Miért annyira megvetendő az, ha havonta egyszer nő létemre megiszok egy üveg bort? (beszélgetés)
Családtagnak lehet rossz tapasztalatai vannak. Az alkoholizmus nem itt kezdődik.
Nincs ezzel baj szerintem.
Nahát ! Köszi a felvilágosítást !
A napi 1 dl-t szoroztam be 30 napra, ami 3 liter. És még egészséges is maradhat bárki.
Persze, lehet heti 1 üveg, attól szép és vonzó egy nő. Kinek ? Aztán ez csak több lesz az évek során.
Valószínűleg a rezveratrolra gondolt, ami vörösborban található, fehérben nem.
Van tablettás formája, jó drága, és indikációhoz kötött a felírása.
Egy üveg az kb. 7 deci. Nem 3 liter.
Semmi baja nem lesz tőle, ha havonta megiszik egy üveg bort. Attól sem, ha hetente egy üveggel.
Az alkoholisták, sokáig háborognak, ha szembesítik őket az alkoholizmusukkal;)
Egyébként honnan tudja a rokon, hogy te szoktál borozni?
Találkoztam 2 éve egy hasonlónővel.
Önmagával nem volt megbékülve, aztán fennhangon harsogta ugyanezt. :)
Akkor épp együtt kirándultunk", aztán esténként söröztem.
Talán rám célozgatott, de akkor is pont leszärtam. :D
Részemről: Carpe Diem :P
Ezzel a logikával megihatnál 12 üveggel is egy nap, és mondhatnád, hogy csak 1 üveg jut egy hónapra.
Ha napi 1 dl vörösbort megiszol ebéd után, semmi bajod nem lesz, még tovább is élsz, mint az antialkoholisták. De ha havonta a 3 litert egy nap alatt iszod meg, tönkreteszed a májadat, stb. Ahogy az egyhavi élelmiszert is folyamatosan eszed meg,- nem egy nap alatt,- a bort is csak apránként lenne szabad.
A borospohár hivatalosan 1 -1,5 decis-
HA 10-zel iszol meg egy hónapban, az sem sok.
Férjem nagyanyja szerint, ha alkoholmentes sört iszol, akkor is alkesz vagy. Ez azóta finomodott, amióta esküvők voltak, és ott láttak mindenkit inni, aztán lám, nem vedelünk mégse 🤣
Ha zavar a véleményük, nem kell velük megosztani, hogy pl most volt a borozós hétvégéd. Ne zavarjon, érezd jól magad! Amit tartasz, egy egészséges keret. Sőt, bizonyos étrend/diéta mellett ajánlják isaz egy pohár bort minden vacsi mellé...
28 éves vagyok, soha nem voltam az a típus, aki bulikon részegedésig issza magát, viszont az utóbbi periódusban sokszor előfordul, hogy havonta 1x megveszek egy drágább jobb bort, és egy hétvégi filmezés, sorozatnézés közben megiszogatom. Kicsit érzem a fejemben, de ennyi. Utána kipihenem magam és lazább vagyok, nyugodtabb.
Mégis a családban sokan megvetnek ezért. Egy-egy családtagtól megkapom, hogy alkoholista vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Nem annyira külön Karám
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Tényleg annyira csodálatos a terhesség?
- Valóban annyira számít a méret?
- Ma megiszok egy fél liter rumot. 😂👌
- Lehet nyugtalan a kisfiam attól, ha naponta 2 liter teát megiszok, miközben még szoptatom?