Szerintetek keresztelőre illik a keresztszülőknek tortát vinni? Milyet ajánlanátok? (tudásbázis kérdés)
Hagyományok szerint illik v kell. :-)))
Nálunk nővérem a keresztszülő a kisfiamnál: Ő tipikus keresztelőtortát adott, az pedig a csokis, a keresztelő ruhát (a harisnyától a csipketakaróig) is Ő vette illetve kaptt arany kereszt medált. Nálunk így szokás.
Illik. Ahogy elsőáldozáskor,ballagásra,és esküvőkor is.
Bérmálkozáskor nem, mert akkor Neked kell meghívni a gyereket ebédre. Legalábbis felénk így szokták.
Nálunk vasárnap lesz a kisfiam keresztelője :)
A tortát mi vesszük,
nekem ez nagyon bejött :)
Egyébként szerintem illik, csak beszéljétek meg.
A keresztszülők a keresztruhát vették, a lányom keresztelőre fülbevalót és láncot kapott(itt mondjuk a testvérem volt a keresztszülő)
Szeritenm egyeztess a szülőkkel igénylik e, én örülök az egyeztetésnek mindig!
Nálunk októberben lesz a kislányom keresztelője, én rendeltem tortát, meg a nagyszülők is, így a keresztszülők már nem, az már túl sok is lenne..
Nem tiltott...
Egy jó oroszkrémtortát, Feketeerdőt el tudnék képzelni... Persze nem ártana tudni, hogy mennyire fogyókúráznak a családtagok :D
Nálunk falun még divat!:)
Az íze mindegy,bár ha az anyuka szoptat érdemes olyan fajátát választani amitől a baba pocija nem fog fájni ha eszik belőle anya!
Cukikba van választék keresztelőre való tortákból de a neten is találsz és rendelhetsz olyat amiről viszel fotót!
További ajánlott fórumok:
- Hol, és hogyan kell intézni a keresztelőt? (A keresztszülők és az apa katolikusok, én református vagyok, és nem vagyunk összeházasodva.)
- Szerintetek, ha meg van keresztelve egy gyermek, lehet mód arra, hogy a keresztszüleit átírják más személyre?
- Mennyit illik tenni a borítékba keresztelőn, ha nem mi vagyunk a keresztszülők?
- Mit illik egy keresztszülőnek ajándékozni a keresztelőn egy fiúnak?
- Gyermek keresztelőjére a keresztszülőknek milyen iratokat kell magával vinni?
- Katolikus keresztelő, evangelikus keresztszülők