Mi az a Nodectomia? (tudásbázis)
Az attól függ,hogy mire kíváncsi az orvos.Reméljük,csak eddig dugja be a kütyüjét.:)
Persze az is elég...:/
Igen,így igaz.
A 4-es 5-ös közötti rész van gyulladásban.Azt nem tudom,hogy máshol is van-e kiboltosulásod.
Hát én nem tudom hallod-e...Ez elég nagy beavatkozás lenne az életedbe.Nem akarsz előbb még más dokival is konzultálni?Meg a diétás kezelést is kipróbálni?Mondjuk az a műtét után is aktuális kérdés lesz.Te tudod,hogy mennyit szenvedtél már vele eddig és mennyire van eleged belőle...:/
(na,most jókor kavarok már be a kérdéseimmel,tudom,hogy 2hét múlvára vagy előjegyezve,bocsi érte,csak nagyon sajnálom a problémát)
Inkább azt mondanám,hogyha nem találsz dietetikust,de még megpróbálnád az étrendet is,vagy meglesz a műtét,de nem jutottál étrendi tanácshoz,akkor írj rám.
Köszönöm,ismerem a témát...:)
Az viszont szomorú,hogy diétát nem emlegettek,mikor ennek meg van a maga megfelelő étrendje,hogy a meglevő diverticulosisod ne kerüljön állandóan gyulladásos állapotba(diverticulitis),ám ha mégis,akkor ez utóbbinak is megvan a maga étrendje.Én dietetikus felkeresését javaslom,ezt persze nekik kellett volna már régesrég említeni,de persze csak ha már uncsi állandóan ezzel szenvedned.No persze az ideális az lett volna,ha a megelőző állandósult székrekedés kap több figyelmet.:( Természetesen étrendileg.
Kapóra jön a műtét,a kórházban tuti érdeklődhetsz a dietetikus után.Ha gondolod.
Az szép.:(
Diétát tartasz valamit most,hogy gyulladásban vagy?Vagy csak a gyógyszerekre bízod magad?
Az egy dolog, hogy a szavakat lefordítjuk, de ettől még nem feltétlenül használják ilyen értelemben a kifejezést.
A "nodectomia" szóra magyar nyelvű találatot nem ad a Google, angolul ("nodectomy") már igen, de ott nyirokcsomó-eltávolítás értelemben.
Az aranyeret ugyan nodusnak szokták hívni (orvosi szleng, mivel a nodus önmagában csak csomót jelent), az aranyeres csomó eltávolításának neve viszont "haemorrhoidectomia" (mivel az aranyeres csomó teljes latin neve: "nodus haemorrhoidalis").
Akkor lehet, az aranyérműtétet jelenti.
Furcsa, mert soha nem hallottam ilyen értelemben. Most rákerestem, és szintén nem találtam ilyen összefüggésben. Kérdezd meg az orvos, engem is érdekelne, mit jelent.