Mi alapján választod ki a receptet egy főzős weboldalon? (beszélgetős fórum)
Rengeteg receptem van egy főzős oldalon. Hála érte, hogy sokan elkészítettek már belőle jó párat. A visszajelzések pozitívak. :)
Én megadom a lehetőséget az újra, az ismeretlenre, arra amit még alig készítettek el. Bár kiválasztásnál mindig van egy elképzelésem, fontosnak tartom, hogy pontos legyen a recept, ételfotóval.
Főzös receptet én csak inspirációnak olvasok, aztán lesz ami lesz.
A sütiknél fontosabb, ott meg szerencsére már van annyi tapasztalat, amiről már olvasásra is tudom, hogy abból bizony nem lesz tészta :)
amúgy meg ha új vagy a konyhában, akkor csak annak állnék neki, amin sok a pozitív hozzászólés és nem arra gondolok, hogy jaj de szép, de ügyes vagy, hanem olyan, akik meg is csinálták...
Én csak nagyon ritkán nézek meg netes recepteket. Főleg sütit szoktam, de eddig mindbe csalódtam.
Az, hogy odaírták, hogy nagyon finom 1 perc alatt elfogyott és azóta is ez a sláger....hát nem tudom. Biztos belenyúltam, de az eddig kipróbáltak számunkra ehetetlen volt, de valóban elfogyott 1 perc alatt, mert a kukában landolt;)
Kb. a harmadik ilyen próbálkozás után mondtam azt, hogy maradok Horváth Ilonánál.
Ja igen! A sütikben a cukor borzasztó sok...
Először a kép alapján szelektálok, amelyik jól néz ki arról elolvasom a véleményeket. Amelyikről pozitívak a visszajelzésem azt végigolvasom, átgondolom és picit átalakítom.
Az a baj, ezekkel a receptekkel, hogy mivel divat lett a főzőcske már mindenki receptet ír és tolja fel a netre. Aztán a többség nem jó ☹️
Komplett receptet én már nem választok ki. Szeretek recepteket nézegetni, ötletet meríteni, aztán azt az ötletet a magam fantáziája és ízlése szerint alakítom.
Kezdőknek azt tudom javasolni, hogy a kommentekbe mindenképpen olvassanak bele, ott nagyjából azért látható, hogy az adott recept bevált-e a többségnek, vagy sem, és ott is lehet jó ötleteket olvasni.
Amiben biztosan nem hiszek, azok a "végy 17 deka lisztet és 9 deka cukrot, 4,5 deka vajjal" receptek. Ezeknek a kimenetele elég bizonytalan :)
Megnézem,mennyire bonyolult,illetve van-e visszajelzés arról kommentben,hogy aki megcsinálta,mennyire volt elégedett.
Ha beválik nekem is,próbálom a forrást,kulcsszavakat megjegyezni,hogy legközelebb is megtaláljam.
Ha bizonytalan vagyok,átküldöm anyunak,és megérdem,szerinte működik-e ez a recept:-)
Ha tutira akarok menni,akkor pl. Lajos Mari receptjeire keresek rá,vele biztos nem lehet mellélőni.
Sokat osszevetek, utananezek a recept eredetenek, az osszevaloknak, ha uj. Aztan vegul a tapaszatalatomra alapozva egyet valasztok, vagy egyre alapozva a sajatomra formalva keszul el.
Nincs etalon es legjobb.
Egy-egy ételről rengeteg recept található a főzős oldalakon.
Hogyan küzdöd le a bőség zavarát?
Honnan tudod, hogy melyik az etalon, a legelterjedtebb recept?
További ajánlott fórumok:
- Mi a kedvenc...és mi a legkevésbé, vagy melyiket választod a kettő közül?
- Népszámlálás. Te melyiket választod: internetes válaszadás, vagy számlálóbiztos?
- Mi alapján választod ki, hogy mivel mosogatsz?
- Virtuális fogyásszimulátort melyik weboldalon tudok készíteni?
- Két választásod van, te melyiket választod?
- Székrekedés:( Mi az, ami nem választódik ki az anyatejben és tuti hatásos?