Sztem nem a mennyiséggel van a probléma, hanem a tea mienségével! Sztem próbálj ki más teát, ami inkább nyugtatólag hat, és nem élénkiít, annyira. Pl. kamilla tea, vagy hársfatea ilyenek, semmiképp se feketeteát!!
Ha koffeintartalmú a tea akkor bizony okozhat gondot.Én tejelválasztó teát ittam, abba nem volt semmi, ami zavarhatta a babát.Abból én is 1,5-2 litert ittam naponta.
Az elég sok!!!! Én két kávét iszom és ennyi nem zavarja a babámat nagyon nyugodt kisfiú. A lányomnál semmit nem ihattam mert őt minden zavarta (koffeineset).
Hu, Kende, az a 2 liter nagyon sok! Probalj inkabb asvanyvizre, vagy valami koffeinmentes gyogyteara atallni. Szoptatas alatt termeszetes hogy tobb folyadekra van szukseged, de a tea nem a legmegfelelobb folyadekpotlas ilyenkor.
Hat persze, hogy lehet...a tea tele van koffeinnal,(tobb van benne,mint a kaveban),es ez a nagy mennyisegu doppingszer a tejen keresztul a kisfiad szervezetebe atmegy,es nyugtalanna teszi.
Meg meg is arthat neki, mert a teste meg pici,igy ez a mennyiseg komoly bajokat is okozhat.
Habar nekem nincsen gyerekem, de ehhez a temahoz veletlen hozza tudtam szolni, mert egy kedves ismerosomnek ugyanez a problemaja volt a babaval, es amikor elvitte az orvoshoz, annak az elso kerdese az volt, hogy iszik-e kavet? A baba 5 honapos volt akkor.
Miutan megszuntette a kaveivast, par napon belul a baba megnyugodott, es azota sincs semmi problema vele.
Ha ennyire szereted a teat, miert nem probalod ki a koffeinmenteset, Neked is jot fog tenni, meg a kisfiadnak is.