Miért a reggeli hő mérése a jó? (tudásbázis)
Teljesen mindegy hogy hol mérik, csak minden reggel ugyanott kell, és lehetőleg ugyanabban az időben.
Ahogy előttem már írták, a mozgással megemelkedik pár tizeddel a hő, ezért kell még felkelés előtt megmérni.
Ha volt ovuláció, 3-4-5 tizeddel magasabb értéket mutat a ciklus második fele, majd a menses előtti napokban ismét lejjebb megy a hő.
Ha megtörtént a teherbeesés,az emelkedő progeszteron szint állandósítja a magasabb hőmérsékletet. SOK SIKERT MINDENKINEK!
Én még azt is hallottam, hogy legjobb a szájban mérni a hőmérsékletet, mert az a legbiztosabb.
Ti hol mértétek?
Én még régebben próbáltam, de a számban mérve mindig attól féltem, hogy elharapom a lázmérőt.
Igen, lehet reménykedni. Én is mértem a reggeli hőmérsékletemet, és az ovuláció után hasonlóképp 37 körül volt, amikor várandós lettem. Előtte egyszer jött meg, előtte vissza is esett a hőm, 36,5-36,7 körülire.
Drukkolok és remélem, hogy beköltözött valaki a pocakodba! :-)
Aki teherbeesés előtt hőmérőzött, s vannak tapasztalatai, írjon!
Ciklus elején 36,2-t mértem, ovuláció környékén 37 volt, aztán leesett 36,7-re, akkor nagyon elkeseredtem és nem mértem tovább. Tegnap délelőtt 37,1 volt, ma reggel 36,8, de 10-kor újra 37,1. Lehet ezek alapján a hónap sikerében reménykedni?