Lehet baja a nyuszinak, ha egész nap ég a villany, ahol van? (tudásbázis)
No igen.
Te kinek a kárán tanultál?
Az okos a más kárán tanul.
A többiek meg okoskodnak:)
Erről ennyit :))
Az ember pedig ma is megeszi a nyers húst.
Gondolj csak a Sushi-ra vagy a tatár beefsteak-re... :-)
Élesztőgomba... hm... Véletlenül a kenyér véletlenül nem úgy kel meg, hogy ÉLESZTŐT /kovászt tesznek bele?
Ha én pl egy rossz kajától lebetegszem, de közben megettem egy marék ricát, és székletmintát vesznek tőlem, akkor -minő meglepő-az én székletemben is ki fogják mutatni a magvakat.
Jah, és a mezőn szaladgáló nyuszi is találkozik napraforgóval, meg búzával, meg kukoricával...
Erről ennyit asszem. :)
Nos, az élete első 8 hetében még nem is kerülhet hozzám...
Nyílván tenyésztőknél más a szitu, ott születésüktől fogva fennáll a "veszélye" a kézbevételnek, de hopp... mégsem, mert a tenyésztő meg tudja hogy nem szabad.
Sőt, tovább megyek: minden ember, aki a felelős állattartás híve tudja, hogy az elválasztás előtt nem sűrűn tanácsos kézbevenni a porontyokat. Nyílván vannak kivételek.
Én hörcsögöket tenyésztek-a szó jó értelmében, nem anyagi haszon reményében szaporítom, mint sokan, már nem kis ideje, és elég sok hajmeresztő dolgot hallok-tapasztalok a kereskedésekkel kapcsolatban...
Az állatok túltenyésztésével jár ,hogy egyre kényesebbek, érzékenyebbek, elpuhultabbak lesznek.
Volt ilyen is, olyan is.Leadni külföldre nem vittük őket, embertelen a szállításuk...tenyésztésre és húsnyúlként adtuk el őket.
Most lehet megkövezni, de én sose ettem meg egy nyuszit se-nem is tudnám soha, viszont keresetkiegészítésnek tartotta a család őket.
A hobbinyulak is biztos baromira szenvedtek nálunk, ha átlagosan 7 évet értek meg-végelgyengülésükig.
De hagyjuk a témát, mert nem ez volt az elsődleges kérdés.
A só amit mi emberek fogyasztunk-a sóbányákból-más formában a természetben is fellelhető.
Bizonyos mennyiségű sóra minden állatnak szüksége van.
A bélflóra végett említettem a vadon élő nyuszi kontra gabonatarló témát.Mert az emésztésük azért hasonlóképp működik.
A bolti színezett vackokat én is írtam, nem jók a nyúlnak.
Sima,hétköznapi gabonamagvak viszont még egy nyúl halálát se okozták nálunk.
A széna mellé jó maréknyi volt az adag, plusz kaszált, fonnyasztott vegyes réti fű, saját kertből zöldséghulladék- karalábélevél,saláta stb.
Csak gabonát én sem állítottam, hogy jó, de a táplálás része.
Kesztűben? Minek ahhoz kesztyű?
A tenyésztő a tenyészállataival naponta több alkalommal találkozik, "abajgatja" (értsd alatta: simogatja meggyomrozza, szeretgeti őket), a kicsikkel sem lesz baja a nyuszimamának, ha rajtuk a tenyésztő gazdi szagát érzi!!!
Idézlek: "... szóval a tenyésztők itt basszák el az egészet"
Már megbocsáss, de mit???
Persze, hogy felveszik a gazdi életritmusát.
Mi késönfekvök vagyunk, és ha látják, hogy kapcsoljuk le a lámpákat a lakásban, már menetelnek is befele a helyükre.
Ha este késön fekszünk le, vagy akár éjfél után, ök is fent vannak velünk. Addig nem kelnek fel reggel, amíg fel nem húzom a rolót. Este jól bevacsiznak, és reggelig csendben vannak. A kaja reggelre mindig eltünik a ketrecböl, de ök is pihennek.
A nyuszi nem buta állat, szobatisztaságra szoktatható, ragaszkodó, nevelhetö.
Hát, sajnos ki kell ábrándítsalak, ez sem igaz -lehet 20 évvel ezelőzz ez volt a divat.
Ma a tenyésztők az újszülött nyulakat is kiveszik a fészekből, mert tudniuk kell, hogy eteti-e őket rendesen az anyjuk.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy mennyit fogyaszt egy 2000W-os villanykonvektor? És annak kb. mennyi lehet az áram díja, ha 8 órán át üzemel?
- Az edesanyam alberloje lelepett, nem fizetett, villany, gaz a neven van.Mit lehet csinalni?
- Mikor este lekapcslom a villanyt, TV-t mindig az az érzésem valaki van a szobában.Mitől lehet ez?HOgyan szüntessem meg?
- Nem működik a villanytűzhelyem(hagyományos) Mi lehet a baj?
- Valami állandóan lecsapja a villanyórát, mitől lehet ez?
- Szerintetek, hogy lehet megelni 40.000ft-bol? Fizetni kell kozoskoltseget, villany, viz, gaz, es az illetonek, majdnem fele nyugdija elmegy