Mi fér bele 4 nap Londonba? (beszélgetés)
Gyorsétterembe egyszer sem mentem be (idehaza is messziről kerülöm). Érdemes betérni pl. valamelyik Pizza Expressbe, nagyon finom a pizzájuk. Aztán van egy csomó étterem is, meg sok pubban enni is lehet. A Fish & chipset érdemes megkóstolni. Vannak mindenféle más éttermek is, pl. kínai, török, görög, millió egy fajta, kinek mihez van kedve.
Egyébként olcsón ki lehet jönni, ha az ember egy nap egyszer eszik meleg kaját, és azon kívül szendvicseken él, pl. TESCO Express, Marks&Spencer, stb. De vannak remek salátáik is, meg szusi, meg sok minden. Lehet venni pékárut is...
A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet olcsón kihozni Londonban a kajálást? Milyen gyorséttermek vannak, kb mennyiből lehet megkajálni? Mit érdemes enni? Mit nem?
Köszi puszi
A Belfast egy naaaagy hajó: [link]
:-)
Vannak benne viaszfigruák is, és nagyon jól megcsinálták... Például ha bemész a konyharészre, akkor tényleg olyan hangok vannak, mintha hatalmas élet lenne a konyhában... Illatok vannak, és a viaszfigurák tényleg éppen főznek.
De van több ilyen terem is, nagyon érdekes és szerintem érdemes megnézni. :-)
A Természettudományira gondolsz? Ott vannak dínó csontvázak, meg egy nagy, izgő-mozgó, "bömbölő" T-Rex. :-)
Ha az ember néz British-t, meg V&A-t, akkor nézzen Science-t is, már csak azért is, mert a V&A és a Science egymás mellett van... :-)
Nem erről beszéltem, van múzeum is. Majd utánna nézek, hogy pontosan mi a neve. Ha belépsz, egy hatalmas hallban dinó csontvázak vannak. Az is elég nagy, csak már neme mlékszem, arra sem, hogy hol volt.
Fórumindítónak: ha british museumba elmentek, érdemes a V&A-t is megnézni. Nincs messze egymástól. Mikor én voltam Rembrandt kiállítás volt és ruhatörténeti része is van. Ott is vannak érdekes dolgok, ha már ott jártok nézzetek be és ingyenes az is.
:-D
Hát a mi egymásra találásunkban anno nagy szerepe volt ennek a városnak... Ő is Londonmániás, meg én is... Csak amikor megismerkedtünk, Ő már járt kint kb. 10x, én meg még soha (de már így is imádtam a várost), aztán emlékszem, Karácsonyra repülőjegyet kaptam Tőle... :-D
Azóta már közösen álljuk az utazás költségeit is, de a legelső utam ajándék volt Tőle... :-))))
A British Múzeum remek választás. :)
A Trafalgar meg ott van a National Gallery előtt... A parlament, Big Ben, stb. amiket felsoroltál, szinte mind egy kupacban van, azokon gyorsan túlleszel.
Szerintem még bele fog férni bőven az üzleti negyed is, sőt, talán még más is. :)
Azt egyébként javaslom, hogyha mész a Westminsterbe, akkor ha kérsz kézi idegenvezetőt, figyelj arra, hogy szinte lehetetlen követni amit mond és amit látsz... :D Én a végén már nem is hallgattam a kütyüt, csak néha-néha benyomtam, ha valami nagyon érdekes volt, mert sokan vannak bent, és most vagy jól megnézel mindent, vagy fülelsz és keresed, hogy hol az a szám, és közben körülötted más ideges turisták, hogy menjél már... :D Van remek kis ingyenes brossúra, magyar nyelven is, érdemes hozni abból és azzal letudni az idegenvezetést. :)
Eddig az alábbiakat gondoltam megnézni:
-British Museum (töritanár vagyok, ki nem hagyom!!! :)))))
-trafalgar, picadilly, parlament, big ben, westminster, st paul, tower, tower bridge, buckingham palota, china town, valamelyik park, national gallery /vagy tate, london eye, oxford street, meg valószínű greenwich lesz még egyik nap. Ha belefér a kinézek az üzleti negyedbe.
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki segíteni Londonban állást találni?
- Túristaként Londonban
- A napokban el mernél utazni 2 hétre Londonba?
- Lakasvasarlas Londonban
- Tudja valaki, hogy Londonban melyik a legszebb környék, ahol egyszerre több épületet is megnézhetnék?
- Július második felében utazom Londonba, a repülőjegyet mikor érdemes megvásárolni?