Mi baja lehet a hűtőmnek? (tudásbázis)
Engem soha nem zavart, hogy használt:)
Csak szuperáljon:)
Pontosítok:)
Volt 200 ezres,meg azon felül is gépük.Álomszépek,nagy tudásúak.
Csak nem volt rá keretem sajna:(
Ez nem egészen így van manapság.Pár ezerrel olcsóbban megkapod,de azért a harmadáért nem árulnak semmit-max használtan.
Tudom,mert Kispesten lakom,és gyakran járok arra,néha betévedek körülnézni.
Nekem a mosógépem romlott el tavaly,megnéztem a boltjukat-marha drága gépek voltak,80-150 ezerig.
Mivel szépséghibásak,csak 1 év a gari.
Ezért inkább márkaboltban vásároltam,így kaptam 4 év garanciát,és 20 ezerrel drágább volt ugyan,de kifizetődő:)
de szerintem a neten keresel a városodban, és telefonon rákérdezel, hogy a hiba felmérése mennyibe kerülne, és csak azt rendeled meg, akkor annál az összegnél elsőre biztos nem kell többet fizzess
a 2500 az szerintem reális ...sőt, ha belegondolsz, hogy kocsival házhoz jönnek, még jó is
Nem arról van szó hogy nem akarok szerelőt hívni...Hanem arról hogy kit?...Nem ismerek megbízható szerelőt...
és hátha tud valaki olyat, aki megbízható...
És nem ver át...
Hátha valakinek jól jön a munka :D
Nekem meg jól jön a segítség :D
És az sem mindegy hogy kifizetek egy halom pénzt abból a kevésből ami van feleslegesen vagy inkább egy biztos jóra vagy veszek egy újat valahogy ha más nem részletre....
egyebkent a termosztat elromlasa azt jelenti, hogy a szerencsetlen huto nem erzekeli, hany fok van odabent
peldaul azt hiszi, hogy mar 5 fok van, es nem kell huteni, es akkor b..ik huteni.. erted
tehat sokszor egy sima termosztatcsere megoldas.
de latatlanban nem lehet igy ramondani, hogy ez a baj.
Én ennek nem szeretnék nekiesni, főleg hogy ehhez aztán analfabéta vagyok...
Mint írtam a hűtő totál kampec..
a fagyasztó megy, de olykor leenged...
És hátul kis patronszerű tüneményen fagyos zöld valami jelent meg, ami eddig nem volt...
Ha hátul le van jegesedve, akkor nagyon óvatosan nyomd befele a hátsó falát ujjal. ha nem érzel ellenállást, hanem csak "ürességet", akkor tönkrement a szigetelés, és akkor kuka...
Ha ez a része okés, akkor engedd le teljesen, szereld le a termosztátot, cseréld ki. Egy próbált megér.
hát itt lusták és öregek élnek...
nem tudok róla, hogy lenne megbízható ezermester:D
A leírás alapján többféle hiba lehet.
Esetleg ha pontosabban leírnád mit tapasztalsz...
Egy hibafeltárást mindenképpen megérne, azért nem kérnek olyan sokat a szerelők.
Kicsit lutri, de utána lehetne eldönteni hogy érdemes-e javítani. Nálunk településen belül kb. 2500 Ft-ért csinálnak egy hibafeltárást.
Szerinted értek én hozzá?
Szerintem egy!
Én mindenhez értek. ;-)
Papirforma, végzettségem szerint igen, gyakorlatban nem javítok hűtőszekrényeket, esetleg ha a sajátomról van szó. :)
Termosztátot cseréltem már.
Értesz hozzá?
Javítani is tudod?
Ha hűt, ha csak néha is, akkor nagy baja nem lehet, a hűtőközeg, a hőcserélők és a kompresszor valószínűleg jók.
Lehet hogy csak valami vezérlés gondja lesz, pl. meghibásodott termosztát, ami filléres alkatrész. Kár lenne kidobni.
Hát igen...... :)
Általában igaz a dolog, de szegény topiknyitónak épp az a gondja, hogy lehet az egészből már csak a "bizbasz" igaz!!!!! :D
Ez így van :D
vagy mégsem ?????????????
Van valakinek szerelő ismerőse?
Kérdésem a következő lenne...mi baja lehet a hűtőmnek?
...a hűtőrésze nem működik
...a fagyasztó szórakozik hol megy-hol leenged...
van értelme javíttatni vagy dobjam a kukába
hátul az egyik alkatrészen "zöld jeges valami" jelent meg.
Anyagilag elég szűkösen állok és nem mindegy hogy hogy fogok hozzá a dologhoz...
a hűtőjavító kiszállás plusz javítás ki tudja meddig... vagy inkább egy új hűtő?
További ajánlott fórumok:
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- Mi baja lehet az orchideámnak?
- Mi lehetett a baja az LCD TV-nek?
- Lehet baja a nyuszinak, ha egész nap ég a villany, ahol van?
- Mennyire lehet tartós az a kapcsolat ahol azzal próbája magához láncolni egy nő a pasit hogy terhes lesz?
- Mi a legnagyobb gondod? Mindenkinek lehet búja, baja