Mi a véleményetek az iszapról mint pakolásról? (beszélgetés)
Még a paraffinról:
Miért fordul elő a paraffin olaj a biokozmetikumokban?
Bizony elő szokott fordulni a paraffin olaj, és az izoparaffin is némely biokozmetikumban. Azt gondolhatjátok - jogosan -, hogy ez ellentmondás. Pedig nem!
Figyeljétek meg, hogy MILYEN termékekben fordul elő ez a két alapanyag?
masszázskrémekben
masszázsolajokban
arctejekben
sminklemosókban
Mik a paraffin olaj tulajdonságai?
nem szívódik fel
kiválóan oldja a bőrbe lerakódott szennyeződéseket
könnyen lemosható
jól csúszik
kiváló vivőanyaga a zsírban oldódó hatóanyagoknak
nem romlik
A kőolaj származékok mikor irritálják és teszik tönkre a bőrt?
ha felszívódóvá teszik őket (emulgeálás pl. trietanol aminnal)
ha rajta maradnak a bőrön (pl, Jonnson babaolaj),és egy filmzáró réteget képeznek a bőrfelszínen
ha nem mossuk le őket
Elvileg a sminklemosás, és az arctejezés után a maradékot le KELL törölni, hisz pont ez hozza le a szennyeződést. A természetes olajoknál fennáll az a veszély, hogy az általuk feloldott szennyeződéssel együtt felszívódnak. A paraffin olaj viszont nem, és elvileg nem is marad a bőrön.
A masszázskrémekbe pedig amiatt alkalmazzák, hogy azok kellőképpen csússzanak ahhoz, hogy a szakember ne nyúzza masszírozás közben a bőrt. A természetes olajok közül elég kevés alkalmas masszázsra, pont amiatt, mert minél jobban masszírozod, annál könnyedebben szívódik fel.
Egy jó masszőr szűz olíva olajjal masszíroz, de szabályosan locsolnia kell a vendéget, hogy jól csússzon a keze. Masszázs közben pedig nem valami jó érzés, hogy 3-4 percenként megtörik a masszázs folyamata, mert olajozni kell a csúszás érdekében.
Elvileg a masszázs után is le kell mosni a masszázskrémet.
Annak ellenére, hogy gyűlölöm a kőolaj származékokat, bizonyos esetekben a paraffin olaj (ez a legtisztább kőolaj származék) használata logikus, és megengedett még a bio készítményekben is. Ha lemosod a használata után, akkor nem lesz semmi bajod tőle.
Ennek ellenére én, ha tehetem, akkor kerülöm őket.
Ez igy igaz,ahogy irod!:)
Csak azért tettem fel a kérdést mert @ntea egy kicsit úgy tűnt nekem,mintha kötekedne...?:)
De biztos rosszul éreztem!:)
Szóval a paraffin egy telitett szénhidrogén,melynek vannak kozmetikai szerepei pl:nagyon sok krémben benne van,csak az a nem mindegy hogy mennyi,mert tényleg nem bőrrokon,gyulladásra hajlamossá teszi a bőrt...:(
És csökkenti a bőrlégzést,viszont ez által puhitja is a bőrt,maszkokban pedig ez a tulajdonsága révén segit bejuttatni a hatóanyagokat,mert kitágulnak a pórusok.
Kozmetikusok is használják szemöldök szedésnél,mert nem szivódik fel,de puhit és ezáltal könnyebb kiszedni a szőr szálakat.
Annyira nem kell megriadni,mert tényleg nem tud felszivódni és sajnos,ahogy már irtam nagyon sok krémben megtalálható,de csak kis mennyiségben és az állaga miatt.
Én ezt tudom róla:
A cégek úgy tűntetik fel ügyesen a doboz hátulján az összetevőknél, hogy mineral oil vagy minerál olaj vagy ásványi olaj, amiről sokan azt hiszik, hogy ásványi anyag, de ha visszagondolunk kémia tanulmányainkra, akkor rádöbbenünk, hogy a világon egy ásványi olajunk van, az a kőolaj.
Ha találsz egy termékben mineral oil, vaselin, parafin oil vagy oktil-metoxi-cinamátot, akkor tedd vissza a polcra!
Sziasztok!
Nekem van paraffangóm,de nem az olasz fajta,amit alakformálásra használnak,hanem német,aminek az összetevője:paraffin(az állaga miatt,ill.puhitja a bőrt)moszat,alga,iszap,vulkánikus eredetű hamú!
Felmelegités után lehet használni,kiválóan használható arcra maszkként(ha vki birja a bezártságot)lehet nyomó pakolásként,hatóanyag bejuttatására,de szoktam még kéz és láb ápolására is használni,illetve reumás,izületi fájdalmakra de lehet még műtétek is ha már olyan a seb,gyorsitja a gyógyulást!Szóval nagyon sok mindenre lehet használni!:)))Csak ajánlani tudom!
A Holt-tengeri iszap, de szárazat kell venni, így olcsóbb is. Mindenki maga keverje ki, így még választhatunk is, hogy csak vízzel hígítjuk, vagy gyümölcsöket, zöldségeket, esetleg Holt-tengeri sót keverünk hozzá.
Haj-, arc- és testpakolást is lehet vele készíteni.
Van még az agyag (fehér, rózsaszín stb.) az is nagyon jó.
Gondolom 100%-osra gondol.
A Holt-tengernel vettem evekkel ezelott 10 sekelert (kb.500Ft) fel kilos zacskokkal, ha zsiros valaki bore arra kivalo, sot rancmegelozesre is. 100%- osat azota se lattam sehol, bar nem ismerem a magyarorszagi kinalatot.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a gyümölcscukorról?Valaki azt mondja jobban hízlal mint a kristálycukor.Igaz?
- Hogy szoktathatnám le a 10 hónapos babámat a pakolásról?
- Mi a véleményetek a kasztrálásról, mint büntetéstől?
- Mi a véleményetek a Balea, valamint Alverde bőr- és arcápoló termékekről? Tapasztalatokra is kíváncsi lennék!
- Milyen vitamint szed a gyermeked? Mi a véleményed az étvágycsináló vitaminokról?
- Ki hallott már a Szovátai fekete iszapról?