Mi a véleményetek ezekről a lánynevekről? (beszélgetés)
Nálam ez nem volt szempont, de olyan neve van a fiamnak, ami külföldön is teljesen egyértelmű, ahogy az enyém is.
De valóban! Talán ezek közül az sz még nm is annyira nyelvtörő külföldön, de a többi igen.
A Györgyi, Gyöngyvér, Gyöngyi egy kicsit sem tetszik nekem.
És még a dupla nevek sem, pl. Annamária, Marianna, ahogy a mai ilyen duplázott nevek sem.
Ezekbol Linett, Léda, Veronika (Verakent). Masodik nevnek a Lenke, mert "Lenci", Ilona volt a nagyanyam.
Amugy tok mast valasztanek. De talan jobb is, hogy gyereket nem kell elneveznem. A kovetkezo kisallatom Bonaparte lesz.
Sajnos a nagylányomnál nem gondoltam erre.
Ki is akadt, mikor Németországban Xillának szólították 😁
Én szeretem az egyszerű és hagyományos neveket. A "külföldieseket" nem.
Mint írtam, a ha ezekből a nevekből kell választani mindenképp, akkor
Anita, Viktória, Barbara, Fruzsina.
Ha lányom lett volna, akkor Cecília lett volna a neve.
Azért lett volna Cecília, mert ilyen nevű még nincs a családban, és nem egy török sorozatból vett név. A családom nagy része nagyon figyel arra, hogy ne ismétlődjenek a nevek.
Van a családunkban Viktória, Fruzsina, Éva, Anna, Margit, Eszter, Fruzsina, Johanna, Mónika, Bea, Nikoletta, Rozália, Rózsa, Judit, Zsuzsanna, Julianna, Barbara, Ibolya, Mária, Krisztina, Magdolna, Alexandra, Emma, Terézia, Irén, Erzsébet, Klaudia.
Ezek a nevek tetszenek, bár saját gyereknek nem mindet adnám.
Ha lesz lány unokám, akkor Csenge lesz, ha addig nem nyúlja le valaki a családból:DDD
Mostanság nagyon jók ezek a hagyományos nevek, mert kevesen adják és egyre ritkább lesz...
Adél,Alíz és Lili neveket nagyon szeretem.
Linett,Ninabell,Lora,Amira,Birgit és Dorina hidegrázás.
Anita,Linda,Niki nekem nem jön be,gyerekkoromban (80-as,80-es évek-kőkorszak)voltak menő nevek,már akkor sem tetszettek.
A többi név rendben van,de nem kötődöm hozzájuk.
Ezek tök jók:
Anita, Léda/Adél,Nina,Linda,Hanga,Viktória,Barbara,Fruzsina,Dorina,Veronika, Alíz,Blanka