Mi van akkor, ha a közvetlen férfi főnököd nem érti a sokadik nemet sem? Te mit csinálnál, mint nő és beosztott? (tudásbázis kérdés)
Hidd el, már rég megtettem volna ha nem félteném az állásom. Tudom, hogy a környéken sem találnék ilyen állást (vidék!!!), errefelé nagyon gáz a helyzet. S mivel elvált anyuka vagyok 1 kisgyerekkel ( a párom a múlt héten szakított velem) így nem ugrálhatok egyik munkahelyről a másikra. Itt már évek óta dolgozom és megbecsülnek, megfizetnek. Csak emiatt nem merek ilyet lépni. Nem egyszerű.
Nem kell tényleg felvenned, csak pókerarccal közölni, h van már néhány telefon(vagy személyes)beszélgetésed rögzítve(a biztonság kedvéért), úh ha ezt nem fejezi be, kénytelen leszel megmutatni a feleségének és a pasidnak.:-)
Ha ettől sem áll le, az n gáááz.
Én jogász vagyok, és kábé minden 10. másodpercben kapok idegrohamot a hazai család-és nővédelmi jog totális használhatatlanságától.
Ha egy feleséget/nőt vernek, SENKI semmit nem csinál, még vér nem folyik(ez a jobbik eset-itt még túléli...)
Ha egy Nőt zaklatnak, semmi sincs a kezében, h megvéghesse magát. (legalábbis jogilag, itt kell sakkozni/taktikázni össze-vissza, mert nem tudsz elegánsan becsattogni a bíróságra, h "pattintsátok le, MOST". A magyar jog nem ismeri a távoltartást, sem a zaklatást.
Marad a szaron egyensúlyozás..elég irritáló.
Amerikában a kis főnökbácsit szétkapnák mint majom a zsebórát :-)
Nem tudom, hogy fel tudja-e venni a telefonom a beszélgetést de szívesen felvenném ha legközelebb hív... Komolyan.
a nagyon pofátlan pasaoknál egyébként a megdöbbentő őszinteség szokott működni, pl. egész egyszerűen NYÍLTAN RÁKÉRDEZEL NÁLA, hogy TÉNYLEG komolyan gondolja e ezt az egészet, annak ellenére, h te párkapcsolatban élsz, nem akarsz tőle semmit, és ezt világossá is tetted.Rákérdezni, h tényleg vissza akar e élni vele, h nála dolgozol, és fair-nek tartja-e magát? És ha tagad, ki akar rúgni, v kikéri magának, még minig beblöffölheted elegánsan, h felvetted a telefonoddal a legutóbbi kis akcióját, uh ezt talán ideje abbahagyni.
Jól értetted, a munkámat nem szeretném elveszíteni, de nem is fogok mindenáron itt maradni. Egyenlőre békés mederben zajlik a dolog. Pár hete azt csinálja, hogy minden nap reggel felhív mikor már tudja, hogy itt vagyok és megkérdezi, hogy vagyok, minden rendben van-e és ennyi. Korábban konkrétan megkérdezte, hogy nem gondoltam-e meg magam mert ő nagyon vonzódik hozzám de valszeg a sok elutasítás miatt már nem feszegeti ezt a dolgot. Mivel többször is hangsúlyozta, hogy a munkámmal meg van elégedve és nem akarja, hogy elmenjek a cégtől, ezért vett vissza szerintem.
Van felesége, immár a 4. házasságát éli. Ha előadnám a nejének a dolgot akkor szerintem a férje azt adná be neki, hogy nem is ő hanem én zaklatom őt, erre mérget vennék. Teljesen kifordítva adná neki elő a dolgot ebben biztos vagyok.
Hááát, ezt nem lehet bebizonyítani... és ez a baj. Ráadásul ha feljelentenéd akárhol, akkor biztosan nem volna a cégnél maradásod, márpedig az állásodat nem akarod elveszíteni, ha jól értettem.
Nincs a pasasnak családja, felesége? (ezeknek általában mindig van... Ha van, én zt a terrort dobnám be, h elmondom a nejének "mit szólna a keves neje ehhez az egészhez, UGYE CSAK VICCEL ÉS NEM KOMOLYAN ZAKLAT?! MERT ÉRTEM ÉN A TRÉFÁT, CSAK NEM SZERETEM."
Valami ilyesmi...
S hogyan bizonyítanád a zaklatást?
én nem tűrném a zaklatást.feljelenteném az erkölcsrendészetnél.
A topikindítóra:
Keresnék egy másik munkahelyet.Azonnal.
Ezt teszem... Az zavar nagyon, hogy még hétvégén és munkaidőn kívül is hívogat, de ilyenkor sosem vesezm fel a telefont. A páromnak elmondta, le akarja ütni:-)
Hát akkor nem annyira gáz a dolog,próbálj meg nem tudomást venni róla.
Teljesen visszaél azzal, hogy ő a főfőgóré. Bár nem szemtelen és nem erőszakos. Ettől függetlenül is gusztustalan...
Pfff,tiszta röhej,az a gáz hogy az ilyeneket nem is lehet kiosztani mert annál jobban nyomulnak.
Na hát ezaz, míg ilyen car helyzetben van a haza, nemigazán lehet egyik munkahelyről a másikra ugrálni. Márpedig ha én megmondom neki keményebben a magamét akkor tuti nem kellene oda visszamennem dolgozni. (Övé a cég)
Ha egy kicsit keményebben mondod meg neki mit gondolsz mi lenne?
Már elküldtem többször. Határozott, ugyanakkor nem sértő stílusban. Meg is ígérte, hogy békén hagy, de eltelt fél év és újból próbálkozik...
Esetleg átkéne rajta nézni mintha levegő lenne,aztán ha nem reagál elküldeni a pi...ba.
Jesszusom, ma mentem bankba ügyintézni és utánamjött... Ez már kezd beteges lenni...
Nálunk a cégnél nem én vagyok az első és egyedüli akivel ezt csinálja. Úgy tudom, hogy akiknél eddig próbálkozott azok hagyták magukat velem ellentétben. Azóta egyik nő sincs már a cégnél, én még itt vagyok, de nem tudom meddig. Nem erőszakos, nem bunkó, sőt nagyon is kedves és figyelmes, de akkor is zavaró...
Azért én ki vagyok akadva,egyre többet hallok olyat ahol férfi a főnök és zaklatja a nő dolgozókat,ha nem tesznek meg "valamit" neki akkor szevasz :-O hát hol élünk?Csak az számít ki tud jobban térdelni a főnök előtt?pffff azt nem értem némelyik pasiban hogy ha egy nő rámosolyog kedvességből vagy csak jó kedve van miért veszik rögtön jelzésnek?
Igaz, már régi ez a fórum de nálam sajnos aktuális. Én is szenvedek a főnök (nem erőszakos) zaklatásitól. Jó a munkahelyem, nem keresek rosszul, ideális volna ha a főnök nem a két lábon járó p...it látná bennem...
Egy elképesztő történet:
Dolgozó( idősebb, túlsúlyos nő több gyerekkel) kétértelmű mondatot mond fiatal férfi kollegának, csak poénból. Aztán fiatal férfikollega odamegy hozzá, s megkérdezi, tényleg bevállalná-e, mert neki tetszene az ötlet.
Nem mindig a külső az, ami lehetőséget jelent. Van, amikor 1-1 kétértelmű mondat, vagy maga a viselkedés. Ugyanakkor van olyan csinos, fiatal nő, aki párra vágyik, de a viselkedése olyan "lezárós", hogy meg sem próbálkoznak nála.
Nem semmi. Ez azt jelenti, hogy a nőket abszolút nem tisztelik :(
Én azt csináltam ,hogy a férjem elém jött a melóba, egyszer kezet fogott vele,( a csávó behugyozott mert a férjemnek elég határozott erős kézfogása van)jelezvén az erejét, utalva ezzel a következményekre ha nem áll le. Leállt!
Ez hülyeség! A pasik mindig próbálkoznak! Amikor terhes voltam akkor lettem volna a legkelendőbb, pedig se szép, se cicababa nem vagyok. Na hol itt a lehetőség amit láttak??????
Csak ott próbálkoznak, ahol lehetőséget látnak...
Ezt én nem tudom megitélni és szerintem ezzel vagyunk még néhányan így.
Ha Kispite nem tudja elküldeni a szemével a fenébe, akkor biztosan nem is húzgált előtte "semmit".
További ajánlott fórumok: