Mi lehet ennek az eszköznek a neve? (tudásbázis)
:)
amit találtam magyar oldalon, azon a pengén nagyobb a vágófelület és kisebb a hézag közöttük... szóval az lényegében tényleg inkább perforál, nem pedig lyuksort készít.
Látom mit csinál, ott a video a főoldalon
Ne mond már hogy ugyanezt az itthon kapható eszköz nem ugyanigy csinálja meg!
Igaz hogy perforálást ír, de el nem tudom képzelni hogy
Vágóéllel sehogy, max egy sliccet vág bele
Nem az anyag cikk-cakkos vágását végzi ez??
pl:
külföldiek között ezt találtam.
de amit magyar linken találtam, az nem is egészen jó. ilyesmi kellene... de nem aranyárban, külföldről :/
Miféle lyikasztós penge
Az Amazon is csak körkésröl beszél, penge az nem lyukaszt
Forgófejes lyukasztó fogóra volt már link
Tessék magyarban :)
Ez flexbe való vágókorong.
Az így működő vonalmenti vágáshoz amúgy is kisebb erőkifejtés kell mint a lyukasztáshoz, mivel ott a vágási vonal mentén folyamatosan kis erővel tudunk haladni, míg lyukasztás esetén a lyukkör mentén egyszerre kell kifejteni erőt.
Ezért van az, hogy vágni tudunk akár egy ollóval is, de a lyukasztáshoz már általában kalapácsütés kell.
http://www.
amazon.com/Simplicity-Deluxe-Rotary-Blade-Slit/dp/B0052UOA7W/ref=pd_rhf_ee_s_cp_4_PGHB
http://www.
amazon.com/gp/product/B000B7M8WU/ref=as_li_tf_tl?ie=UTF8&tag=repcrame-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B000B7M8WU
no, kb ezek kombójára gondoltam... csak nem tudom, magyarul milyen néven keressem a körkésbe (utóbbi link) való ilyen (első link) pengét.
na meg hogy olcsóbb körkésekbe van-e ilyen...
a bőrlyukasztóval az a baj, hogy egyesével kell beütni... na meg az egy hurkolt,kötött anyagot (polár) csak kinyújtana, tépne, nem lyukasztana.
amire én gondolok, azt végigtolom az anyagon, és voilá, ott vannak szépen mittudomén 0,5 centire egymástól a kivágott lyukacskák.
de aranyosak vagytok :)
nem, nem bőrlyukasztó.
egy videón láttam... olyan, mint a körkés... vagy derelyevágó,pizzavágó :) csak nem végig éle van (vagy hogy lehet ezt szépen magyarul leírni), hanem a kör kerületén körbe kis tüskék... szikék... amik nem is annyira lyukat, hanem inkább kis hasítékokat vágnak az anyagba.
Ha egyenes vonalban, vagy meghatározott ívben kell akkor jó lehet.
Szerintem a fórumindító valami gördülő szerkezetre gondolt, ami sorban csinálja a lyukakat.
Megoldható de ehhez a kézi erő már kevés, mindenképpen segédenergiát, pl. villamos áramot kell igénybevenni hozzá.
Én valami varrógépszerűre gondoltam.
10db. összehegesztve?
:)
További ajánlott fórumok:
- Mi a neve ennek a csizmának? Hol lehet kapni?
- Van ennek a viselkedésnek/jelenségnek neve? És a legfontosabb, hogy lehet ebből kitörni?
- Mi lehet ennek a magyar neve, és hol lehet kapni?
- Mi a neve annak az eszköznek, amivel hosszú hajból különböző frizurákat lehet készíteni?
- Mi ennek az eszköznek a neve?
- Meg tudnátok mondani, mi a neve annak az eszköznek, amivel póznára, illetve fára másznak fel? Mászó vas? Hol lehet olyat kapni?