Mit illik egy keresztszülőnek ajándékozni a keresztelőn egy fiúnak? (beszélgetés)
Teljesen egyetértek veled.
Még valamit hozzátennék.
Én arany medálos keresztet adtam ajándékba és egy takarék könyvet.
Nem kell oriási összegre gondolni 25 ezer volt az ajándék.
Fontos, hogy olyasmit adjanak ajándékba, amire később majd jószívvel gondol. Amikor engem kereszteltek, egy monogramozott kés-villa-kanál készletet kaptam azzal, hogy az esküvőmön ehetek vele... Az arany valóban időtálló. Az sem mindegy, hogy milyen nexusban vagytok egymással... Amikor a fiamat keresztelték, kapott egy Képes Bibliát, később pedig a Fabula L. képregényes Biblia köteteket. Aztán úgy hozta a sors, hogy Jónás könyvéből és Ószövetségből felvételizett a főiskolán (fel is vették).
Gondolni kell arra, hogy évek fognak eltelni, amikorra pontosan tudni fogja, hogy kitől miért mit kapott. Az én keresztmamám 84 éves, de még mindig jó érzés tölti el a szívemet, amikor meglátom az ajándékait.
Én szülő vagyok és megbeszéltük mi legyen.Maradandót akartam neki emlékbe,az arany nyaklánc sztem azért nem jó mert még később sem hordja mikor akkora lesz,mert suliban nem célszerű!
Szóval én egy szép fotókeretet kértem amibe lehet tenni 0-4-8-12 hónapos korban a baba képét,és ebbe belegravírozták a dátumot,meg hogy keresztelőre!:)))
Sziasztok!
Én egy medált készíttettem a keresztnevevük kezdőbetűjével. Általános iskolás ballagásra kapnak láncot hozzá.
További ajánlott fórumok:
- Hol, és hogyan kell intézni a keresztelőt? (A keresztszülők és az apa katolikusok, én református vagyok, és nem vagyunk összeházasodva.)
- Szerintetek, ha meg van keresztelve egy gyermek, lehet mód arra, hogy a keresztszüleit átírják más személyre?
- Mennyit illik tenni a borítékba keresztelőn, ha nem mi vagyunk a keresztszülők?
- Gyermek keresztelőjére a keresztszülőknek milyen iratokat kell magával vinni?
- Szerintetek keresztelőre illik a keresztszülőknek tortát vinni? Milyet ajánlanátok?
- Katolikus keresztelő, evangelikus keresztszülők