Miben különbözik a gyógypedikűrös a pedikűröstől? (tudásbázis)
Magyarországon nincs olyan szakma, hogy gyógypedikűrös. Elvileg senkinek nem szabadna pl benőt körmöt kivágnia... mondom, elvileg.
Vírusos szemölcsöt amúgy csak és kizárólag orvos kezelhet!
A szakmán belül most folynak kísérletek arra, hogy a gyógypedikűrös képzést elindítsák, és magát a pedikűrt-manikűrt különválasszák a műkörömtől.
A podológus képzés elvileg 3 éve lesz, nagyon komoly képzés. Franciaországban pl. csak orvos lehet pedikűrös, tehát orvosi képzés kell hozzá!
Szóval! Amit ma az iskolában tanítanak, az a kozmetikai pedikűr. Tyúkszemet, enyhén benőtt körmöt, bőrkeményedést simán lehet kezelni.
A gyógypedikűrös feladata ennél sokkal komolyabb. Spange kezelés, lábdeformitások kezelése protézissel pl... stb.
Amúgy erre mindre van továbbképzés is már ma is.
Annyiban, hogy a gyógypedikűröshöz bőrkeményedés, berepedezett sarok, tyúkszem, vírusos szemölcs illetve benőtt lábköröm okozta gondokkal fordulnak.
Még a "sima" pedikűrös általában csak a körmöket szépítgeti.
Bár, ha engem kérdezel, nem értem a különbségtételt, mert annak idején én nem gyógypedikűrösként végeztem, de ugyanúgy tanultuk azokat a dolgokat, mint a gyógypedikűrös.. (igaz ez 6 éve volt)
Azóta különszedték v. mi???
További ajánlott fórumok:
- A családomban a sógornőm jehova vallásba lépett át már vagy 20éve. Szeretném megtudni milyen vallás ez? Miben különbözik más vallásoktól?
- Miben különbözik az epilátor és a gyanta?
- Miben különbözik a Csala Zsuzsa féle Natúr Varázs tea a többi fogyi teától?
- Miben különbözik a csökkent glükózintolerancia a csökkent inzulinrezisztenciától?
- Miben különbözik a nagy labor a kicsitől?
- Öröklakás - miben különbözik más lakásoktól?