Mi szerepelhet a tulajdoni lapon széljegyzetben? (tudásbázis)
Köszönöm, ez is nagyon hasznos információ!
Amíg nem bizonyítja földmérő szakértővel, hogy nem a mi területünkön van, addig ott van és nem nyúlhat hozzá. Régen mérték és készült, lehet elnézték és a szomszéd telken áll, de az is lehet, hogy a melléképületei vannak a miénken.
Én a helyében nem fizetnék ki annyi pénzt, ha ennyit veszthetek. Mert mi lebontatnánk velük, az tuti!
Köszi, közben elértem az ügyvédünket és holnap reggel megnézi!
Hozzáteszem, jót szórakozott a szomszéd próbálkozásán. :)))
Sziasztok!
Itt szerintem arról van szó,hogy meg van határozva,hogy a telek határainál kinek a kötelessége a kerítést felhúzni. Ha ti körbekerítettétek a telket,akkor azt a kerítést is felhúztátok,amit nekik kellett volna és akkor lényegében az a kerítés az övék.
Kerítés tulajdonlása nem, ugye?
A mi kertünk van körbekerítve, a szomszéd (az övé nincs) meg ilyen szöveggel jön, hogy ott van széljegyzetben, hogy a felőle lévő az övé!
Na persze, én úgy tudom, oda még meg nem történt eseményeket jegyeznek fel...
További ajánlott fórumok:
- Milyen "álneveken" szerepelhet a cukor a termékek csomagolásán?
- A Földhivatalnál a tulajdoni lapot egy érdeklődő kikérheti vagy csak a tulajdonos?
- Mekkora szerepet tulajdonítotok a szülőknek, ha testvérek rosszul jönnek ki egymással?
- Van valahol lehetőség online lekérni egy helyrajzi számról tulajdoni lapot?
- Ha a tulajdoni lapon nincs rajta a beépített tetőtér, lakásmegvétel esetén mi a teendő?
- Széljegyről hány nap alatt kerül az ember bejegyzett tulajdonosnak a tulajdoni lapon?