Én kreatív párti vagyok! Intersparba nézelődtünk a húgocskámnak (10), hát van választék. Szülinapjára kifestőt kapott, olajfestékkel, egy nem túl bonyolultat (nekiült, két nap alatt kivégezte!), így megint valami hasonlóban gondolkodunk. Ott vannak még azok a gyöngyök, amivel figurákat lehet csinálni. Szerintem azok is nagyon jók.
Persze ez az egész érdeklődéstől függ: ha nagyon mozgékony görgori+felszerelés, ha inább leülős visszahúzódó típus, akkor valami kreatívban kell gondolkodni.
A kisebbikem 7 éves, ő még Barbie mániás, és az ő korosztálya Little Peteket gyűjt. A suliban megy a csere-bere, ha netán valaki ajándékba kapott olyat, ami már megvan :)
Táncszőnyeg is jó ötlet. A Twisterrel az enyémek soha nem játszottak.
Na pont nemrég volt ilyen kérdésem. A nagylányom ennyi idős, de fiam nincs, szóval gőzöm sem volt róla. De megkérdeztem egy ilyen korú fiú anyukáját, és most nagyon menő a Bakugan, valami figurák, amiket el lehet dobni vagy mi. Játékboltban felvilágosítanak majd :) És a techdeck deszkák, amik ilyen ujjal irányítható minideszkák, már pálya is van hozzájuk...suliban egymással játszanak ezekkel.
tapasztalataim alapján ebben a korban az anyagiak érdeklik őket. talán egy feltöltőkártya, gördeszka, focilabda, esetleg logikai játék, sakk, amink örülnek. ha van lehetőséged kicsit kérdezz rá a gyerekre, vagy ha fenn van iwiwen, nézz utána, lehet árulkodik róla egy fénykép, milyen a gyerek.