Mi az összefüggés az alapanyagok nyers súlya és a készétel súlya között? (tudásbázis)
Igen, ha nagyobb a mennyiség, nehezebb a kalóriaszámítás. Egyszerűbb egy adagot főzni, akkor csak a nyersanyagot kell számolni. Vagy pontosan lemért hozzávalókkal főzni x adagot, és számolni...
Régen csináltam, akkor rutinból ment már. Nemcsak a kalóriát, de a szénhidrát- zsír-, fehérjetartalmat is számoltam.
Ez azért elég magától értetődő, hogy pl. a száraz tészta kalóriáját adják meg 10 dkg-ra és aztán kb. háromszoros lesz a súlya, ha megfő.
Ugyanígy, a rizs száraz 10 dkg-ja, ha megfő, majdnem a triplája lesz...tehát aki a kalóriákat számolja a fogyásához, annak ezt figyelembe kell vennie és kiszámítania.
A húsokban sok a víz, ezért is megy össze, amikor megsül, de ott is a nyers állapotra vonatkozik a kalória érték 10 dkg-ra.
Minden bizonnyal növekszik, hiszen vizet vesz fel.
A sütés során viszont csökken a súlya a húsnak, zöldféléknek, mivel vizet veszítenek.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek van összefüggés a boldogság és a posztolás között?
- Lehet összefüggés a megszült gyermekek száma, és az újabb terhesség alatti mellnövekedés között?
- Van-e összefüggés a két dolog között: A gyerek minnnél többet van a levegőn, annál jobban nő?
- Kinek mit jelent a boldogság? Van-e összefüggés az anyagi jólét és a boldogság között?
- Bárányhimlő és köhögés között van összefüggés?
- A ciklusom ingadozik, 28-37 nap között, és borzalmas hasgörccsel jár, amit semmi nem mérsékel. Tabit szedtem, 3 évig. Összefügghetnek ezek?