Azt már próbáltam... Miután szépen megsült, kikapcsoltam a sütőt és benne hagytam hogy lassan hűljön ki, de akkor is összeesett...
2. 40163fd81d (válaszként erre: 1. - Minina)
2010. febr. 12. 10:36
hagyd benn tovább,kisebb lángon vagy lekapcsolva ,hogy megszáradhasson.
1. Minina
2010. febr. 12. 10:34
Heló, fontos kérdésem lenne... A máglyarakáson a tojásfehérjehab szépen feljön sütés közben, de miután kihűl, összeesik... Van valami jó tippetek hogy ugyanolyan szép maradjon mint a sütőben?
További ajánlott fórumok:
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- Te hogyan csinálod a tojásfehérjét, amikor mézes sütit díszítesz?
- Mézeskalácsra milyen díszítést ajánlanál a szokványos tojásfehérje+(por)cukor helyett?
- Closti+merional stimusok! Ciklus 12. napjára bőséges, nyúlós tojásfehérjés nyák, előtte viszont szárazság. Ma van A nap?
- Írnátok olyan receptet, amihez sok tojásfehérje kell?
- 8 db tojásfehérje, mit készítsek belőle?