Mi lehet az oka, hogy csak az én cipőmet lopták el? Ugyanolyat rendeltem és szintén eltűnt. (beszélgetés)
Magyarországon semmit nem hagytam volna elő soha. Itt a fűnyíró is elő maradhat, senki nem nyúl hozzá. Egymás termését se lopkodják a kertből, pedig a legtöbb lekerítve sincs. Mindenkinek van 35-50 négyzetméter területe az épület mögött, lenne mit lopni. A lépcsőházban is van sok dolog , amihez senki nem nyúl, de Magyarországon biztos nem lenne már meg.
Valószínű nem is Magyarországon él a FI. Külföldön vannak lakóparkok, 2-3, vagy többszintesek.
Ott gyakran nagyon jó minőségű szőnyegpadló van a folyosókon, hogy azzal is csendesítsék a zajokat, nem lehet hallani a szomszéd lépteit, olyan, mint a szállodákban. Ott nincs hideg, és tisztaság is van.
Hogy érted, hogy hidegben ? Nem az utcán vannak, hanem a lakás ajtaja mellett. Van, akinek rendes ajtós szekrény van kint, mert elfér náluk az ajtónál.
Nem arra gondolok, hogy földön, kövön, vagy polcon hagyják, eleve a kint hagyás. Hidegben abba lép bele? Nekem ez az érthetetlen.
Te milyen helyen élsz? Laktam olyan albérletben, ami nem csak kicsi volt, de falra se szabadott fúrni semmit. Laktam 2x olyan helyen, ahol a főbérlő fűtött és volt, hogy tüdőgyulladás határán voltam. Kabátban aludtam. Az se jobb. Hajszárítás engem nem érint, mert úgy oldom meg a hajmosást, hogy itthon legyek és ne kelljen szárítani. Göndör és úgy tovább nem lesz ocsmány, ha magától szárad.
A régi lakásunkban a standard kapcsoló szint... nem az.
Úgy tervezte meg csinálta meg, hogy minden villany kapcsoló a kisgyerekeknek elérhető legyen.
A régi fürdőszobában cd-lejatszoval feküdtem kádban.
...a polcon. Ha leesett volna, megszűnt volna a kapcsolat.
Ha valaki a hajszairoval ölt volna meg.... Meg szűnt a kapcsolat.
Vegyél egy kis ószka szekrényt zàrral, aminek kiszeddk a hátulját (nem látszik), vagy szitává furod, hogy szellozzonn.
Láttam már ilyen én tehetem, te meg pocsoket.
Nem emlékszem, hova költöztel, tűzvédelmi előírások
itt nem tehetek egy sz!ros konnektort a furdőbe :D ha hosszabbitoval csinálom, az biztonságosabb?
Inkabb a táskának keresek helyet és megy a szekrény tetejére a száradó cipő
Ennek fényében pláne megérné bentre egy fali kis polc. Legalább 2 pár cipő elférjen rajta. A nyugalom mindennél többet ér!
Nálunk még soha nem tűnt el senkinek a cipője.
Kultúr emberek laknak a házban és nem a lépcsőházban tárolják a cipőiket.
Én vennék egy csilivili de olcsó cipőt csalinak, tennék bele üveggyapotot.... a rendes cipőimet addig bent tartanám. Ha lenyúlja a csalicipődet soha többet nem fog tőled cipőt lopni és mehetnek vissza az ajtó elé a rendes cipőid.
Bármi, ne hagyd kint, és nem kell töprengeni.
Itt szokás a bejárati ajtók elé tenni kis polcot vagy tálcát és arra teszik. Magyarországon nem láttam ilyet, de nem véletlenül.
Soha nem értettem, hogy valaki (kertes házban is ) kint tartja a papucsát, vagy kinti cipőjét.:((
Engem os szétvet az ideg és nem megy ki a fejemből. Azzal feküdtem, azzal keltem már 5kor.
Az a legrosszabb , hogy csak az enyém. Ha másnak is tűnne el, az akkor mindenki bepakolna és nem engem néznének hülyének, hogy ez lehetetlen. Berakom a szekrenybe rohadni, megoldom úgy. Rendeltem most újat, úgyhogy télen meg télikabát nélkül maradok..
Hétfőn rákérdezek a postánál, volt -e helyettesítés a héten. Biztos nem az öreg lop, aki évek óta az itteni postás. Tett le csomagot hozzám, volt ideje kinézni a cipőt a gyerekne/feleségnek. Vagy olyan lehetett aki tudja , hogy egyedül élek és azt hiszi, jól megy nekem, nem kár tőlem lopni. De azt nem tudja , hogy hitelből van lakás és az autó, amit muszáj volt cserélni, mert az előző már hullott szét. Inkább akkor a részletet fizetem havonta , mint szerelőhez járjak ugyanennyiért.. Na meg a hitelt szeretném mielőbb letudni , de így hogyan, ha extra baromságra kell költenem, más hibájából. Ezért dolgozom több műszakban, amit nehezen bírok már most az éjszaka miatt. Tönkre is vagyok menve fizikailag és idegileg ,mert olyan dolgokat vittem véghez egyedül, amit mások segítséggel tesznek. Úgyhogy elég lenne a saját bajom, aztán még ez is..
Lehet hogy mégis érdemes lenne bent egy kis cipős polcot tartani. A földre rakós polcot is lehet a falon rögzíteni. Keskenyet is lehet kapni. Elé egy zsinóron tehetsz egy kis függönyt hogy ne legyen annyira nyitott, de mégis nem a szekrényben állna a vizes cipő. Én így oldanám meg. Szét vetne az ideg ha eltűnne az ajtó elől a holmim.
Nem steril , de keskeny az előszoba. Ami volt rajtam, azt szeretem elő hagyni , mert ha vizes , ne a szekrényben legyen. Nem szeretem a lakásban a nyílt polcokat és nem tudom, hogy berohad-e a cipő a szekrénybe vizesen, sárosan, esetleg havasan télen (itt van hó). Ha elő hagyom , biztos útban lesz az ajtó nyitásnál vagy esetleg felrúgom, mert az utamba lenne. Kint nagyon jó volt levenni és egy mozdulattal helyére tenni. Állandóan sietek , az a baj. Sokszor munkába, sokszor wcre..
Mérlegelni kell érdemes-e kint tartani a cipőt vagy nem.
Bent nagyon kicsi a helyed hogy nem férnek el a cipők az előszobában? Vagy annyira steril a lakás hogy séta után a kutya lábát is fertőtleníted? Olyan jó kicsit természetesebben élni. Próbáld ki te is!
Sajnos, ilyen világot elünk :/
Muszáj trúkközni, magadat megvédeni, a második eset legyen utolsó. Nem adnék harmadikat. Ócska cipő, vagy nem hagynám kint.
Így is csak az volt kint, amit hordok is. Téli csizma meg nyári cipő nem állt kint. 4x 5x biztos kilépek az ajtón egy nap és be is. Kinti cipőzés nagyon megkönnyítette a dolgomat idáig a fél évig. Akkor találtam ki, hogy kint hagyom, ha már másnak is ott van. Valamiért az én teljesen fekete adidas cipőm kellett 2x a tolvajnak. Lassan már egy jobb márkás is kijön az árából, ha összeadom a rendeléseket. Így is drágálltam ezt is. Utóbbin meg még gyűrődés se volt. Tegnap hajoltam le, hogy nyúlok érte és csak a helye volt már.. valaki nagyon kiszemelte magának..
Nem is volt egy nagyon drága cipő, de már harmadszorra megrendelni sok.
Ki merjem tenni vajon a Decathlonos vízálló olcsó kategóriás túracipőt? Abban sétálok a kutyákkal. Vagy esetleg legközelebb a munkáscipőmet viszik el ?
Ilyen célra inkább tarts egy kiszuperált lábbelit. Szép cipőket ne tedd ki.
Vizes általában kicsit. Kutyákkal sétálok és nem csak a betonon járok. Ha a kertben kellett csinálni valamit, az retkes lesz. Ha kicsit sáros már az is retek.
Kutya nem hiszem. Rajtam kívül senkinél nincs kutya.
"Miért én hordjam be a retkes cipőt?"
Retkes? Az gáz. Az enyémek nem retkesek. Eszembe nem jutna kitenni őket. Nagyon vigyázok a dolgaimra.
Ez csak is egy huncut kutyu lehet! Nézz szét a szomszédoknál!
Masok laknak itt 10 éve, de soha semmi nem tűnt el. Az 37es méretű fekete cipőm 2x eltűnt. Többieknek ezer cipő is kint van egy szinttel feljebb, de senkivel nem fordult elő. Valaki hülyének néz, hogy lehetetlen. 5-6 pár cipőt tartottam kint, szép rendben a fém polcon. Kedden még megvolt, mert volt rajtam, szerdán még láttam és tegnap délután már nyoma veszett. Szomszédokra nem jo a méret, lehet látogató vagy postás helyettesítették, nem tudni. Kaptam egy kis csomagot és aznap tűnt el, amikor kézbesítve lett. Oké, hogy behozom oké cipőt a lakásba, de miért csak nekem es az ugyanolyan színű cipőmet 2x? Másnak miért nem tűnt el soha semmi ? Miért én hordjam be a retkes cipőt és más miért tarthatja továbbra is kint minden gond nélkül?
További ajánlott fórumok: