Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi alapján választod ki a receptet egy főzős weboldalon? fórum

Mi alapján választod ki a receptet egy főzős weboldalon? (beszélgetős fórum)


22. 083bf9bf2f (válaszként erre: 1. - FérfiSzeged)
2020. dec. 20. 17:41

Rengeteg receptem van egy főzős oldalon. Hála érte, hogy sokan elkészítettek már belőle jó párat. A visszajelzések pozitívak. :)

Én megadom a lehetőséget az újra, az ismeretlenre, arra amit még alig készítettek el. Bár kiválasztásnál mindig van egy elképzelésem, fontosnak tartom, hogy pontos legyen a recept, ételfotóval.

21. df1e1c376c (válaszként erre: 16. - Timycat)
2020. dec. 19. 15:40
Nekem Lajos Mari most új volt, d Horváth Ilona alap.
20. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - FérfiSzeged)
2020. dec. 19. 14:24
Ha egy új receptet olvasok, és már közben el tudom dönteni a felsorolt hozzávalók alapján, hogy az nekem fog-e ízleni, vagy túl sok az ismeretlen. Meglehet, hogy kipróbálom, de szinte minden új receptnél valami "sajátot" teszek bele, vagy éppen valamit elveszek.
2020. dec. 19. 09:43
Van ahol baromsàgot ìrnak.Egyik helyen pl egy sima kis linzer recepthez azt ìrtàk,hogy 200fokon 25-30percig kell sütni.😆😆😆😆
2020. dec. 19. 09:23

Főzös receptet én csak inspirációnak olvasok, aztán lesz ami lesz.

A sütiknél fontosabb, ott meg szerencsére már van annyi tapasztalat, amiről már olvasásra is tudom, hogy abból bizony nem lesz tészta :)

amúgy meg ha új vagy a konyhában, akkor csak annak állnék neki, amin sok a pozitív hozzászólés és nem arra gondolok, hogy jaj de szép, de ügyes vagy, hanem olyan, akik meg is csinálták...

2020. dec. 19. 07:29

Én csak nagyon ritkán nézek meg netes recepteket. Főleg sütit szoktam, de eddig mindbe csalódtam.


Az, hogy odaírták, hogy nagyon finom 1 perc alatt elfogyott és azóta is ez a sláger....hát nem tudom. Biztos belenyúltam, de az eddig kipróbáltak számunkra ehetetlen volt, de valóban elfogyott 1 perc alatt, mert a kukában landolt;)


Kb. a harmadik ilyen próbálkozás után mondtam azt, hogy maradok Horváth Ilonánál.


Ja igen! A sütikben a cukor borzasztó sok...

16. timycat (válaszként erre: 11. - Be95e6ff22)
2020. dec. 18. 22:07
Így - így. Lajos Mari, Horváth Ilona alap.
15. globus (válaszként erre: 13. - Timycat)
2020. dec. 18. 21:59
Nem hát. Van olyan sütemény, aminek tésztájába 20 dkg, krémbe 30 dkg cukrot pakolnak, és megtoldják 30 dkg cukormázzal. Benne van majdnem 1 kg cukor.
14. timycat (válaszként erre: 13. - Timycat)
2020. dec. 18. 21:56
Jav: visszajelzéseK
13. timycat (válaszként erre: 1. - FérfiSzeged)
2020. dec. 18. 21:55

Először a kép alapján szelektálok, amelyik jól néz ki arról elolvasom a véleményeket. Amelyikről pozitívak a visszajelzésem azt végigolvasom, átgondolom és picit átalakítom.


Az a baj, ezekkel a receptekkel, hogy mivel divat lett a főzőcske már mindenki receptet ír és tolja fel a netre. Aztán a többség nem jó ☹️

2020. dec. 18. 21:50

Komplett receptet én már nem választok ki. Szeretek recepteket nézegetni, ötletet meríteni, aztán azt az ötletet a magam fantáziája és ízlése szerint alakítom.

Kezdőknek azt tudom javasolni, hogy a kommentekbe mindenképpen olvassanak bele, ott nagyjából azért látható, hogy az adott recept bevált-e a többségnek, vagy sem, és ott is lehet jó ötleteket olvasni.

Amiben biztosan nem hiszek, azok a "végy 17 deka lisztet és 9 deka cukrot, 4,5 deka vajjal" receptek. Ezeknek a kimenetele elég bizonytalan :)

2020. dec. 18. 21:30

Megnézem,mennyire bonyolult,illetve van-e visszajelzés arról kommentben,hogy aki megcsinálta,mennyire volt elégedett.

Ha beválik nekem is,próbálom a forrást,kulcsszavakat megjegyezni,hogy legközelebb is megtaláljam.

Ha bizonytalan vagyok,átküldöm anyunak,és megérdem,szerinte működik-e ez a recept:-)

Ha tutira akarok menni,akkor pl. Lajos Mari receptjeire keresek rá,vele biztos nem lehet mellélőni.

10. Amaunet (válaszként erre: 1. - FérfiSzeged)
2020. dec. 18. 21:07
Először a képek vannak előttem. Ha az alapján gusztust kapok, akkor elolvasom a receptet.
9. NomNom (válaszként erre: 1. - FérfiSzeged)
2020. dec. 18. 20:54
Elegendő konyhai gyakorlat után szerintem már látja az ember, hogy egy recept működőképes vagy sem.:) Én mondjuk úgy szoktam, hogy 2-3-at elolvasok és a saját ízlésemre alakítom (ha kell rajta változtatni egyáltalán).
8. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - FérfiSzeged)
2020. dec. 18. 20:48
Csakúgy, nem keresgélek. Van egy elképzelésem mit szeretnék készíteni, azokhoz elolvasok, megnézek párat, ami az én ízlésemhez a legközelebb áll ízesítésben, azt választom ki.
2020. dec. 18. 20:44
Én nem bánom, ha valami különleges és új. Így próbáltam ki a kókuszos csirkét mazsolás rizssel, ami évekig a karácsonyi vacsora volt nálunk. Én már ráuntam, de a lányoméknál ez "a hazai íz".
2020. dec. 18. 20:41
Általában olyat keresek ami magyaros,lehetőleg ne legyen túl komplikált,a hozzávalók ne legyenek különlegesek.
5. vivo44 (válaszként erre: 1. - FérfiSzeged)
2020. dec. 18. 20:38
Az etalon, avagy a legmegfelelőbb recept, csak az elkészített étel után derül ki, hogy mennyire etalon, vagy sem, amikor csillognak a szemek, elégedett a mosoly. Előre senki nem tudhatja egy főzős oldalon, hogy mi az "etalon".
4. Guruljka (válaszként erre: 1. - FérfiSzeged)
2020. dec. 18. 20:26
Én biztosan nem azt fogom főzni, ami a legelterjedtebb.
3. df1e1c376c (válaszként erre: 1. - FérfiSzeged)
2020. dec. 18. 20:24

Sokat osszevetek, utananezek a recept eredetenek, az osszevaloknak, ha uj. Aztan vegul a tapaszatalatomra alapozva egyet valasztok, vagy egyre alapozva a sajatomra formalva keszul el.

Nincs etalon es legjobb.

2. andi6020 (válaszként erre: 1. - FérfiSzeged)
2020. dec. 18. 20:19
Nem tudom. Ami tetszik megcsinálom.
2020. dec. 18. 20:17

Egy-egy ételről rengeteg recept található a főzős oldalakon.

Hogyan küzdöd le a bőség zavarát?

Honnan tudod, hogy melyik az etalon, a legelterjedtebb recept?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook