Főoldal » Írások » Diéta & Fitness témák » Miért erőltetik a zsírszegény tejet?

Miért erőltetik a zsírszegény tejet?


Miért itatnak velünk 0,1%-os tejet, miközben a 2,8%-osban sokkal több kalcium használható fel a csontozat számára. Tényleg fontos ez? Olyan nagy a különbség 1,5 és 2,8% között? NEM! Nem ettől függ, hogy sikeres-e a fogyókúra!
Miért erőltetik a zsírszegény tejet?

Egyre jobban csodálkozom, hogy már nem is azt táplálják a fogyókúrások fejébe, hogy vegyenek zsírszegény tejet, de már szinte zsírmentes, vagy 0,1%-os zsírtartalmú tejet akarnak megvetetni velü(n)k. Ami nyilván duplájába kerül a hagyományos 1,5%-os tejnek...

Jogosan teszem fel a kérdést. Miért?

Az a sejtésem, hogy puszta marketingfogás az egész, már nem tudnak mit kitalálni, amivel beetessék az embert, és a fogyókúrás még akkor is lelkiismeret furdalást érezzen, ha nem 0,1%-os tejet iszik, hanem 1,5-öset esetleg 2,8-asat...

Merem azt állítani, hogy ez téveszme, és egészen nyugodtan fogyaszthatnak 1,5%-os tejet, de még 2,8-asat is a fogyókúrázó emberek!


Amit nem árt tudni: A tejben lévő kalcium legtöbbje a zsír felületén tapad meg, na most kérdem én, 0,1% zsírban mennyi kalcium fog megtapadni? A mértéke elenyésző! És egy diétás/fogyókúrás embernek igenis kell a lehető legtöbb kalcium, főleg ha az illető sportol mellette, a csontjainak nagyobb szüksége van rá, mint valaha. Képzeljünk csak el egy 100 kg körüli embert, aki lehet, hogy életében nem mozgott és hirtelen úgy dönt, megváltoztatja az életét! Elkezd edzőterembe járni, futni, mozogni bármi... És mivel kevesebbet eszik mindenféle tápanyagbevitele csökken és még azt a kevés kalciumot is megvonja a csontjaitól?! Milyen következményei lehetnek?!


Az a minimális zsír amennyi a tejben van kell! Kell, hogy meglegyen a kalcium, egyre több a csontritkulás és ne feledjük, hogy a csontozat csupán 20 (!) éves korig képes befogadni a kalciumot ezután csak fenntartani lehet az állapotot!


Szerintem nem az dönti el, hogy lefogy-e az ember, hogy 0,1, 1,5, vagy 2,8-as tejet iszik... Tehát fogyasszunk teljes nyugalommal a "normális" tejet, és annál inkább javaslom a 2,8%-ot mivel ebben kétszer annyi kalciumot felvehetünk!


Fejben kell eldönteni a fogyást!




Írta: justyka93, 2012. július 5. 09:08
Fórumozz a témáról: Miért erőltetik a zsírszegény tejet? fórum (eddig 266 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook