Gyermek keresztelőjére a keresztszülőknek milyen iratokat kell magával vinni? (tudásbázis)
Igen, a törvények lenneének az irányadók. de a tett az a paptól függ.
Én és a párom nem avgyunk összeházasodva. De a gyerekünk keresztelőjáhez ragaszkodtam.
Végül belátta a tiszteletes úr, hogy nem büntethet egy ártatlan lelket azért, mert a szülei ilyen zizisek.
Sajnos az egyházi törvények elég merevek. Ahelyett, hogy örülnének, hogy egy újabb kis lélekkel lesz gazdagabb a gyülekezet :-(
Attól egyébként nem kérdezik meg, hogy házasodtak e templomban a szülei, aki felnőtt korában, akár 40-50 évesen akar keresztelkedni.......
Hihi, na persze, olyankor tényleg nem!!!
Bp-en mindenhol kérik a keresztlevél friss másolatát, vidéken lehet, hogy könnyebben ellenőrzik az adatokat.
A keresztszülők nem mindig házasok, tehát az kikötés nem lehet.
Mi sem vagyunk a keresztpapával, főleg mivel 16 éves:)
Rá kell kérdezni kerek perec. Mindenhol más!
???
Inkább pont hogy a keresztlevelet, plusz igazolást a templomi házasságról.
Ez a paptól függ.
De személyit és lakcímkártyát tuti. A többi iratnak (keresztelő, konfirmáció, házasság (ha nagyon ragaszkodnak hozzá :-) ) ha akar, akkor ő is utána tud nézni a "nagykönyvben".
Nálunk amúgy semmi nem kellett, csak be kellett diktálni a szülök és a keresztszülők adatait.
További ajánlott fórumok:
- Hol, és hogyan kell intézni a keresztelőt? (A keresztszülők és az apa katolikusok, én református vagyok, és nem vagyunk összeházasodva.)
- Szerintetek, ha meg van keresztelve egy gyermek, lehet mód arra, hogy a keresztszüleit átírják más személyre?
- Mennyit illik tenni a borítékba keresztelőn, ha nem mi vagyunk a keresztszülők?
- Mit illik egy keresztszülőnek ajándékozni a keresztelőn egy fiúnak?
- Szerintetek keresztelőre illik a keresztszülőknek tortát vinni? Milyet ajánlanátok?
- Katolikus keresztelő, evangelikus keresztszülők